2022’nin beklenen devam filmleri

2022’nin beklenen devam filmleri

Bu yıl vizyonda, uzun yıllardır beklenen projeler ve üçlemeleriyle izleyicilerini meraklandıran devam filmleri yer alıyor. 2022 boyunca bu aksiyon, bilimkurgu ve macera dolu dünyayı zevkle izleyeceğiz.  

Yeni Batman üçlemesinin ilk filmi

The Batman / 4 Mart 2022
The Batman / 4 Mart 2022

Gotham şehrini kötülüklerden koruyan süper kahraman Batman, Matt Reeves'in yönettiği The Batman ile geri döndü. 4 Mart 2022’de vizyona giren The Batman, 1943’ten beri televizyona ve sinemaya çekilen 17’inci Batman filmi. Ayrıca birçok dizisi ve animasyonu da bulunan DC Comics karakteri Batman, dünyada en çok hayrana sahip süper kahramanlardan biri. Yıllar içinde; Lewis Wilson, Micheal Keaton, Christian Bale, Ben Affleck ve George Clooney gibi isimler Batman karakterini canlandırmıştı. Son Batman ise Robert Pattinson! Filmi yönetmen, görüntüler ve karakter açısından sevenler kadar sevmeyenler de var. Reeves’in depresif Batman’ini daha gerçekçi bulanlar, Nolan’ın heyecanlı Batman dünyasını daha çok sevenler ikiye ayrılmış durumda. Christopher Nolan'ın yönettiği Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008), The Dark Knight Rises (2012) üçlemesinden sonraki ilk solo film olan The Batman’in de üçleme olacağı söyleniyor. Reeves’in çekeceği iki devam filmi şimdiden heyecanla bekleniyor.

İlk gün rekoru kıran Doctor Strange

Doctor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında / 6 Mayıs 2022
Doctor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında / 6 Mayıs 2022

Marvel’in son filmi Doctor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında, 6 Mayıs 2022’de vizyona girdi. Vizyondaki ilk gününde hasılatı 90 milyon dolar olan filmin ilki Doctor Strange, 2016 yılında beyaz perdede yer alarak Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da 232 milyon dolar gişe hasılatı yapmıştı. Yönetmen koltuğunda Scott Derrickson’u gördüğümüz serinin ilk filminde; Doktor Stephen Vincent Strange’in acılı geçmişinden sıyrılıp sihir dünyasına yaptığı yolculuğu seyretmiştik. Sam Raimi’nin yönettiği ikinci filmde ise Strange’in çoklu evrenler arasındaki maceraları anlatılıyor. Korku filmleriyle bilinen Raimi’nin tarzından dolayı film için “tam bir Marvel dünyası” diyerek övenler de var, en kötü Marvel filmi diyerek yerenler de. Marvel dışında Benedict Cumberbatch hayranlarının da uzun zamandır beklediği film için Disney+ dizisi WandaVision ile ilişkili diyebiliriz.

36 yılın ardından unutulmaz Top Gun

Top Gun: Maverick / 27 Mayıs 2022
Top Gun: Maverick / 27 Mayıs 2022

1986 yapımı Top Gun’ın devam filmi Top Gun: Maverick, tam 36 yıl sonra 27 Mayıs 2022’de vizyona girdi. Aslında 2019 yılında vizyona gireceği söylenen fakat pandemi nedeniyle ertelenen, hayranlarının merakla beklediği devam filmi Top Gun: Maverick, vizyondaki ikinci haftasında 86 milyon dolar hasılata ulaştı. Tony Scott’un yönettiği, Tom Cruise’un da kariyerinin dönüm noktası olarak tanımlanan Top Gun, 1986 yılının en çok hasılat yapan filmi olmuştu. Top Gun’ın film müzikleri de bir o kadar sevilmişti, özellikle Amerikalı grup Berlin’in şarkısı Take My Breath Away film kadar ünlü olmuş ve birçok ödül almıştı. Sinema severlerden tam not alan Joseph Kosinski’in yönettiği devam filmi ise uzun zamandır vizyona giren en iyi aksiyon filmi olarak adlandırılıyor. İlk film, donanma pilotu Pete Mitchell’ın (Maverick) Top Gun adlı onur ödülünü almak için verdiği mücadeleyi anlatıyordu. Devam filmi ise Maverick’in hava kuvvetlerine eğitmen olarak geri dönüşünü ve gelişen olayları ele alıyor.

Dinozorlar, 1993’ten beri beyaz perdede

Jurassic World: Hakimiyet / 10 Haziran 2022
Jurassic World: Hakimiyet / 10 Haziran 2022

Büyüleyici dinozorların son filmi Jurassic World: Hakimiyet, 10 Haziran 2022’de vizyona girdi. Bu sefer dinozorları ve insanları birlikte, aynı dünyada hayatta kalmaya çalışırken izlediğimiz film, Jurassic World üçlemesinin son filmi. En heyecan verici Hollywood projelerinden olan altı filmi şöyle sıralayabiliriz… Birinci üçleme Jurassic Park, Jurassic Park: Kayıp Dünya, Jurassic Park III; ikinci üçleme Jurassic World, Jurassic World: Yıkılmış Krallık ve son film Jurassic World: Hakimiyet. Son filmin yönetmenliğini, 2015’te vizyona giren ilk Jurassic World filmini de yöneten Colin Trevorrow yaptı. Serinin son filmi olduğu söylenen Jurassic World: Hakimiyet’i eleştirenler bol, en çok sevenler ise bu büyüleyici dinozorları beklentiye girmeden ve sorgulamadan izleyenler. 1993 yılında vizyona giren, Steven Spielberg’ün yönetmenliğini yaptığı Jurassic Park, tüm zamanların hasılat rekoru kıran filmlerinden biri olmuştu. Sonraki hiçbir film böyle bir başarıya ulaşmadı ama her zaman merak edildi, izlendi.

Hasılat rekoru kıran Avatar, sonunda geliyor

Avatar 2: Suyun Yolu / 16 Aralık 2022
Avatar 2: Suyun Yolu / 16 Aralık 2022

Avatar’ın ilk filmi, 2009 yılında vizyona girdi ve o günden beri devam filmi için “çekiliyor, çekilecek, geliyor” iddialarının bitmediği Avatar 2: Suyun Yolu, 16 Aralık 2022’de vizyona giriyor. Birinci filmde, Jake Sully’nin Pandora adındaki gezegendeki görevini ve orada yaşayan Na’vi halkının hayatını izlemiştik. Devam filminde de Sully’nin Na'vi halkıyla birlikte Pandora'yı ve ailesini koruma hikayesini izleyeceğiz. Birinci Avatar, 2,84 milyar dolar ile dünyanın en yüksek hasılata sahip filmi. Serinin üçüncü, dördüncü hatta beşinci filmle devam edeceği de söyleniyor. İkincisi dahil olmak üzere devam filmlerinin açıklanan bütçesi ise 1 milyar dolardan fazla. İki filmde de imzası bulunan James Cameron; pandemi sonrası sinema izleme alışkanlıkları göz önünde alındığında, ikinci filmin birinci film kadar başarılı olup olmayacağından emin olmadığını söylemiş. The Hollywood Reporter ise Avatar 2 fragmanının 24 saat içinde dünya çapında 148,6 milyon kez izlendiğini açıkladı. Avatar’ın yeni rekorlar kırması bekleniyor diyebilir miyiz?