Türkiye’nin dünyaca ünlü en gözde marinaları

Türkiye’nin dünyaca ünlü en gözde marinaları

Yaşamın tüm alanlarında dönüşüm yaratan pandemi, tatil alışkanlıklarını da değiştirdi. İzole tatil arayışlarına cevap veren teknelerin de teşvik-i mesaisi arttı. Tekne tatilleri ve mavi tur gibi seçenekler bu yazın en popülerleri arasında yer alıyor. Ege ve Akdeniz’in eşsiz koylarına uzanan seyahate çıkaran tekneler, Türkiye’nin en gözde marinalarına çapa atarak doğanın kalbinde bir tatil deneyimi sunuyor. Teknelerin güvenli liman arayışlarını karşılayan, huzuru ve üst düzey hizmeti bulabileceğiniz Türkiye’nin dünyaca ünlü en gözde marinalarını sizler için derledik...

Martı Marina & Yacht Club

Marmaris’in Orhaniye ilçesinde, büyüleyici koylara komşu bir konuma sahip Martı Marina & Yacht Club, orman deniziyle kaplı Hisarönü Körfezi'nin en güzel noktasında yer alıyor. Hemen yanı başında yer alan eşsiz koylar ile dört mevsim kesintisiz hizmet veren marina, koylara yakınlığının yanı sıra üst düzey hizmetiyle de tekne tatilini konforlu hale getiriyor. Denizde 380, karada 100 tekne kapasitesine sahip marina, koy gezileriyle dolu uzun süreli tekne tatilleri için uğrak yerlerden biri. Akdeniz ve dünya mutfaklarından lezzetler sunan Mistral Restoran ile gurmelere hitap ediyor. Bünyesinde yer alan Martı Hemithea Otel de tekne dışında konaklama beklentilerini karşılıyor.  

Martı Marina & Yacht Club, tekneleri orman deniziyle kaplı Hisarönü Körfezi'nin en güzel noktasında buluşturuyor
Martı Marina & Yacht Club, tekneleri orman deniziyle kaplı Hisarönü Körfezi'nin en güzel noktasında buluşturuyor

D-Marin Göcek

Türkiye’de mavi yolculuğun merkezlerinden biri olan Göcek’te yar alan D-Marin, güney Ege’nin tertemiz sularına ev sahipliği yapıyor. Hemen yanı başında yer alan doğa harikası yüzlerce koy ve irili ufaklı adalar adeta teknelere selam duruyor. Dalaman Havalimanı’na 25 dakika mesafede olan konumu, tekne tatilini daha da cazip hale getiriyor. İstanbul’dan ya da diğer farklı şehirlerden uçak yolculuğuyla Dalaman’a gelenler, D-Marin’in özel servisleriyle marinaya ulaştırılıyor. 380 tekne kapasitesi, eşsiz cennet koyları, bembeyaz ışıltılı kumlara sahip 250 metre uzunluğunda mavi bayraklı plajı, her türlü konforun düşünüldüğü D-Resort Göcek Oteli, Türk ve dünya mutfaklarından örnekler sunan Q Lounge restoranı, alışveriş noktaları, SPA ve fitness olanaklarıyla D- Marin, tekne tatilinde konfor arayışlarına cevap veriyor. 

Tekne tatilinde konfor arayanların adresi: D-Marin Göcek
Tekne tatilinde konfor arayanların adresi: D-Marin Göcek

Çeşme Marina

Türkiye’nin en popüler tatil noktalarından biri olan Çeşme, tekne tatilinde de öne çıkan destinasyonlar arasında yer alıyor. Ege’nin en güzel yat limanlarından biri olarak gösterilen Çeşme Marina, bölgenin tam ortasındaki konumu, ayrıcalıklı lezzetleri ve konforu bir araya getirdiği cafe, restoran ve barlarının yanı sıra zengin alışveriş olanaklarıyla çekim merkezi olma unvanı taşıyor. 400 tekne kapasitesiyle hizmet veren marina, gece hayatının ışıltılı dünyasından hoşlananların da adresi. Günün her saatini doyasıya yaşamak isteyenler soluğu Çeşme Marina’da alıyor diyebiliriz. Marinanın İzmir Adnan Menderes Havalimanına 45 dakika uzaklıkta olması da popülerliğini artıran unsurlardan biri.

Yalıkavak Marina

The British Yacht Harbour Association’ın (TYHA) Dünyanın En İyi Süperyat Marinası ödülüne sahip Yalıkavak Marina, Bodrum’un doğal güzelliklerini ve gece hayatını en iyi yaşatan keyifli adreslerinden biri. Hizmet kalitesini uluslararası ödülle tescilleyen marina, 620 teknelik kapasiteye sahip. 100’den fazla uluslararası ve yerli alışveriş markaları, gurme restoran cafe, barları, plajı, butik oteli, SPA ve spor merkeziyle tekne tatilinde konfor ve lüksün altını çiziyor. Ultra lüks gece kulübüne ev sahipliği yapan marinaya demirlemek, 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmak kadar konforlu!

Yalıkavak Marina 5 yıldızlı otel konforunda hizmet kalitesiyle günün her anını doyasıya yaşatıyor
Yalıkavak Marina 5 yıldızlı otel konforunda hizmet kalitesiyle günün her anını doyasıya yaşatıyor

Teos Marina

“Yavaş Şehir” unvanına sahip Seferihisar’ın turistik bölgesi Sığacık’ta tarihi kale ve Teos Antik Kenti’nin hemen yanı başında yer alan Teos Marina, adını da 12 İyon şehrinden biri olan Teos'tan alıyor. İzole tatil arayışlarıyla popülerliğini artıran Seferihisar’ın kıyısında konumlanan marina, etrafını kuşatan koylarıyla tekne tatilini keyifli hale getiriyor. Doğanın bakir güzelliklerinin ördüğü florasıyla huzuru yeniden tanımlayan marina, denizde 510, karada 80 tekne kapasitesiyle hizmet veriyor. Tarihle iç içe Merdivenli Koy, Ilıca Boğazı, Papaz Boğazı, Taşadalar Koyu, Demircili Koyu, Çamlıkoy, Küçük ve Büyük Gevil koylarına açılan berrak sularında Ege’nin serin esintisini yaşatıyor. Tekne sakinlerini koylar arasındaki yürüyüş parkurlarda binlerce yıl öncesine uzanan bir tarih yolculuğu bekliyor. Çeşme, Kuşadası, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana gibi turistik merkezlere 1 saat uzaklıkta yer alan marina, tarih ve huzur dolu bir atmosferde eşsiz bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için adeta biçilmiş kaftan!

Setur Kaş Marina

Antalya’nın incisi Kaş’ta tekne severleri ağırlayan Setur Kaş Marina, Kaş ve Kekova civarındaki koylara yakınlığıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 150 tekne kapasitesiyle hizmet veren marina, yat kulübü, restoranları, mağazaları, yüzme havuzu, plajı, tenis kortu ve 3 bin metrekarelik alanda yer alan konforlu sosyal tesisleriyle Akdeniz’in bayrağını dalgalandırıyor. Kaş’ın merkezindeki konumu, onu bölgede sosyal hayatın nabzının attığı bir nokta haline getiriyor. Kaş’ın karşı komşusu Meis Adası'na birkaç deniz mili; Patara Plajı, Batıkşehir, Kekova ve St. Nicholas Kilisesi'ne sadece yarım saat uzaklıkta bulunması marinanın trafiğini artıran nedenlerden sadece birkaçı. Sosyal donatılarıyla tekne severlerin her türlü ihtiyacını karşılayan marina, Fethiye’den Kemer’e kadar uzanan sahil boyunca güvenilir liman arayışlarına tek başına cevap veriyor.

Setur Kaş Marina, Meis Adası'na birkaç deniz mili; Patara Plajı, Batıkşehir, Kekova ve St. Nicholas Kilisesi'ne sadece yarım saat uzaklıkta!
Setur Kaş Marina, Meis Adası'na birkaç deniz mili; Patara Plajı, Batıkşehir, Kekova ve St. Nicholas Kilisesi'ne sadece yarım saat uzaklıkta!

Quick Yurt İçi Seyahat Sigortası

Yurt İçi Seyahat Sigortası, Türkiye içinde ister tatil ister iş amaçlı tüm seyahatlerinizde beklenmedik durumlara karşı yanınızdadır.

Yurt içi seyahatlerinde beklenmeyen olaylar canını sıkmasın.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/seyahat-sigortasi-yurtici