Neslican Tay, kanseri iki kez yendi. Ancak bugünlerde dördüncü mücadelesini veriyor. Yaşam enerjisiyle ve yüzünden eksik etmediği gülüşüyle Neslican, bir YouTube kanalı açarak bu hastalıkla mücadele ederken nasıl motive olduğunu anlatıyor.
Neslican Tay, Rize’de fen lisesinden mezun oldu. Üniversiteye hazırlanırken, bacağında şiddetli ağrılar vardı. Doktorlar, Neslican basketbol oynadığı için bacağındaki ağrının kas ağrısı olduğunu düşündü. Neslican’a kanser tanısı üç ay sonra kondu. Artık çok geçti. Yoğun kemoterapi tedavileri görmesine rağmen bacağı kurtulamadı. İlk hastalık atlatıldı derken, altı ay sonra, akciğerinde tümör bulundu. Tümör alındı. Kanseri iki kez yenen Neslican Tay, bir altı ay sonra üçüncü kez vücudunda kanser olduğunu öğrendi. Bu kez kanser, iki akciğerine ve akciğer zarına yayılmış durumdaydı.
Neslican kanseri içselleştirmiyor
Açıklamalarında çok sağlıklı bir çocuk olduğundan bahsederek ve hiçbir zararlı alışkanlığının olmadığına yer veren Neslican, kanserin herkesin başına gelebileceğini söylüyor. Ayrıca kanserin karşısında kendinizi çok güçlü hissederseniz, onu yenememek için hiçbir neden olmayacağını da belirtiyor. Neslican hastalığından dolayı kendisini eve kapatıp oturmak yerine, günlük hayatına devam ediyor. İnsanların ne düşündüğünü umursamadan kalabalığa karışıp alışveriş yaptığını, arkadaşlarıyla eğlenmeye gittiğini ve böyle kendini daha iyi hissettiğini söylüyor.
Üniversiteye girmek için çok çabaladı
Kanserin nüksetmesi genellikle üniversite sınavı dönemine denk geliyor.
Neslican, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde okumak istiyordu. Üniversite sınavına girdiği ilk yıl puanı iyi olmasına rağmen hayali uğruna sınava tekrar hazırlanmayı seçti. İkinci kez üniversiteye hazırlanırken, hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldığı için sınava giremedi. Bir sonraki yıl ise sınava girmekten çekinmedi. Sınav salonunda soruları çözerken, eğilmekte dahi zorlanan Neslican üniversiteye girmeyi kafasını koymuştu. Nihayetinde, İstanbul’a yerleşti ve şimdi Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji bölümünde okuyor.
YouTube kanalında kimi algıların yıkılabileceğini göstermek istiyor
Neslican bacağı ampute edildikten sonra Instagram hesabına bir fotoğraf yükledi ve o fotoğrafın ardından kendisi hakkında yazmaya devam etti. Yazmak, Neslican’a iyi geliyordu. Yazdıklarını sosyal medya hesaplarında paylaşarak birçok insana ulaştı. Bu durum, Neslican’ı daha da cesaretlendirdi. TedX konuşmalarının yanında birçok söyleşiye katıldı. Bu sayede birçok insana ulaşabildiğini fark etti.
Neslican açtığı YouTube kanalında kimi algıların yıkılabileceğini göstermek istiyor. Kanser hastası olsun veya olmasın her insanın hayatında sorunlar olabileceğini ve bu sorunlarla başa çıkılması gerektiğini insanlarla paylaşıyor. Hazırladığı videolarla, sosyal medya paylaşımlarıyla kişilerin hayatlarını düzeltebilmek adına farklı bir pencereden bakmalarına yardımcı olmak istiyor.
Üçüncü güzel haber