Ciğeri başka güzel çorbaları başka:Edirne Tava Ciğercisi Naci Şahin Usta

Ciğeri başka güzel çorbaları başka:Edirne Tava Ciğercisi Naci Şahin Usta

İstanbul’un mahalle aralarında saklı lezzetlerini keşfettiğimiz Sokak Arası Tatlar dizimiz devam ediyor. Bu ay yolumuz, Beşiktaş’taki Edirne Tava Ciğercisi Naci Şahin Usta’ya düştü.


Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi’nin üzerinde küçük, mütevazi bir dükkan: Edirne Tava Ciğercisi Naci Şahin Usta. Ancak burada sofranıza gelen lezzetlerin hiç de mütevazi olmadığını söyleyelim…

1978 yılında ilk mekanını Edirne’de açan Naci Usta, yaklaşık 10 yıldır Beşiktaş’ta. Başka şubesi de yok. Naci Usta şimdilerde biraz rahatsız olduğundan ocağın başında başka bir usta var ama mekanda hiçbir şekilde lezzetten ödün verilmiyor. Ciğerinden çorbasına, piyazından tatlısına burada yediğimiz her şey çok lezzetliydi.

Mekanın ciğeri pamuk gibi, yerli dana ciğeri kullanılıyor.
Mekanın ciğeri pamuk gibi, yerli dana ciğeri kullanılıyor.
Mekana adını veren ciğer ve ikinci ana kalem olan köfteyle başlayalım. Ciğeri yerken, sanki et değil de pamuk yiyorsunuz. Öyle yumuşak, ağızda dağılan bir lezzet. Hiç yağ çekmemiş, bu yüzden de hafif. Köftesi ise küçük, dışı güzel pişmiş, içi yumuşak. Belli ki pişirirken etin suyunu içine hapsetmiş usta, böylece lezzeti maksimumda tutmuş. Burada etin kalitesi de önemli tabii. Mekanda ithal et kullanılmıyor, Balıkesir ve Çanakkale’den gelen yerli hayvanın etleri kullanılıyor. Ciğer dana ciğeri. Zarı ayıklanmış ve özenle pişirilmiş. Köftenin kıyması dana ve koyun karışık. Oranını ustası biliyor!
Her masaya önce biber tabağı geliyor.
Her masaya önce biber tabağı geliyor.

Bu arada ne sipariş ederseniz edin masaya önce, çeşitli biberlerin olduğu bir tabak geliyor.

İşkembesi helmeli

Evet, adı üstünde burası ciğerci. Ama sadece çorba içmek için bile gidilebilecek kadar lezzetli çorbaları var. Biz işkembe çorbasını denedik. Benim diyen işkembeciye fark atar. Belli ki uzun süre pişmiş, suyu helmelenmiş, eti de pamuk gibiydi. Bunun dışında kelle, tuzlama, mercimek gibi çorbaları da var. 

İçi kaymaklı Hayrabolu tatlısını mutlaka deneyin.
İçi kaymaklı Hayrabolu tatlısını mutlaka deneyin.

Eğer yolunuz düşen de Naci Usta’ya giderseniz, şu ana kadar anlattıklarımızı azar azar yemeye bakın. Çünkü Hayrabolu tatlısını denemeden ayrılmamanızı tavsiye ederiz. İçi kaymakla dolu, üzerine tahin ve ceviz dökülmüş bu tatlı gerçekten çok başarılı. Şerbeti çok şekerli olmadığı için de insanın içini baymıyor. Şimdiden afiyet olsun…

Tel: (0212) 259 80 22