2019’un dev filmleri için hazır mısınız?

2019’un dev filmleri için hazır mısınız?

Marvel ve DC sinematik evrenlerinden iddialı yapımlar, merakla beklenen serilerin devam filmleri ve ünlü yönetmenlerin imza attığı son yapımlar… 2019 sinemaseverler için hızlı geçecek...

Glass

Ünlü yönetmen M. Night Shyamalan, yeni filmi Glass için “eski ekibi” bir araya getirdi. Yönetmenin kült filmlerinden, 2000 yapımı Ölümsüz’ün kahramanları David Dunn (Bruce Willis) ve Elijah Price (Samuel L. Jackson) yeni filmin kadrosunda. İkili, Shyamalan’ın bir diğer başarılı filmi Parçalanmış’ın (2016) 24 farklı karaktere sahip, kişilik bölünmesinden muzdarip Kevin Wendell Crumb’ın (James McAvoy) peşine düşüyor. Film ülkemizde vizyona girdi bile!

Captain Marvel

Marvel’ın bir kadın süperkahraman için çektiği ilk özel filmi Captain Marvel’ın vizyon tarihi de anlamlı: 8 Mart! Filmin çekileceği yaklaşık dört yıl önce açıklanmıştı. O tarihten bu yana Marvel Sinematik Evreni’nin meraklıları, heyecanla filmin vizyona girmesini bekliyordu. Anna Boden ve Ryan Fleck çiftinin senarist ve yönetmenliğini üstlendiği filmde Captain Marvel olarak tanınan, süper güçlere sahip savaş pilotu Carol Danvers karakterini Brie Larson üstleniyor. Filmden beklentiler bir hayli yüksek.

Avengers: Endgame

Marvel, çizgi romanlarından fırlayan kahramanlarını beyazperdede ağırlamaya başlayalı neredeyse 10 yıl oldu. Bu süreçte birçok “efsane” filme imza attılar. 2018 yılında vizyona giren Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı da bunlardan biriydi. Finaliyle herkesi şoke eden bu filmin devamı niteliğindeki Avengers: Endgame, 26 Nisan tarihinde sinemalarda olacak. Böylece birçok karakterin kaderiyle ilgili “dedikodu”lar da son bulacak.

Joker

DC Comics, Marvel’a beyazperdede rakip olmak için biraz geç kalmıştı. Ancak “ezeli rakip”lerini yakalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yıl da DC Sinematik Evreni’nden önemli bir film vizyona girecek: Joker… 4 Ekim’de vizyona girmesi beklenen filmin başrolünde Joaquin Phoenix var. Phoenix’in canlandırdığı Joker karakterinin stand-up komedyenden psikopat bir anarşiste dönüşümünü anlatacak isim ise Felekten Bir Gece üçlemesiyle tanınan Todd Philips… Alan Moore imzalı The Killing Joke çizgi romanından uyarlanan filmin “karanlık ve masalsı” olacağı öngörüler arasında.

Oyuncak Hikayesi 4

Andy’nin oyuncaklarını beyazperdede ilk kez izlememizin üzerinden yaklaşık 25 sene geçti. İlk film 1995 yılında vizyona girdiğinde büyük bir başarı yakalamış, bu filmi iki yeni yapım izlemişti. Şimdi, 2019’da serinin dördüncü filmini izlemek için hazırız. Filmin vizyon tarihi 21 Haziran olarak açıklandı.

Once Upon a Time in Hollywood

Brad Pitt & Leonardo di Caprio
Brad Pitt & Leonardo di Caprio

Quentin Tarantino, dokuzuncu filminde yıldızları bir araya getiriyor. Başrollerini Brad Pitt ile Leonardo di Caprio’nun paylaştığı filmin kadrosunda başka kimler yok ki; Margot Robbie, Margaret Qualley, Dakota Fanning, Al Pacino, Kurt Russell…

Film, 1960’lı yılların sonunda, Los Angeles, Kaliforniya’daki film sektöründe yükselmeye çalışan Brad Pitt ile Leonardo di Caprio’nun canlandırdığı karakterlerin hikayesini anlatacak. O yıllar, Manson Tarikatı’nın cinayetleriyle gündeme geldiği yıllardı. Film de o yıllarda ülkenin gündemine odaklanıyor. Filmin, 26 Temmuz’da vizyona girmesi bekleniyor.

O, İkinci Bölüm

Stephen King uyarlaması O / IT filmi.
Stephen King uyarlaması O / IT filmi.

Stephen King uyarlaması O / IT, 2017 yılında yeniden çekildiğinde insanları sinema salonlarına toplamayı başarmıştı. 6 Eylül’de vizyona girmesi beklenen, filmin ikinci bölümünün de aynı başarıyı tekrarlayacağından kimsenin şüphesi yok. Serinin ikinci filmi, ilk filmden 27 yıl sonraki zamanlara odaklanıyor.

Yıldız Savaşları IX

Yıldız Savaşları
Yıldız Savaşları
KAYNAK: Disney

Efsanevi bilim kurgu serisi Yıldız Savaşları / Star Wars hayranlarının sabırsızlıkla beklediği film 20 Aralık’ta vizyona giriyor. Üçlemenin son filmi için J. J. Abrams yeniden yönetmen koltuğuna oturdu. Yönetmen daha önce üçlemenin son filmi ile ilgili “duygusal” bir final vadetmişti. Abrams’ın sözünü tutup tutmadığını görmek için beklememiz gerekiyor.