Türkiye'nin Maldivleri; Suluada

Türkiye'nin Maldivleri; Suluada

Türkiye’nin Maldivleri Salda mı ? Suluada mı ?
Benzetmelere karşı olsak ta biz, beyaz kumsalları ve tertemiz suları, çok nadir görülen özellikleri ile güzel ülkemizin hatta dünyanın özel yerlerinden ikisi Suluada ve Salda. Türkiye'nin Maldivleri konusunda da çekişmeliler. İkisi de başka güzel ancak bulunduğu konum ve ulaşım imkanları sebebi ile Suluada, daha bakir kalmayı başarabilmiş. 

Antalya'ya döndürmeden önce iki tekerimizi, gezi planımız içerisinde yıldızlarla işaretlediğimiz yerlerden biriydi Suluada. Antalya'nın Kumluca ilçesinin en güzel tatil beldelerinden olan Adrasan'a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri bu muhteşem güzellik. Misafirlerine cömertçe sunduğu manzaraları, su altı ve su üstü güzellikleri, doğal yaşamı, mağaraları ile herkes gibi bizi de kendisine hayran bıraktı. Türkiye’nin Maldivleri olarak ün yapan Suluada, bulunduğu konum ve ulaşım imkanlarının sınırlı oluşu sebebi ile bakir kalmayı da başarabilmiş. Parıldayan kumu ve suyunun berrak rengi Maldivler ile ölümüne kapışır cinsten.

Suluada Adrasan, Kumluca-Antalya
Suluada Adrasan, Kumluca-Antalya
Kuş olup uçabilsek, üzerinden geçerken kanat çırpmayı bırakıp, sıcak diyarlara göç etmekten vazgeçebilirdik.                                                                 

Suluada Nerede ? Nasıl Gidilir ?

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’a, 15 km mesafede minik bir Akdeniz adası olan Suluada'ya ulaşım, eğer deniz uçağınız ya da helikopteriniz yoksa :) sadece tekneler ile. Adrasan'dan kalkan tekneler ile adaya ulaşmak ortalama 1 saatinizi alacak. Ama şimdiden söyleyelim Suluada'ya bir tam gün ayırmalısınız.

Suluada Tekne Turları

Eğer sezonda geldiyseniz, Adrasan sahilinden kalkan teknelere rezervasyonunuzu mutlaka önceden yaptırın. Aksi halde yoğunluktan dolayı, bu güzellikten mahrum kalabilirsiniz. 

Teknelerin iki rotası var. Biri Adrasan'dan hareket ile Çıralı tarafına doğru birbirinden özel koyları gezdiriyor diğeri ise Suluada ve sonrasında o bölgedeki koyları gezdiriyor. Sabah 10.00 da başlayan tekne turu, iki rotada da akşam saatlerinde tamamlanıyor. Eğer zamanınız varsa iki rotayı da deneyimlemelisiniz. Siz, seçtiğiniz rotada bulunan koyların ve eşsiz manzaraların tadını doyasıya çıkarıp şahane anılar biriktirirken,  tekne ekibi de öğle yemeğinizi hazırlıyor. Eğer özel bir isteğiniz yoksa balık, salata ve makarnadan oluşan öğle yemeğinin ardından gün içerisinde meyve ve çay ikramları da yapılıyor.

Tekne turlarının fiyatı konusunda sürekli teyit gerektiğinden bilgi vermek istemesek te, oldukça makul olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılı için güncel fiyat, grup ya da tek oluşunuza paralel olarak değişmekle birlikte 100 ile 140 TL arasında. Aldığınız hizmet ve gördükleriniz karşısında çok makul. Buralara kadar gelip, Suluada'yı görmeden dönmek olmaz.

Suluada Plajları
Suluada Plajları

Suluada'ya Adını Veren Şifalı Su

İşte burayı özel kılan başka bir özellik daha. Ada da şifalı olduğu söylenen bir tatlı su kaynağı var. Toros dağlarının şifasını taşıyan su, yerin ve denizin altından kendine bulduğu yollarla Suluada'ya kadar mucizevi bir şekilde gelip, bir çok canlıya ve denizciye can suyu olmuş. Düşünsene denizin ortasında, minik ıssız bir ada da tatlı su kaynağı var. Suyun debisi şimdilerde azalsa da yıllarca bölgedeki denizciler tarafından içme suyu olarak kullanılmış. Özellikle böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor.

Tadının güzelliğinin ve buz gibi oluşunun Antalya sıcağında size ne iyi geleceğinden bahsetmiyorum bile.  

Suluada Mağarası

Teknelerin Suluada'da ki mola yerlerinden biri burası. Ancak yüzmek yasak. Bunun iki sebebi var aslında. Birincisi çok derin bir bölge oluşu ama daha önemlisi ise Akdeniz foklarının doğal yaşam alanı olması. Burası onların evi ve çok rahatsız edilmemeliler. Tabi fokların yanında onlarca özel balığın da yuvası olmuş bu mağara. 

Suluada'da su üzerinde görünenden çok, su altında da bir çok mağara var. Aşk Mağarası, Şirinler Mağarası gibi su altı mağaralarını, dalış konusunda uzman kişilerle birlikte keşfedebilirsiniz.

Suluada'da Ne Yapılır ?

  • İki koyu bulunan Suluada'nın plajlarında denize girmek ve güneşlenmek müthiş bir deneyim. Mutlaka denemelisin.
  • Cebimizdeki kelimelerin, yeterince anlatamayacağından korktuğumuz eşsiz manzarasında bol bol fotoğraf çekin.
  • Buranın irili ufaklı, gizemli mağaralarını keşfedin. Bu konuda tekne turuna çıktığınız kaptanınızdan mutlaka bilgi alın.
  • Suluada'ya ismini veren tatlı su kaynağından mutlaka tadın.
  • Gerekli koşulları sağlar ve izinleri alırsanız, Suluada'da kamp yapabilirsiniz.
  • Dalış yapmayı seviyorsanız, Suluada size istediğinizi verecek. Doğal resif alanlarında, Orfozlar eşliğinde oldukça keyifli zamanlar seni bekliyor olacak.
  • Kayalıklara vuran dalgaların sesi kulaklarınıza, suyun muhteşem turkuazı gözlerinize, tatlı suyu damağınıza, denizin muhteşem kokusunu ciğerlerinize hapsedin ki; en güzel anılarınız da sizinle birlikte yaşamaya devam etsin.

Kelimeleri seçerken bile kılı kırk yardığımız bir keşif oldu Suluada. Biz burada geçirdiğimiz zamanı tüm duyularımız ile anılarımıza hapsetmekten çok keyif aldığımız gibi, sizlerle paylaşmaktan da çok büyük keyif aldık.

‘’Ölmeden önce yapılacaklar listesi’’ demeyi sevmiyoruz ‘’Yaşarken deneyimlenecekler listesi’’ ne mutlaka yazılacak bu eşsiz lokasyonu keşfedip, yanına bir tik atmayı unutmayın.

Yeni yazılarımızda buluşmak üzere. Bizi, Quick Routes instagram hesabımızdan da takip etmeyi unutmayın !!!

Quick Zorunlu Trafik Sigortası

7/24 Quick Yardım Asistans hizmetlerini kapsayan zorunlu trafik sigortan ekonomik fiyatlarla ve anında hazır.

quicksigorta.com/zorunlu-trafik-sigortasi