Süper Lig’in dikkat çeken gençleri

Süper Lig’in dikkat çeken gençleri

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun neredeyse ilk 10 haftasını geride bıraktık. Bu süre içinde oynanan maçlarda performanslarıyla dikkat çeken genç futbolcuları hatırlamakta fayda var. Böylece önümüzdeki maçlarda onları farklı bir gözle izleme imkanına kavuşabiliriz.

Berke Özer – Fenerbahçe (25 Mayıs 2000)

Fenerbahçe’nin bu transfer döneminde Altınordu’dan transfer ettiği Berke Özer, Süper Lig’in en genç futbolcularından biri. Özer, Altınordu formasını terletirken de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyordu. Bu nedenle, yine bu transfer döneminde takıma katılan Harun Tekin’in arkasında kalsa da, Berke Özer’in forma şansı bulabileceği maçları takip etmekte fayda var.

Ozan Kabak – Galatasaray (25 Mart 2000) 

Ozan Kabak/Fotoğraf: Goal.com
Ozan Kabak/Fotoğraf: Goal.com

Galatasaray’ın transfer dönemini dilediği gibi geçirememesinden sonra Teknik Direktör Fatih Terim tarafından takımın yaz dönemi kampına davet edilen Ozan Kabak, kısa süre içinde kendini kanıtlamayı başardı. U17 Avrupa Şampiyonası’nda yarı final oynayan Milli Takımımızın değişmez isimlerinden biri olarak da dikkat çeken Kabak, Galatasaray formasını giydiği maçlarda da taraftarın beğenisini kazanan bir performans sergiledi. Kabak, bu sezon üç maçta 184 dakika sahada kaldı.

Eljif Elmas – Fenerbahçe (24 Eylül 1999)

Eljif Elmas

Makedonya, Skopje’de dünyaya gelen Eljif Elmas, geçtiğimiz yaz Fenerbahçe’ye katılsa da aradığı forma şansını bu sezon, Teknik Direktör Phillip Cocu sayesinde buldu. Bu sezon içinde, Süper Lig, Şampiyonlar Ligi Elemeleri ve Avrupa Ligi arenalarında 10 maçta 542 dakika oyunda kalan Elmas, takımına bir golle katkıda bulundu. Elmas taraftarlar tarafından, Tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birini yapan, Fenerbahçe’nin en iyi oyuncularından biri olarak görülüyor.

Merih Demiral - Aytemiz Alanyaspor (5 Mart 1998)

Merih Demiral/Fotoğraf: Goal.com
Merih Demiral/Fotoğraf: Goal.com

1 metre 92 santimetre boyundaki savunma oyuncusu bu yıl özellikle Trabzonspor ile oynanan maçta dikkat çekici bir performans sergiledi. Kendi sahasında Trabzonspor’u konuk eden Akdeniz ekibinin maçtaki tek golünü kaydeden Demiral, takımının üç puana ulaşmasında büyük katkı sahibi oldu. Demiral ayrıca Trabzonspor’un Olcay ile geliştirdiği atakta topu kale çizgisinden çıkararak savunmadaki görevini de eksiksiz yerine getirdi. Bu performans, Demiral’ı gelecek vadeden oyuncular arasına yazdırdı.

Ertuğrul Ersoy – Bursaspor (13 Şubat 1997)

Ertuğrul Ersoy/Fotoğraf: Bursasporluyuz.org
Ertuğrul Ersoy/Fotoğraf: Bursasporluyuz.org

Bursaspor’un altyapısından yükselerek A Takıma çıkan, ardından da takımın kaptanlığına yükseltilen Ertuğrul Ersoy, kulübün “bayrak oyuncu”larından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ligin ilk yedi haftasında takımının oynadığı her maçta 90 dakika forma giyen Ersoy, performansı sayesinde A Milli Takım kadrosuna da çağırıldı. Her iki stoper mevkisinde de görev alabilen Ersoy, gerekli görüldüğü durumlarda sağ bek ve ön libero olarak da oynayabiliyor.

Barış Alıcı – Fenerbahçe (24 Haziran 1997)

Barış Alıcı

Berke Özer ile birlikte Altınordu’dan Fenerbahçe’ye bu transfer döneminde geçen Barış Alıcı, Phillip Cocu’nun sezonun ilk maçlarında görev verdiği isimlerdendi. Orta sahanın sağ ve sol kanatlarında görev alabilen Alıcı bu sezon toplam yedi maçta 260 dakika forma giydi. Takımına gol ya da asist anlamında katkı yapamayan Alıc,ı yine de taraftarın büyük destek verdiği futbolcular arasında.

Furkan Soyalp – Bursaspor (12 Haziran 1995)

Furkan Soyalp/Fotoğraf: Bursasporluyuz.org
Furkan Soyalp/Fotoğraf: Bursasporluyuz.org

Gençleşen Bursaspor’un önemli oyuncularından biri… Furkan Soyalp, Bursaspor’un Süper Lig’de sahaya çıktığı yedi maçta da görev aldı; toplam 431 dakika sahada kaldı. Orta sahadaki çalışkanlığı ve etkili paslarıyla ön plana çıkan Soyalp henüz gol ya da asiste imza atamadı.

Okan Kocuk – Bursaspor (27 Temmuz 1995)

Okan Kocuk/Fotoğraf: Bursasporluyuz.org
Okan Kocuk/Fotoğraf: Bursasporluyuz.org
Harun Tekin’in Fenerbahçe’ye transfer olmasının ardından Bursaspor’un kalesi ona emanet. 2008’de Bursaspor’un altyapısına transfer olan Kocuk, profesyonel sözleşmesini ise 2011’de imzaladı. Bu sezon sahaya çıktığı dört maçta da 90 dakika görev yapan Kocuk, kalesinde dört gol gördü.