Disney+ artık hayatımızda!

Disney+ artık hayatımızda!

Uzun zamandır ülkemizde yayın hayatına başlamasını beklediğimiz Disney+, 14 Haziran’da evlerimize konuk olmaya başladı. Netflix, Blu Tv ve Gain gibi medya sağlayıcılara bir alternatif olarak ülkemize gelen Disney+’ta hangi yapımları izleyeceğimize bir bakalım.

İlk kez 12 Kasım 2019’da ABD, Hollanda ve Kanada’da yayın hayatına başlayan Disney+, Walt Disney Company’nin bir alt kuruluşu olan Disney Platform Distribution’a bağlı olarak hizmet veriyor. Genellikle Walt Disney Stüdyoları ve ona bağlı olan şirketlerin ürettiği film ve dizileri yayımlayan Disney+’ın yayın skalası; Walt Disney Animation, Disneytoon Studios, Disneynature, Pixar Blue Sky Studios, Marvel, Lucasfilm, FX, National Geographic, 20th Century Studios’un da içinde bulunduğu birçok şirketin dizi, film ve belgesellerini de bünyesinde içeriyor.

Aile dostu Disney içerikleri Disney, Pixar, Star Wars, National Geographic gibi sınıflandırılırken yetişkinler için olan içerikler ise Star kategorisi altında sunuluyor. Ancak Türkiye ve Yunanistan’da Star adında yerel bir kanal bulunduğundan, bu kategori “Daha Fazla Eğlence” olarak değiştirildi.

Disney+’a görkemli açılış

Geçtiğimiz günlerde Haliç Tersane’de gerçekleştirilen bir geceyle ülkemizde yayına giren Disney+’ın Halit Ergenç, Eda Ece, Pınar Deniz, Cansu Dere, Aras Bulut İynemli, Melis Sezen, Kerem Bürsin, Can Yaman, Engin Akyürek, İrem Helvacıoğlu, Demet Özdemir ve Aslı Enver’in de içinde bulunduğu isimlerle toplamda 15 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığı söyleniyor. Walt Disney Company Genel Müdürü Cenk Soner’in Disney+’ı tanıttığı gecede Tarkan konseri de büyük yankı uyandırdı. 

Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner.
Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner.

Cenk Soner konuyla ilgili olarak “Disney+’la amacımız her bir eve girip her yaştan izleyicinin ilgisini çekecek her tarza uygun içeriklerimizle keyif dolu anlar yaratmak ve bu anları daha da çoğaltmak. Tüketiciye doğrudan yayın servisi sağlayan Disney+’ı, günümüzde The Walt Disney Company’nin amiral gemisi olarak tanımlıyoruz ve 14 Haziran’da Türkiye’de yayın hayatımıza başlıyoruz” demişti.

Disney+’ta neler izleyeceğiz?

Disney+’ta yabancı yapımlar kadar Türk yapımlarını da izleyeceğiz. Bunlardan ilki ise Engin Akyürek’in başrolünde oynadığı Kaçış dizisi. Senaryosunu Ali Doğançay’ın yazdığı, yapımcılığını ise Same Film ve O3 Medya’nın üstlendiği dizi, araştırma yapmak için bir Ezidi köyüne giden savaş fotoğrafçısı Mehmet ve farklı ülkelerden gelen bir grup gazetecinin hikayesini konu ediyor. Grup, araştırma yapmak için gittikleri köyde, bir baskın sonucu radikal terör örgütünün eline düşüyor ve bu terör örgütünün elinden kurtulmaya çalışıyor.

Disney+’ın bir sonraki Türkiye yapımı dizisi ile Timuçin Esen ve Ebru Özkan’ın başrolünü paylaştığı Gri dizisi olacak. OGM Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği film ise suç, gizem ve psikolojik gerilim içeriyor.

Hazırsanız Başlıyoruz! | Disney+

Disney Plus’ın dikkat çeken diğer içeriklerinden biri ise “Jeff Goldblum’ın Dünyası”. Jeff Goldblum her gün kullandığımız, gördüğümüz nesnelerin nasıl ortaya çıktığını ve günümüze kadar nasıl geldiğini araştırıyor. Popüler bilim ve kültürün harmanlandığı bu belgesel her yaşa hitap ediyor. Disney+’ın bir diğer öne çıkan yapımlarından biri de Amanda Sayfried’ın başrolünde yer aldığı Hulu imzalı “The Dropout”. 

Disney+ mobil cihazlar, web tarayıcıları, oyun konsolları, set üstü kutular ve smart TV’lerde izlenebiliyor.
Disney+ mobil cihazlar, web tarayıcıları, oyun konsolları, set üstü kutular ve smart TV’lerde izlenebiliyor.

Disney+ ne kadar?

Disney Plus'ın web sitesinde yayınlanan duyuruya göre “Tanışma Paketi” adı verilen paket ile kullanıcılar 14 Haziran’a kadar 12 aylık paketi sekiz ay fiyatına satın alabildi. Disney+ şu an aylık 34,99 TL, yıllık ise 349,90 TL. Disney+ üyeliği herhangi bir taahhüt gerektirmiyor ve mevcut faturalandırma dönemi bitiminden itibaren geçerli olmak kaydıyla üyelik istenilen zamanda iptal edilebiliyor.