Onlarla yeni bir hayat tasarlayın

Onlarla yeni bir hayat tasarlayın

Kedi ve köpeklerinizle daha çok eğlenmek için birçok seçenek var; hem de mobilya tasarımından mimariye, yeni uygulamalardan oyuncaklara kadar… Dünyadan ve Türkiye’den ilginç örnekleri derledik.

Evinde kedi ya da köpekleriyle birlikte yaşayanlar için dostlarının rahatlığı ve huzuru her şeyden önce geliyor. Bu nedenle hem özel olarak hayvanlar için tasarlanan mobilyalar hem de onları eğlendirecek özel oyuncaklar büyük bir ilgi görüyor.

Ulaşılabilir tasarımları kullanıcılarla buluşturmayı hedefleyen İsveç kökenli mobilya mağazası IKEA geçtiğimiz yıl ilk kez kedi ve köpekler için bir koleksiyon hazırladı. LURVIG isimli bu koleksiyon, kedileri ve köpekleri rahat ettirmek için gereken her temel ihtiyaca cevap veriyor. Kedi kutucukları, köpek yatakları, taşıma ve mama kapları ile oyuncaklar… Henüz Türkiye’deki mağazalarda satılmasa da bu basit ürünler kedi ya da köpek bakan herkesin ihtiyaçlarını “şık ve ulaşılabilir” biçimde karşılıyor. IKEA’nın bu koleksiyonu hazırlama girişiminde bulunması tesadüf değil elbette. Tüm dünyada yazılımcılardan mimarlara uzanan bir meslek grubu evcil hayvanlarla sürdürdüğümüz hayatı daha konforlu, şık ve kişiye özel hâle getirmek için birbirinden ilginç ürünler tasarlıyor.

Kedilere özel mobilyalar

Paris merkezli kedi mobilya tasarımı mağazası Meyou, kediler için birbirinden güzel üç tasarıma imza attı.
Paris merkezli kedi mobilya tasarımı mağazası Meyou, kediler için birbirinden güzel üç tasarıma imza attı.

Kedilerle sürdürdükleri yaşamın minimal ve estetik olmasını isteyenler için farklı tasarımcılarla çalışan Paris merkezli kedi mobilya tasarımı mağazası Meyou, kediler için The Ball, The Cube ve The Bed isimlerinde üç özgün tasarım sunuyor. Kedi yuvalarını andıran bu mobilyalar özellikle sadeliği sevenlere hitap ediyor. O kadar şıklar ki, kedi sahibi olmasanız da alıp bir köşeye koyabilir hatta almışken bir de kedi sahiplenebilirsiniz. Meyou markasının ürünlerini henüz ülkemize getiren olmadı. Ancak bu özgün tasarımlara benzer işleri shop.podo.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Kütüphane onların da hakkı

Kedinize yeni bir alan yaratmak için bu tasarımlardan ilham alabilirsiniz.
Kedinize yeni bir alan yaratmak için bu tasarımlardan ilham alabilirsiniz.

Birçok mimarlık firması da apartman dairelerine yaptıkları küçük müdahalelerle kediler için saklanma alanlarını ev dekorasyonunun içine yerleştiriyor. ABD merkezli şirket BFDO Architects’in kütüphane üstüne yerleştirdiği “kedi yolu” sizlere de kedinizin yeni alanı için fikir verebilir. Kedi yolu tavanla kütüphane arasında bir tünel oluşturuyor. Böylece kediniz kütüphanenin bir kat üstünde gezebileceğinden kütüphane rafları ona cazip gelmekten çıkıyor. Bu sayede küçük dostunuzun düşürme ihtimalini düşünmeden, kütüphanenin üstünde biblolarınızı, kitaplarınızı, gazete ve dergilerinizi rahatça koyabiliyorsunuz.

Bir kedi daha ne ister?

Özel tasarımlara yüksek bütçeler ayırmak yerine siz de kendi kedi merdiveninizi yapabilirsiniz.
Özel tasarımlara yüksek bütçeler ayırmak yerine siz de kendi kedi merdiveninizi yapabilirsiniz.

Seul merkezli mimari firması OBBA ise merdiven araları ve kenarlara, küçük köşelere ancak kedilerin zıplayıp yürüyebileceği minik merdivenler yerleştiriyor. Tek başına olmak, zıplamak ve kuytu bir alanda hareket imkânı… Bir kedi daha ne ister? Türkiye’de www.evdekedivar.com adlı web sitesinden de birçok kedi yatağı bulabilirsiniz. Bu sitede duvara monte edilen modeller de mevcut. Ayrıca ölçüye göre ahşap kestirerek, üzerine de tırmalaması için bir parça halatı silikon tabancasıyla yapıştırarak siz de kendi tasarımınıza imza atabilirsiniz.

Şık oyuncak tasarımları

Örgü oyuncak almak isteyenler için birçok seçenek var.
Örgü oyuncak almak isteyenler için birçok seçenek var.

Türkiye’de özellikle Souq Dükkan’da, köpek ve kedileri memnun edebilecek şık ürünler bulunuyor. Patti Furry mama çantası köpek ödüllerini yanında taşımak isteyenlere hitap ediyor. Aynı zamanda Patty Furry’nin örgü oyuncakları da oldukça sevimli. Köpeklerinizin sevimliliğine sevimlilik katacak BABA Paris tasmaları da buradan bulabilirsiniz. Oyuncakta kediniz için çeşitlilik arıyorsanız Göçmen Kadınlar Instagram hesabından örgü kedi oyuncakları alıp kedinizi sevindirebilirsiniz. Ayrıca Tchibo’nun kedi ve köpek aksesuar serisindeki zeka geliştirici oyunlar da oldukça eğlenceli.

Günümüz kedileri iPad, iPhone ve akıllı telefonlara da çok düşkün. Onlar için sayısız uygulama var. Cat Fishing ve Game for Cat gibi uygulamalar kedinizin eğlencesi için yaratılmış. Ekranda hareket eden görüntüyü tutmaya çalışırken dakikalarca yalnız eğlenebildiğini fark edip çok sevineceksiniz. Ayrıca evde yalnız kalan kediler için müzikli uygulamalar da bulunuyor.