Yarıyıl tatiline çıkacak ailelere öneriler

Yarıyıl tatiline çıkacak ailelere öneriler

Yarıyıl tatiline sayılı günler kaldı. Çocuklarıyla tatili değerlendirmek, karın ve doğanın tadını çıkarmak isteyen ailelere kış tatili otelleri ve kamp önerilerimiz var.

Yeni bir yıla girmenin heyecanı sürerken kış tatili merkezleri ise yarıyıl tatili için gün sayıyor. Özellikle tatil planlarına şekil verecek olan veliler ve öğrenciler açısından yoğun ders programına ara vermeye sayılı günler kaldı. 22 Ocak Pazartesi günü başlayıp 4 Şubat Pazar günü bitecek olan ve kış tatili açısından en önemli fırsat olarak görülen bu molaya yönelik çocuklu aileler için otel ile kamp önerileri derledik. 

Aile olarak tatil yapılabilen otellerin çocuklara özel olarak hazırladığı birçok etkinlik bulunuyor.
Aile olarak tatil yapılabilen otellerin çocuklara özel olarak hazırladığı birçok etkinlik bulunuyor.

Çocuklarla gidilebilecek kış tatili otelleri

Çocuklarla yarıyıl için tatil planı yapacaklara uygun çocuk dostu kış otelleri, kayak otelleri, termal oteller ve doğa otelleri bulunuyor. Bazıları yarıyıl tatilindeki konaklamalara yönelik olarak oluşturduğu çocuklara özel etkinlikler de sunuyor.

Gazelle Resort & Spa Otel: İstanbul’a yakın bir tatil tercih etmek isteyenler için harika bir seçenek. Bolu’da Karacasu Mevkii’nde bulunan otel, çocuklu ailelere uygun kış otellerinden biri. Geniş bir ormanlık arazi içinde yer alan otel tesisinde hayvanların görülebileceği yürüyüş parkurları, çocuklara özel etkinlik alanları, 5 bin metrekareye yayılan spa bölümü bulunuyor. Otel, evcil dostlara da kapılarını açmasıyla artı puan alıyor. Kişi başı fiyatı ortalama olarak 10 bin TL’den ücretlendirilen tesiste, yarıyıl tatili için yeni kampanyalar olabilir. Güncel fiyatlar ve kampanyalar otelin internet sitesinden takip edilebilir. gazellehotels.com.tr

NG Sapanca Wellness & Convention: Sapanca’da doğayla iç içe bir tatil yapmak için tercih edilebilecek en iyi otellerden biri. Geniş bir alana yayılan tesiste, genel olarak her yarı yıl tatilinde etkinlik listesi kabarık oluyor. Otelde zaman zaman konaklama hediyeleri ya da avantajlı fiyatlar da sunuluyor. Örneğin otelin sömestr kampanyası kapsamında 20 Ocak-4 Şubat arasında yarım pansiyon olmak üzere çift kişilik odada kişi başı 5 bin 500 TL. Ayrıca web sitesi üzerinden yapılan rezervasyonlarda belirtilen fiyat üzerinden yüzde 8 indirim uygulanıyor. Farklı kampanyalarla ilgili daha detaylı bilgi için otel ile iletişime geçilebilir. nghotels.com.tr

Elite World Grand Sapanca: Sapanca’dan bir alternatif daha sunmak gerekirse, aileler tarafından en çok tercih edilen Elite World Grand Sapanca iyi bir seçim olabilir. Yarıyıl tatili boyunca Gymboree-Kids Club etkinliklerine ev sahipliği yapan tesiste ailece dahil olunabilecek birçok açık hava aktivitesi de bulunuyor. Elite World Grand Sapanca, çocuklu aileler açısından harika bir tatilin garantisi gibi. Bu yarıyılda ahşap, bez çanta boyama, takı tasarım atölyesinin yanı sıra 4-12 yaş gruplarına özel seramik yapımı, taş boyama gibi etkinlikler de bulunuyor. Doğa içinde düzenlenen hazine avı gibi oyunlar ile küçük konukların keşif duygularının ortaya çıkmasını sağlıyor. Elite World Grand Sapanca Kids Club’ta müzik aleti yapımı, ebru atölyesi, maske yapımı, dart ve halka atma oyunları, SPA eğlencesi, baskı çalışmaları, origami, kuş sanatı, kapı süsü tasarımı, pizza, kek ve kurabiye yapımı gibi eğlenceli aktiviteler yer alıyor. Güncel fiyatlar için eliteworldhotels.com.tr adresine başvurulabilir.

Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort: En sık tercih edilen kış tatili mekanlarından Kartalkaya’da bulunan Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, kayak pistlerine kolaylıkla ulaşım sağlanabilecek bir konumda bulunuyor. Kayak eğitimi verilen tesiste çocuklar için eğlenceli etkinlikler düzenlenen bir “mini club” da var. Oda ve kişi başı fiyatlar için iletişim kurulabilir. kayahotels.com

Sway Hotels Palandöken: Palandöken’in en güzel kayak otellerinden biri olarak öne çıkan Sway Hotels Palandöken, özellikle kayak dersleri açısından tercih ediliyor. Kayak derslerinin yanı sıra Sway Hotels Palandöken’in bünyesindeki Taş Kağıt Makas Atölyesi’nde ve Kids Club’ında çeşitli etkinlikler de yapılıyor. Çocuklar eğlenceli vakit geçirirken aileler de kayak yapabilir ya da harika doğanın ve manzaranın tadını çıkarabilir. Otelin zengin etkinlikleri arasındaki gece kayağı ve spa’da artıları arasında. Kapsamlı etkinlik takvimine ve fiyat bilgisine internet sitesi üzerinden iletişim kurarak ulaşılabilir. swayhotels.com

Yarıyıl tatilinde gidilebilecek kamplar

Yarıyıl tatilini doğa içindeki kamplarda geçirmek isteyen çocuklu aileler ve gençler için de birçok seçenek mevcut. Bu tarz bir tatil hem macera yaşamayı hem de eğlenerek öğrenmeyi vaat ediyor.

Longosphere Glamping: İğneada’da yer alan Longosphere Glamping, Türkiye’nin en büyük glamping alanına sahip. Farklı ve eğlenceli bir tatil deneyimini yaşamak isteyenler, ortak tuvalet kullanımlı “Sincap Çadır”larda veya kendi banyosu olan “Kaplumbağa Bungalov”larda kalabiliyor. Tesis içinde restoran, mangal alanı, çocuklar için macera parkı gibi imkanlar bulunuyor. Tesisin internet sitesinde 20 Ocak-4 Şubat’ı kapsayan, sanat ve spor aktiviteleriyle dolu detaylı bir etkinlik takvimi bulunuyor. Ayrıca macera, trekking, safari, mantar toplama ve daha birçok tur alternatifi de bulunan tesiste, 15 günlük tatilin tutarı, üç kişilik alanlar için toplam 28 bin ile 56 bin lira civarında hesaplanıyor. Konaklama seçenekleri ve detaylı fiyatlar için bilgi alınmalı. longosphere.com

Kars Sarıkamış Sömestr Kayak Kampı: Biraz daha uzağa gitmek, tarihi solumak ve kayak yapmak isteyen ailelere özel bir kamp deneyimi için nokta atışı bir etkinlik. Osmanlı ve Rus mimarilerinin bir arada görülebileceği Kars Sarıkamış’ta toz kristal kar üzerinde kayak sporunun keyfine varılabilir. 6-13 yaş arasındaki çocukların ebeveyniyle katılabileceği etkinliğin fiyatı 1 yetişkin 1 çocuk olmak üzere en düşük 46 bin TL’den başlıyor. Diğer detaylar ve etkinliğe katılım için kucukfilozoflarkampta.com adresi ziyaret edilebilir.

Öte yandan yarıyıl tatili için kamp etkinliği araştırılırken zamanlama ve rezervasyon konusunda güncel kalabilmek adına tıpkı kucukfilozoflarkampta.com gibi outdoora.com, campegocamp.com ve benzeri, birçok kamp etkinliğinin bir arada görülebileceği siteler de takip edilebilir.

Nesin Matematik Köyü Aratatil Lise-Lisans-Lisansüstü Matematik Kampı: Hem daha ekonomik konaklama imkanı arayan hem de yarıyıl tatilinde de kendilerini geliştirmek isteyen gençler için de farklı alternatifler söz konusu. Bunlardan biri de Nesin Matematik Köyü’nde 22 Ocak- 04 Şubat arasında gerçekleşiyor. Temel konularda olduğu gibi matematiğin daha ileri konularında da lise, lisans ve lisansüstü öğrencileri için hazırlanan bu kamp süresince öğrencilerin derslerde aktif olmaları amaçlanıyor. Kamp, matematikle ilgilenen her seviyeden öğrenciye açık. Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 13 bin 800 TL olarak belirlenmiş. nesinkoyleri.org adresinden yarıyıl tatilinde katılım sağlanabilecek diğer etkinlikler de takip edilebilir.

Dikkat!: Yazı yayınladığı sırada, sınırlı sayıda stok olan etkinliklerin ve otel kontenjanlarının değişebileceğinin göz önüne alınması önerilir. Bilgi amaçlı verilen fiyatlarda yapılabilecek değişikliklerden ilgili kurumlar sorumludur.