Mayıs ayında Türk sporcuları konuşuldu

Mayıs ayında Türk sporcuları konuşuldu

Mayıs ayında gerçekleşen önemli spor müsabakalarında, Türk sporcularının üstün başarısı konuşuldu. Voleybol, basketbol, kürek, tekvando ve boks alanlarındaki sporcularımız toplam 14 altın madalya ile ülkemize döndü. 

Boksta Türk kadınlarının başarısı

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’na, beş altın madalya kazandık.
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’na, beş altın madalya kazandık.

8-20 Mayıs tarihlerinde İstanbul Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde gerçekleşen Uluslararası Boks Birliği (IBA) Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’na, Türkiye damga vurdu ve sporcularımız beş altın madalya kazandı. 48 kiloda altın madalya alan Fenerbahçeli milli sporcu Ayşe Çağırır, Kazak rakibi Alua Balkibekova’yı 3-2 mağlup etti. 50 kiloda mücadele eden Fenerbahçe milli boksörü Buse Naz Çakıroğlu, finalde Kolombiyalı rakibi Ingrit Lorena Valencia Victoria’yı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Fenerbahçeli milli boksör Hatice Akbaş, Romanyalı rakibi Lacramioara Perijoc’u yenerek 54 kiloda altın madalya kazandı. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda altın madalya kazanan Trabzonspor’un milli sporcusu Busenaz Sürmeli, bu organizasyonda da Kanadalı sporcu Charlie Cavanagh’ı yenerek 66 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Fenerbahçeli milli sporcu Şennur Demir ise 81 kiloda Faslı rakibi Khaija Mardi'yi yenerek altın madalya kazandı.

Basketbolda ikinci kez Avrupa’nın en iyisiyiz

Anadolu Efes, Euroleague şampiyonu oldu.
Anadolu Efes, Euroleague şampiyonu oldu.

21 Mayıs’ta oynanan THY Euroleague Final'inde Real Madrid'i 58-57 yenen Anadolu Efes, üst üste ikinci kez şampiyon oldu. “Avrupa’nın en büyüğü” unvanını ikinci kez kazanan takım, 2021 yılında da Barcelona'yı 86-81 mağlup ederek 2020-2021 sezonunun şampiyonu olmuştu. 2021 yılında, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu elde eden Anadolu Efes, ilk kupasını 1996 yılında kaldırmıştı. Anadolu Efes, 2017’de kupayı kazanan Fenerbahçe'den sonra Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı. Bu son galibiyet sayesinde, Anadolu Efes’in başantrenörü Ergin Ataman da bu önemli finali kazanan ikinci koç oldu.

Türk voleybolu demek, kadın sporcularımız demek

Vakıfbank, CEV Kadınlar Ligi şampiyonu oldu.
Vakıfbank, CEV Kadınlar Ligi şampiyonu oldu.

22 Mayıs’ta da voleyboldaki başarımız konuşuldu. Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da oynanan CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde, İtalyan rakibi Imoco’yu 3-1 yenerek şampiyon oldu. Böylelikle CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ndeki beşinci şampiyonluğunu kazanan takım, son 14 sezonda tüm liglerde 22 kez kupa kaldırdı. Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, 23 Ekim 2012-22 Ocak 2014 arasında oynadığı 73 maçı kazanarak ''Üst üste en çok resmi maç kazanan voleybol takımı'' olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nda yer almıştı. Takım, 2020 yılında kazandığı üç FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası şampiyonluğuyla bu “Kupayı en çok kazanan takım” unvanıyla da ikinci kez Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmişti.

Tekvandoda beş altın madalya

Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası'nda beş altın madalya kazandık.
Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası'nda beş altın madalya kazandık.

19-22 Mayıs tarihlerinde İngiltere’nin Manchester şehrinde yer alan Manchester Bölgesel Arena’da gerçekleşen Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası'ndan toplam beş altın madalya ile döndük. 49 kiloda Merve Dinçel, finalde İsrailli rakibi Abishag Semberg'i 23-19 yenerek altın madalyayı ülkemize kazandırdı. 53 kiloda ise Zeliha Ağrıs İspanyol Alma Maria Perez Parrado'yu 8-6 yenerek altın madalya kazandı. Erkekler 63 kiloda da Hakan Reçber Fransız rakibi Souleyman Alaphilppe'i 20-14 yendi ve altın madalyanın sahibi oldu. Para tekvando alanında da iki altın madalya geldi. Kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci Ukraynalı rakibi Viktoriia Marchuk'u 13-12 yenerek, erkekler 58 kiloda ise Alican Özcan Fransız rakibi Bopha Kong'u 34-15 yenerek altın madalyaların sahibi oldular.

Kürekçilerimizden de iki altın madalya geldi

Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası’nda iki altın madalya kazandık.
Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası’nda iki altın madalya kazandık.

21-22 Mayıs tarihinde İtalya’nın Varese şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası’nda ise sporcularımız iki altın madalya kazandı. Genç Erkekler Dört Tek Dümencili yarışlarında; Fenerbahçeli milli sporcular Hamdi Okan Atmaca, Fatih Mehmet Avcı, Alper Şevket Eren ile Galatasaraylı milli sporcular Yusuf Ziya Ateş ve Tuana Fatma Yıldız’dan oluşan ekip altın madalyanın sahibi oldu. Genç Erkekler İki Çifte yarışlarında ise Fenerbahçeli milli kürekçiler Ahmet Ali Kabadayı ve Halil Kaan Köroğlu, altın madalya kazandı. 

Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Şehrin en iyi hastanesi bana yeter.

Farkı Quick öder.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/tamamlayici-saglik-sigortasi