Sokak yemeğinin en havalı hali

Sokak yemeğinin en havalı hali

Kadıköy’deki Basta Street Food, kuzu kaburgasından dürümü, kuzu burgeri ve humusuyla sokak yemeğine farklı bir bakış açısı getiriyor. 

Kadıköy’ün son yıllarda, İstanbul’un en “trendy” semti haline gelmesiyle, pek çok orijinal ve başarılı yemek mekanları da açıldı. Bir yanda patates kızartmasını envaiçeşit sosa bulayan, diğer yanda bildiğimiz lokma tatlısının içini kremayla doldurup üstüne de çikolata sos döken farklı farklı mekanlar, damaklarımızı şaşırtarak şenlendiriyor. 
Kuzu burger, mekanın en hızlı tükenen lezzetlerinden biri.
Kuzu burger, mekanın en hızlı tükenen lezzetlerinden biri.

Bunlardan biri de, Rexx Sineması’nın sokağındaki Basta Street Food. Adının sokak yemeği olduğuna bakmayın… Basta Street Food, ambiyansı ve menüsüyle aslında son derece havalı bir mekan! Dışarıdan bakınca Paris’te bir kafe duygusu uyandıran Basta, sofraya oturup yemek yemeye başladığınızda “Kesinlikle Türkiye’deyim” dedirtecek malzemeler kullanıyor. Ancak bu malzemeleri son derece modern bir tarzla yorumluyor.

Kuzunun ilginç bir versiyonu

Kuzu dürüme Harissa sos çok farklı bir lezzet katıyor.
Kuzu dürüme Harissa sos çok farklı bir lezzet katıyor.

Hemen örnek verelim. Menüde en çok tercih edilen kalem kuzu dürüm. Düşük ısıda ağır ağır pişirilmiş kuzu kaburgası, paprikalı yoğurt sos, közlenmiş soğan, maydanoz, marul ve Harissa sos bir araya gelince son derece ilginç bir lezzet ortaya çıkarıyor. Popülaritede kuzu dürümü, kuzu burger takip ediyor. Ev yapımı Brioche ekmeğine 160 gram kuzu köfte, közlenmiş patlıcanlı mayonez, közlenmiş soğan ve turşu da cabası.

Dürüm cenneti!

Menüde her damak zevkine hitap edebilecek dürümler var.
Menüde her damak zevkine hitap edebilecek dürümler var.

Menüde bunların dışında vejetaryen dürüm, sucuk veya dana dürüm, portakallı mercimek çorbası, humus ve değişik salata seçenekleri var. Tatlılar iki çeşit; Basta sütlaç ve Paris Brest. İçecekleri de yemeklere yakışır şekilde özel. Ev yapımı ayran, ev yapımı buzlu çay ve organik limonata, ince uzun kavanozlarda sunuluyor.

Biz gittiğimizde akşam üstüydü ve son kuzu burgeri sipariş ettik. Ayrıca kuzu dürümü denedik ve gerçekten çok başarılıydı. Eğer bu lezzetleri denemek isterseniz, Basta’ya akşamın geç saatlerine kalmadan gitmenizi tavsiye ederiz. Genellikle yoğunluk oluyor ve menüdeki kalemler hızla tükeniyor.

Tel: 0216 414 08 65