Görebileceğiniz En Güzel Yerlerden Biri; Delik Deniz

Görebileceğiniz En Güzel Yerlerden Biri; Delik Deniz

Türkiye'nin en fantastik koylarından iki tanesi Gazipaşa'da bir araya gelmiş. Muz bahçeleri arasından ulaştığınız, dev bir kalenin koruduğu doğa harikası. Denize açılan bu esrarengiz kapı, gördüğümüz en güzel yerlerden biri olabilir. 

Quick Routes serüvenimizin Gazipaşa durağında bizi heyecanlandıran yerlerin başında geliyordu Delik Deniz ve Kral Koyu. Zorlu bir yolu olduğunu öğrenmiştik ve sabahın erken saatlerinde düştük yola.   

Fantastik ve Esrarengiz

Antalya'nın adı çok sık duyulmayan, biraz da Alanya'nın gölgesinden kalmış ilçesi Gazipaşa. Ancak; yaklaşık 50 kilometre kıyı uzunluğuna sahip size bir çok alternatif rota sunan, çok özel ve fantastik güzelliklerin de adresi aslında. Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan Delik Deniz ve Kral Koyu da bunlardan biri.  

Gazipaşa Delik Deniz ve Kral Koyu
Gazipaşa Delik Deniz ve Kral Koyu

Gördüğünüz Manzara, Çektiğiniz Tüm Zorluğu Unutturacak 

Gazipaşa'dan sonra Anamur'a doğru giderken Muzkenti geçince ayrıldık ana yoldan Güneyköye'e doğru. Muz bahçeleri arasından 6 kilometre kıvrıla kıvrıla dönerken iki tekerimiz, tepeden gördüğümüz manzara bizi daha da heyecanlandırdı. Gazipaşa'ya 23 kilometre uzaklıktaki bu doğal güzellik, Güneyköy’ün Nohut Yeri mevkiindeki Antiochia Ad Cragum antik kentinin kalesi tarafından da korunmuş yıllarca. Antik kentin içerisinden geçerek devasa bir tepe üzerine kurulmuş kentin kalesine ulaştığımızda, sola doğru toprak bir yola girdik. Yol hemen birkaç yüz metre sonra bitti. Motosikletimizi burada park edip, dik ve zor bir patikadan yürüyerek indik. Zorluğuna hiç takılmayın, gördüğünüz manzara tüm yorgunluğunuzu alıp götürüyor.   

Haşmetli Kralın Denize Girdiği Yer

Delik Deniz, muz bahçelerinin yemyeşil doğasının denize açılan kapısı gibi. Kommagene kralı Antiochos'un burada denize girdiği düşünüldüğü için yıllarca Kral Koyu olarak anılmış. Aslında başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz tepede, dev surlarla çevrili kalenin hemen yanındaki koy Kral Koyu. 

Hazırlıklı Gelmelisiniz

Kapalı turkuaz bir havuz gibi burası. Tertemiz berrak suyu ile insanı heyecanlandırıyor. Öyle geniş bir plajı yok ve dev taşlara basarken dikkatli olmakta fayda var. Doğal ve el değmemiş bir güzelliğin içerisindesiniz. Duş ve wc aramazsınız diye ümit ediyorum. Elbette yok. Hazırlıklı gelmelisiniz çünkü acıkırsanız "bir tost yaptırayım ya da bir bisküvi alayım" diyebileceğiniz yer de bayağı uzakta. Cep telefonu sinyali de çok isteksiz. Burası denizin, doğanın keyfini çıkarabileceğiniz biraz kendinize zaman ayırabileceğiniz huzur verici bir yer. 

Antiochia Ad Cragum Antik Kenti

Dağlık Klikya bölgesinin önemli bir kenti burası. Uzun zamandır kazı çalışmaları devam ediyor. Kent ismini Kommagene Kralı IV.Antiochos’tan almış. Daha sonraki dönemlerde Roma ve Bizans hakimiyeti altına girmiş. Yapılan kazılarda ortaya çıkan mozaikleri görmek için her yıl binlerce turist akın ediyormuş buraya. Kazılarda bulunan Pegasus ve Medusa Başı Alanya Müzesi'nde sergileniyor. Gelmişken 2000 yıllık bir geçmişe sahip olan Antiochia ad Cragum kentini de ziyaret etmelisiniz.

Antiochia ad Cragum Antik Kenti
Antiochia ad Cragum Antik Kenti

Gördüğümüz en güzel yerler listesinde üst sıralara girdi bile Delik Deniz ve Kral Koyu. Yakın bir çevrede ikamet etsek inanın buranın müptelası olabilirdik. Ama hafızamıza yıldızlı anılarla kaydettik. Eğer yolunuz Alanya'ya ya da Gazipaşa'ya düşerse mutlaka görmeli ve bu güzelliğin keyfini sürmelisiniz.

Her zaman dediğimiz gibi Önce Türkiye'yi Keşfedin ...

Bizi Quick Routes sosyal medya hesaplarımızdan da takip etmeyi unutmayın.      

Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Şehrin en iyi hastanesi bana yeter.

Farkı Quick öder.

quicksigorta.com/tamamlayici-saglik-sigortasi