Yürüyüş, bisiklet ve kampın en güzel mevsimi sonbahar

Yürüyüş, bisiklet ve kampın en güzel mevsimi sonbahar

Sonbahar yürüyüş, bisiklet ve kamp severler için en ideal zaman. İşte İstanbul ve çevresindeki en güzel sonbahar rotaları…

Deniz kenarında veya doğada yürüyüş

Yürürken deniz havası almak isteyenler için İstanbul’un iki yakasındaki tüm sahil şeridi en iyi lokasyon. Bebek-Ortaköy, İstinye-Tarabya veya Caddebostan-Maltepe arasındaki geniş yürüyüş yolları, en çok tercih edilenler arasında. Doğa yürüyüşü parkurları için ise Polonezköy Tabiat Parkı, Belgrad Ormanı, Atatürk Kent Ormanı, Emirgan Korusu, Atatürk Arboretumu ve Şile’deki Avcıkoru Tabiat Parkı’nı sayabiliriz.

Trekking meraklılarına da birkaç önerimiz var! Kartal’daki Aydos Ormanı, Yalova’daki Erikli Yaylası, Gebze’deki Denizli Köyü, Kocaeli’ndeki Ballıkayalar Tabiat Parkı ve Hamza Dağı zorlu ve uzun rotalara sahip en iyi yerlerden birkaçı.

Konforlu ve güzel bisiklet yolları

İstanbul’da bisiklet kullanmak dendiğinde akla ilk gelen yer, Adalar. Büyükada, Burgazada ve Kınalıada’da bisiklet kiralanabilecek çok sayıda dükkan yer alıyor. Adaların güzel manzarası eşliğinde bisiklet sürmek, en sevilen sonbahar aktivitelerinden biri. Adalar’a vapurla geçerken kendi bisikletinizi de taşıyabilirsiniz. Yaklaşık 20 kilometre bisiklet parkuruna sahip Belgrad Ormanı, 4,5 kilometre uzunluğunda ve engebeli bir yola sahip Polonezköy bisiklet parkuru, 3,5 ve 5,4 kilometrelik iki parkura sahip Kemerburgaz Kent Ormanı da en çok tercih edilen yerler arasında.

Dümdüz bir yolda ve deniz kenarında bisiklet kullanmak isterseniz Anadolu yakasında, Caddebostan’dan Kartal’a kadar uzanan sahilde geniş ve uzun bir bisiklet yolu bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kiralanabilen bisikletleri İSBİKE’ları (Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi) sahil boyunca görebilirsiniz.

Sonbahar yaprakları arasında doğa kampı 

Kamp dendiğinde, doğayla ve sessizlikle baş başa kalabilmek için şehirden biraz daha uzaklaşmak gerekiyor. Şehir merkezine en yakın yerler arasında Ömerli Barajı, Kilyos’taki Doğada Yaşam Okulu ve Kumköy Kamp alanı bulunuyor. Şile ve Ağva tarafında da birçok güzel kamp alanı mevcut. Bölgede; Kilimli Koyu, Hacıllı Şelalesi, Şuayipli Köyü, Kadırga Koyu dışında birçok özel işletme de var.

Kırklareli’ndeki İğneada Longoz Ormanları, Gebze’deki Ballıkayalar Tabiat Parkı, Tekirdağ’daki Uçmakdere, Çınarcık’taki Erikli Yaylası’ndaki kamp alanlarından ise dönmek istemeyeceksiniz. Şehirden biraz daha uzaklaşmak isterseniz sonbaharın renkleriyle büyüleyen ağaçlar arasında, Bolu’daki Yedigöller Milli Parkı’nda kamp yapmanızı öneririz.