İstanbul’daki en iyi Fransız restoranları

İstanbul’daki en iyi Fransız restoranları

Dünyaca ünlü Fransız mutfağının, İstanbul’daki en iyi temsilcilerini araştırdık. Şehrin farklı bölgelerinde yer alan bu lezzetli mekanlara gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz. 

Parle, Zorlu Center

Güney Fransa ağırlıklı mutfağıyla Zorlu Center içinde hizmet veren Parle, son yılların gözde mekanlarından biri. Parle’nin menüsünde Fransız usulü Pekin ördeği, özel soslu ızgara kuzu sırtı, kral yengeç tartar, demi glace sosla servis edilen dövülmemiş ızgara bonfile gibi lezzetler yer alıyor. Her gün 12.00-02.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayan mekan, aralık ayında Paris’te yayımlanan dünyanın en prestijli rehberlerinden Gault&Millau Rehberi Ödül Töreni’nde “Modern Mutfak” ödülünün sahibi oldu.

https://www.parleistanbul.com/


Neni Brasserie, Caddebostan

Kendini “Fransız lokal brasserie” olarak tanımlayan Neni Brasserie, kahvaltı, öğle ve akşam yemeği servis ediyor. Mekanın favorileri arasında egg benedict, tourtiere, boeuf bourguignon ve poutine de boeuf bulunurken; Neni Brasserie’nin barında özel kokteyl menüsü yer alıyor. Caddebostan’da bulunan restoranın kapıları 09.00-00.00 saatleri arasında açık.

https://nenibrasserie.com/


Fauchon Paris, Zorlu Center

Kökleri Fransa’ya ve 1886 yılına dayanan Fauchon Paris, Fransız mutfağının ünlü tatlılarını, hamur işlerini ve yemeklerini Zorlu Center’da misafirleriyle buluşturuyor. Macaron, ekler, tart, kruvasan, cake marbré, vanille mille-feuille, lemon pistachio barre rocher gibi özel tatlarla hizmet veren mekanın, Mall of İstanbul ve Yalıkavak Marina’da da şubeleri bulunuyor. Fauchon Paris, Zorlu Center’da her gün 10.00-22.00 saatleri arasında açık.

https://fauchon.com.tr/


Batard İstanbul, Bomonti

Haftanın her günü 09.00-01.00 saatleri arasında Bomonti’deki mekanında konuklarını ağırlayan Batard İstanbul, Fransız mutfağının en özgün lezzetlerini servis ediyor. Gastronomi tarzını “eklektik” olarak tanımlayan mekanda; pirzola ve kavunlu burrata, kuzu sırt, çıtır somon, truffled French omelette, French toast, pastrami tartine’nin en lezzetleri halleri yer alıyor.

https://www.instagram.com/batardistanbul


Kruvasan İstanbul, Nişantaşı

Siz de Fransızların ve dünyanın en sevdiği şeylerden biri olan kruvasanın hayranıysanız, İstanbul’da onu çok iyi yapan bir mekan var. Kruvasan İstanbul, Teşvikiye Mahallesi’ndeki yerinde çeşit çeşit kruvasan hazırlıyor. Yaban mersinli, orman meyveli, armutlu, cici bebeli, badem ezmeli, yer fıstıklı, kahveli, beşamel soslu ve dana jambonlu kruvasanları; günlük menüsü değişebilen bu mekanda tatmak mümkün. Her gün 08.30-16.00 saatleri arasında hizmet veren mekanın kapısında uzun kuyruklar oluyor, bilginiz olsun.

https://www.kruvasan.com.tr/

Aşeka Karaköy 

2022 yılında açılan, Michelin Guide İstanbul seçkisinde yer alan Aşeka Karaköy, mevsimin en taze ürünlerini kullanarak Fransız ve İtalyan mutfağını farklı bir deneyimle sunuyor. İmza kokteylleriyle de büyük ilgi gören mekan, mevsim döndükçe menüsünü de güncelliyor.

12.00-15.30 arası öğle yemeği, 18.00-22.30 arası akşam yemeği servisi veren Aşeka Karaköy, akşam yemeğinde oturma süresini 2 saat 30 dakika ile sınırlıyor.

https://www.aseka.co/

Mest, Ayazağa

Ayazağa Uniq’te bulunan Mest, Fransız mutfağını Türk lezzetleriyle buluşturuyor.

Somon gravlax, steak tartar, boeuf stroganoff, tarhunlu tavuk, rezeneli levrek, ördek confit, kuzu tandır lezzetleriyle beğeni toplayan mekan, öğle ve akşam yemeklerinde, 12.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

https://www.mest.com.tr/

Cafe de Paris, Suadiye

Ünlü Fransız sosu Cafe de Paris'i duymuşsunuzdur. 1934 yılında İsviçre'de şef Mösyö Bouvier’ın yarattığı bu sosla servis edilen kırmızı et ve tavuğu yapan en iyi yerlerden biri, Hotel Suadiye’nin terasında bulunan Cafe de Paris. Mekanın en popüler yemekleri Cafe de Paris soslu bonfile ve tavuk, cevizli salata, brule ve parfe. Geniş ve özel bir şarap kavının bulunduğu 450 kişi kapasiteli restoranın barı, yemek servisi sonrası hizmet veriyor. Cafe de Paris her gün 01.00’e kadar açık.

https://www.cafedeparis-suadiye.com/