Dünyanın En Pahalı Kahvesi! Kilosu 4600 TL

Dünyanın En Pahalı Kahvesi! Kilosu 4600 TL

Şuana kadar içtiğiniz en pahalı kahveye kaç para ödediniz? 5TL, 10TL, 20TL? Öyleyse haberimiz sizi oldukça şaşırtacak çünkü dünyanın en pahalı kahvesini tatmak istiyorsanız fincan başına 55 dolar ödemeniz gerekecek!

Esmeralda Geisho Canas Verdes Natural isimli kahve harmanı online açık arttırmada 450 gramı 601 dolardan alıcı buldu.

kaynak: facebook.com/601experience
kaynak: facebook.com/601experience

Panama’nın en iyileri yarışmasında (The Best of Panama) 20’den fazla kahve uzmanınca tadılan kahve, Avustralyalı Jason Kew tarafından satın alındı. Kew, kahvenin 1 pounduna (yaklaşık 450 gram) 601 dolar ödeyerek 350 dolar olan bir önceki dünya rekorunu da açık ara farkla kırmış oldu.

Açık arttırmada Japon rakibinden sadece 1 dolar fazla teklif veren Kew, kahvenin 45 kilogramının da sahibi oldu. Açık arttırma sonrasında ise satın aldığı kahvenin 40 poundunu (yaklaşık 18 kilogram) Japon rakibine sattı.

facebook.com/601experience
facebook.com/601experience

Sydney yerel gazetelerinden Manly Daily’e yaptığı açıklamada kahveyi tüm kahve tutkunlarıyla paylaşmak istediğini belirtti. Bunun üzerine Seven Miles kahve zincirinden Sharon Jan ile bir araya gelerek bir tadım organizasyonu gerçekleştirme kararı aldı.

Organizasyonun biletleri 55 dolardan satışa sunuldu. Bileti satın alarak etkinliğe 2 kişilik giriş hakkı elde ediyor ve dünyanın en pahalı kahvesinin 15 gramını tatma imkanına sahip oluyorsunuz. İsterseniz etkinlik sırasında 45 dolar ödeyerek fazladan bir 15 gramlık hak daha satın almanız mümkün.

facebook.com/601experience
facebook.com/601experience

 Etkinliğin ücretli olması organizasyonun satış sayfasında şöyle açıklanıyor: ‘’Kahveyi ülkeye getirebilmek için nakliye, sigorta (hem de oldukça yüksek bir meblağ), gümrük gibi masraflar yapmamız gerekti. Biletlerden elde edilen gelir bu organizasyon masraflarını karşılamak için kullanılacak’’

Organizasyon kahvenizi dilediğiniz gibi içebilmeniz için de her şeyi düşünmüş. 15 gramlık kahvenizi usta kahvecilere hazırlatma imkanının yanında dilerseniz etkinlik alanına kurulacak mutfak bölümünde kendi kendinize de hazırlayabilirsiniz.

Bu eşsiz deneyim 25 Ağustos 2017’de Avustralya’nın Sidney kentinde gerçekleşecek ve katılımcılar dünyanın en pahalı kahvesini tatma imkanı bulacak. Dilerseniz 601 Experience ismiyle anılan etkinlik detaylarını aynı isimli facebook sayfasından takip edebilirsiniz. Şimdiden hepsine afiyet olsun diyoruz ve bunun üstüne acı bir kahve içmek için mutfağın yolunu tutuyoruz.

Kaynak:
www.eventbrite.com.au

www.dailymail.co.uk