Tek kaş akımı öncüsü: Sophia Hadjipanteli

Tek kaş akımı öncüsü: Sophia Hadjipanteli

Gür kaşlarıyla ön plana çıkan Sophia Hadjipanteli, sosyal medyada yarattığı tek kaş akımıyla büyük kitlelere ulaştı. Modelin başarmak istediği tek şey güzellik algılarını yıkmak…

Kalemle doldurulmuş, taranmış, şekil verilmiş keskin çizgilere sahip kaşları bir kenara bırakın; doğal kaşlarıyla tüm dünyanın tanıdığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Sophia Hadjipanteli’yle tanışın. Ünlü model, kadınlara dayatılan güzellik algısının sınırlarını aşarak moda dünyasına tek kaş akımını (unibrow movement) getiriyor.

Kaşlarını siyaha boyuyor

Güzel model kaşlarını annesine (üstte) borçlu.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde doğan 21 yaşındaki Sophia Hadjipanteli, Kıbrıslı bir babanın ve İngiliz bir annenin kızı. Küçükken ailesiyle birlikte Londra’ya göç eden ve ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşen model şimdi Maryland Üniversitesi’nde pazarlama öğrencisi olarak hayatını sürdürüyor. Sarışın model, kaşlarını hiç almıyor, hatta siyaha boyuyor. Sophia ikonikleşen yüzü ve sıra dışı görünümüyle birçok firmadan tanıtım yüzü olması için teklifler alıyor.

Bugün Instagram hesabında 238 bin takipçisi olan güzel model, Harpers Bazaar dergisine verdiği röportajda özellikle annesine muhteşem kalın kaşları olduğu için teşekkür etti ve kalın kaşlarının genetiğinin annesinden geldiğini söyledi.

#unibrowmovement - Tek kaş akımı

Güzel model, sosyal medya paylaşımlarıyla #unibrowmovement’a öncülük ediyor.

Instagram hesabında, #unibrowmovement’in öncüsünü olduğunu belirten Sophia Hadjipanteli, toplumda tek kaşı özendirmekten ziyade daha çok güzellik algılarını yıkarak kendi tercihlerine göre yaşayabileceğini vurgulamak istiyor.

Verdiği röportajda, yüzünün doğal kaşlarıyla daha iyi göründüğünü ve diğer kadınlardan farklı olmanın tamamıyla havalı bir durum olduğunu söylüyor. Sophia, kaşlarını tamamıyla bir makyaj trendi olarak tanımlıyor.

Rol model Frida Kahlo

Sophia, Frida Kahlo’yu rol model olarak görüyor. 

Hadjipanteli, Instagram takipçilerinden Frida Kahlo gibi giyinmesi için çok fazla istek almış ve bir süre önce takipçilerinin isteği üzerine Kahlo gibi giyinmiş ve fotoğraf paylaşmış. Güzel model, Kahlo’nun da doğal görünümüyle var olmasından oldukça memnun. Unibrow akımının kraliçesi olan Frida Kahlo gibi giyinmek Sophia’ya güven veriyor..

Tehdit mesajları alıyor

View this post on Instagram

Fuck em if they don’t like it

A post shared by Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) on

Model gür kaşlarından dolayı gelen olumsuz yorumları umursamıyor.

Hadjipanteli’nin doğal kaşları, alışılagelmiş güzellik algısını yıktığı için birçok kişiden çok büyük tepkiler alıyor. Birçok kişi onun için, “iğrenç, çirkin” ifadelerini kullanmaktan vazgeçmiyor. Hatta kaşlarını almadığı ve siyaha boyadığı için ölüm tehditleri aldığını söylüyor. Günde yüzlerce olumsuz yorumla karşılaşan güzel model, yine de bu duruma aldırmıyor ve kendini nasıl güzel hissediyorsa öyle davranıyor.