Yeni Nesil Köpek Gezdirme Servisi: Drone'lar!

Yeni Nesil Köpek Gezdirme Servisi: Drone'lar!

Köpeğinizin yürüyüşe çıkma vakti geldi ancak işlerinizin yoğunluğundan bir türlü vakit bulamıyor musunuz? Artık oturduğunuz yerden köpeğinizi dolaştırmanız mümkün. Yeni köpek gezdirme servisiyle tanışın. Drones Direct isimli İngiliz şirket sizi ve küçük dostunuzu düşünerek yeni bir ürün tasarladı: Köpek Gezdiren Drone!
Kulağa oldukça tuhaf geliyor öyle değil mi? Gelin hep beraber Drones Direct'in ürün hakkında verdiği bilgileri inceleyelim.

DJI Phantom 4 4K Camera Drone, £959
DJI Phantom 4 4K Camera Drone, £959
Uçabiliyorken yürümek neden?

Ürünün tanıtım cümlelerinden biri de bu: "Uçabiliyorken yürümek neden?" Bütün gün, işten dönmenizi ve yürüyüş zamanının gelmesini bekleyen köpeğinize yeterli vakti ayıramıyorsanız şirket bu ürünün tam size göre olduğunu iddia ediyor.

Drone nasıl çalışıyor?

Drones Direct'in sunduğu bilgilere göre yapmanız gereken şeyler oldukça basit. Akıllı telefonunuza indireceğiniz DYI uygulamasının haritasından istediğiniz noktaları seçtikten sonra geriye sadece drone'da bulunan tasmayı köpeğinize takmak kalıyor. Dilerseniz oluşturduğunuz rotayı takip ederek gezen köpeğinizi, drone'un sabit kamerasından canlı olarak izlemeniz de mümkün.

Drone, havada kolay ve güvenli uçuş sağlayan aerodinamik sistem ve maksimum güvenlik sağlayan çarpışma önleyici sisteme sahip. Ayrıca şiddetli rüzgarlara karşı da oldukça dayanıklı. Aynı zamanda Drones Direct'in verdiği bilgilere göre cihazın 2 kilometreye varan kontrol alanı ve 30 dakikalık uçuş kapasitesi bulunuyor. 

Köpek gezdiren drone sokaklarda
Köpek gezdiren drone sokaklarda

Köpek Gezdirme Drone'u, toplanır tasma eklentisi dışında firmanın ürettiği DJI Phantom 4 isimli drone ile aynı çalışma sistemine sahip. Ancak normal drone'un fiyatı 959 pound iken ( yaklaşık 4.400 tl) köpek gezdirme drone'unun fiyatı 1999 pound ( yaklaşık 9.150 tl) yani iki katından daha fazla! Cihaza toplanır tasma dışında eklenen yeni bir özellikten bahsedilmemişken fiyat farkının bu denli çok oluşu oldukça ilginç görünüyor. Maalesef cihazın nasıl görüneceği veya çalışacağına dair herhangi resmi bir tanıtım filmi yayınlanmadı. İnternet sitesinde yayınlanan görsellerin tamamıysa bilgisayar yardımıyla oluşturulmuş. Drone'u görev başında göremediğimizden dolayı da akıllarda soru işaretlerinin oluşması tabii ki kaçınılmaz fakat yine de hayal gücünüzü desteklemek amacıyla aşağıdaki temsili videoyu inceleyebilirsiniz.

Ne gibi sorunlar çıkabilir?

Kısa bir süre düşündükten sonra sorun yaratabilecek bazı senaryolar kafamızda canlanıyor. Örneğin sevgili dostumuz, drone ile iyi anlaşabilecek mi? Korkarsa, kaçmak isterse veya drone'a saldırmaya çalışırsa ne olacak?

Peki ya tuvalet ihtiyacı duyarsa? Drone, köpeğimizin ne zaman durmak istediğini anlayabilecek mi, yoksa durmak isteyen köpeğimizi ardından mı sürükleyecek?

Drone, sahip olduğu donanımlar sayesinde engellere takılmazken, köpeğimizle drone'u birbirine bağlayan tasma bir engele takıldığı takdirde neler olacak?

Ve son olarak drone'ların görüş alanımız dışına çıkması suç sayılırken sistem tam olarak nasıl işleyecek? Peşi sıra drone'u takip etmemiz gerekiyorsa, ürünü satın almak ne kadar akıllıca olacak?

Bu soru işaretleri sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa, sizi firmanın İngiltere'deki Huddersfield satış merkezine doğru alalım çünkü maalesef drone'un online satışı bulunmuyor.

Çoğu insan halen ürünün gerçekliğini sorgulasa da, "Drones Direct" şimdilik oldukça ciddi görünüyor. Bir sabah yürüyüş yaparken, köpek gezdiren bir drone'la karşılaşırsanız şaşırmayın diyor ve evcil hayvanlarınızı teknolojiye terk etmek yerine onlarla birebir ilgilenmenizi tavsiye ediyoruz. Unutmayın yalnızca gezmeye değil, gösterdiğiniz sevgiye de ihtiyaçları var...