Kasım ayında en çok ne satın aldık?

Kasım ayında en çok ne satın aldık?

Kasım ayı indirimleri tüm dünyada oldukça popüler. Ülkemizde de en çok indirim yapılan aylardan biri olan kasım ayında bilhassa online alışverişte birçok ürün çok düşük fiyatlarla alınabiliyor. Peki 2021 kasımında en çok ne satın aldık?

Ev bakım ve temizlik ürünleri

Ev için gıda ne kadar önemliyse temizlik ürünleri de o kadar önem teşkil ediyor. Bu sebeple kasım ayı indirimlerinde en çok tercih edilen ürünlerin başında ev bakım ve temizlik ürünleri geliyor. Bulaşık makinesi deterjanı, çamaşır deterjanı, tuvalet kağıdı, havlu kağıt ve ıslak mendil özellikle çok fazla satın alındı.

Sağlık ürünleri

COVID-19 hayatımıza girdikten sonra sağlık ürünleri ve gıda takviyeleri satışlarında patlamalar yaşandı. 2020’de çok fazla satılan dijital termometreler bu Kasım ayında da çok fazla satıldı. Ayrıca dijital tartılar, masaj aletleri gibi sağlıklı yaşam cihazları da en çok satılan ürünler arasında yer aldı. Bunlara ek olarak vitamin ve bağışıklık sistemi güçlendirici gıda takviyeleri de çok fazla satıldı.

Telefon ve bilgisayar aksesuarları

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi telefon ve bilgisayar aksesuarlarında büyük bir satış yaşandı. Özellikle telefonlar için çift USB girişine ve taşınabilir özelliğe sahip olan şarj aletleri çok fazla sattı. Bilgisayar aksesuarlarından ise dönüştürücüler ve ek hafıza kartları en çok tercih edilen ürünler arasında. Bunlara ek olarak, kablosuz kulaklıklar, bluetooth hoparlör ve akıllı saatler de en çok satın alınan ürünlerden.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri

Online alışverişte kasım ayında en çok satılan bir diğer ürün kategorisi ise kozmetik/kişisel bakım ürünleri oldu. Hassas ciltler için tıraş jeli ve saç düzleştiricilerinin yanı sıra saç bakım ürünleri ve makyaj malzemelerinin de satışı son derece fazla oldu.  

Ülkemizde online alışveriş 2000’li yılların sonlarından beri sıkça tercih ediliyor.
Ülkemizde online alışveriş 2000’li yılların sonlarından beri sıkça tercih ediliyor.

Tekstil Ürünleri

Her mevsim en çok indirim beklenen kategorilerinden biri olan tekstil, kasım ayında en çok indirime giren ve satışı yapılan ürünleri barındırıyor. 2021 Kasım ayında ise her sene olduğu gibi pijama, iç giyim ve eşofman en çok tercih edilen ürünler oldu.

Aydınlatma ürünleri

LED tavan lambası, el feneri, güneş enerjili ışıklar ve bilgisayar monitörü ışıkları gibi aydınlatma ürünleri de kasım ayında internet üzerinden alışveriş yapan kişilerin sıkça tercih ettikleri ürünler arasında yer aldı.

Anne ve bebek ürünleri

Kasım ayında indirimli olması en çok beklenen bir diğer ürün kategorisi ise anne ve bebek ürünleriydi. 2021 Kasım ayında ise bebek kıyafetleri, bebek bezleri ve hamile giyim de en çok satın alınan ürünler oldu.

Evcil hayvan ürünleri

Kasım ayındaki indirimden dolayı bir şeyleri birden fazla alma ve indirim elde etme eğilimi daha fazla oluyor. Evcil hayvan ürünleri de bu kategoride yer alan ürünler arasında bulunuyor. Özellikle kiloluk kedi ve köpek mamalarında satışı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de en çok satın alınan ürünlerden oldu. 

Yapılan araştırmaya göre online alışveriş bu yıl en fazla akıllı telefonlar üzerinden yapıldı.
Yapılan araştırmaya göre online alışveriş bu yıl en fazla akıllı telefonlar üzerinden yapıldı.

Dünyada durum nedir?

Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, dünyanın birçok yerinde de kasım ayı indirimlerinde birçok ürün satıldı. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan popüler teknoloji ürünleri arasında Nintendo Switch, Meta (eski ismiyle Oculus), Quest 2, Just Dance 2022, Spider Man: Miles Morales, Airpods ve iPad gibi ürünler yer aldı. ABD’liler kasım ayının ilk 20 gününde toplamda üç milyar doların üzerinde para harcadı. Geçtiğimiz yılın kasım ayında ilk beş günde üç milyar doların üzerinde para harcayan ABD’liler bu yıl daha tutumlu olmayı seçtiler. Adobe Digital Insights’ın baş analisti Vivek Pandya konuyla ilgili olarak, “Black Friday geçmiş yıllara kıyasla ilk kez düşüşe geçti. Alışveriş yapanlar artık seçimlerinde daha dikkatli davranıyorlar” dedi.

Kısa kısa kasım indirimleri

Marketing Türkiye’nin “Black Friday Z Raporu” yazısına göre,

● 2020 Black Friday ortalama sepet tutarı 259 TL iken 2021 yılında 294 TL oldu. Ortalama Sepet tutarında yüzde 13’lük bir artış gözlendi.

● 2020 Black Friday’e göre işlem hacmi yüzde 38, işlem adedi ise yüzde 22 artış gösterdi.

● 2020 Black Friday’e göre kredi kartından geçen işlem sayısında yüzde 12, banka kartlarında ise yüzde 43 artış görüldü.

● 2020 Black Friday’e göre banka kartlarından geçen işlem hacimlerinde yüzde 64, kredi kartlarından geçen işlem hacimlerinde yüzde 32 hacim artış gözlendi.

● Taksitli işlem hacmi azalırken tek çekim işlem hacimlerinde artış yaşandı.

● Bu yıl mobilden yüzde 18, masaüstünden yüzde 82 oranında alışveriş yapıldı.

● En çok harcama Marmara Bölgesi’nde en az harcama Doğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleşti. 

QKimlik Koruma Sigortası
QKimlik Koruma Sigortası

QKimlik Koruma Sigortası

QKimlik ürünümüzle hem dijital hem de fiziksel dünyadaki risklere karşı güvende hissedebilirsiniz.

Kimlik bilgileriniz tüm tehditlere karşı güvence altında!

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kimlik-koruma-sigortasi