Dövmeleri ve ünleri sınırları aştı

Dövmeleri ve ünleri sınırları aştı

Dövme, kendini ifade etmenin en sanatsal yöntemlerinden biri. Bu sanat ülkemizde popülerleştikçe, sanatçılar da kendini geliştirip dikkat çekmeye başladı. Öyle ki ünleri de kendilerini, Türkiye sınırlarını aştı. İşte en popüler Türk dövme sanatçılarından birkaçı...

Ülkemizde hem sanatçılarının hem de yaptıranların sayıca arttığı dövme, kendini ifade etmenin de dünyaca kabul gören, popüler yöntemlerinden bir tanesi. Sektör gelişirken, dövme sanatçıları da durmuyor; uzmanlaşıyor ve kendilerini geliştirmeyi sürdürüyor. Öyle ki, minimal bir yazı dövmesi istediğinizde gideceğiniz sanatçıyla, bir ağaç ya da hayvan figürü yaptırmayı düşünüyorsanız gideceğiniz dövme sanatçısı birbirinden farklı.

Kimi “dot work” olarak adlandırılan noktalar ve gölgelendirmelerle şeklin bütünlüğe ulaştığı teknikle, kimi “watercolor” yani suluboya dövme tekniğiyle öne çıkıyor. Bir sanatçının geometrik dövmeler için kapısını çalınıyorken, bir diğeri yaptığı portreler ya da adeta gerçek hissi veren realist çalışmalarla isim yapmış oluyor... Dolayısıyla ne istediğiniz, dövme sanatçısı seçiminde de çok kritik bir noktada.

Sanatları popülerleştikçe dövme sanatçıları farklı alanlarda uzmanlaşmaya başladı.
Sanatları popülerleştikçe dövme sanatçıları farklı alanlarda uzmanlaşmaya başladı.

Her biri farklı tarzlarda yaptıkları dövmelerle dünyaya açılan, randevu almak için aylar önceden harekete geçmeniz gereken, her biri kendi tarzında iddialı dövme sanatçılarından birkaçıyla tanıştıralım sizi... Eğer takip etmiyorsanız, Instagram hesaplarına ilk fırsatta göz atın deriz...

Eva krbdk / Havva Karabudak

Eva, küçük çerçeveler içine ünlü tabloları ya da bir film sahnesini işlediği dövmeleriyle tanınıyor.

Eva'nın kendine özgü tarzını görür görmez tanımamak mümkün değil. Genellikle minik yuvarlakların, elipslerin içine yerleştirdiği bir sahneyi bedene işleyen sanatçıyı özellikle renkli dövmelerden hoşlananlar tercih ediyor. Yuvarlak ya da dikdörtgen çerçevenin içindeyse özellikle ünlü bir tabloyu ya da bir film sahnesini görmeniz mümkün. Kanaviçe görünümlü dövmeleri de başarıyla yapıyor. Baş parmak ile işaret parmağınız arasına sığabilecek minik yuvarlaklar içine bir film karesini ya da örneğin bir aile üyesini resmettirmek isteyenlere önerimiz, çok çok önceden randevu almaları. Zira Eva'nın popülaritesi İstanbul sınırlarını aşalı çok oldu diyebiliriz. Şu an New York'taki ünlü Bang Bang Tattoo Stüdyosu'nda çalışıyor olsa da ara ara İstanbul'a ve dünyanın farklı şehirlerine dövme yapmaya gidiyor. Kendisinin elinden çıkan dövmelerden taşıyan bir isim de ünlü oyuncu Ezgi Mola...

Okan Uçkun

Okan Uçkun, hayvan ve insan doğasına ait çizimleriyle dikkat çekiyor.

Bang Bang Tattoo'da çalışan Türk dövme sanatçılarından bir diğeri Okan Uçkun. Keskin ve net çizgileriyle dikkat çeken dövmeler yapan sanatçı, genelde geometrik çalışmalar yapıyor. Hayvan ve doğaya ait farklı desenler, çizgiler ve dot work tekniği de Uçkun'un elinden çıkan dövmelerde karşınıza çıkabilecek unsurlardan... Siyah renkte, hem minimalist hem de dikkat çekici dövmeleri seviyorsanız, Okan Uçkun sizin için doğru adres olabilir. Randevu alırken hızlı davranmakta fayda var, unutmayın dövme sanatçılarının size özel tasarlayacakları dövme üzerinde çalışmaları için bir zamana ihtiyaçları oluyor. Uçkun da tıpkı sizin onu seçtiğiniz gibi müşterilerini özenle seçen ve onlara en iyi hizmeti verebilmek adına az sayıda müşteri alan sanatçılardan. Aynı zamanda birçok yarışmadan da ödülle dönmüş bir dövme sanatçısı olan Uçkun ve dövmeleri hakkında bilgiyi okanuckun.com internet sitesinden edinebilirsiniz.

Emrah Özhan

#blacklagoonrevy

A post shared by emrahozhan (@emrahozhan) on

Emrah Özhan, dövmenin yanı sıra illüstrasyon ve resimle de ilgileniyor.

Tecrübeli dövme sanatçısı Emrah Özhan aynı zamanda multidisipliner bir sanatçı; illüstrasyon ve resim gibi farklı alanlarla da ilgileniyor. Daha önce Moda'da Dramatik isimli bir dövme stüdyosu olan ve pek çok ünlü isme dövme yapan Özhan, şu an Brooklyn, New York'taki Gristle Tattoo'da çalışıyor. O da kendine has tarzıyla ayırt edilen dövme sanatçılarından. Çizgiler, dot work ve geometrik tasarımlar onun alametifarikaları. Parmaklara ve dudaklara dövme yapmıyor, renk konusunda da oldukça minimalist bir tavra sahip: Çok fazla renkle çalışmayı tercih etmiyor ve suluboya tekniği çalışmıyor. Özhan ve dövme çalışmalarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için kişisel internet sitesi ozhanemrah.com

Barış Yeşilbaş

Yeşilbaş’ın eserlerini dikkat çekici renkleri sayesinde ayırt etmek çok kolay.

2017'de ABD'ye taşınarak New York Brooklyn'deki Gristle Tattoo Stüdyosu'nda çalışmaya başlayan Barış Yeşilbaş, dikkat çekici ve renkli dövmeler seviyorsanız aradığınız sanatçı olabilir. Suluboya tekniğinde uzmanlaşan Yeşilbaş'ın soyut ya da geometrik tasarımları renklerle birleşince "Ben buradayım" diyen, karşınızdakilerin hemen bakışlarını yakalayan dövmeler çıkıyor ortaya. Renkler hem çok iddialı hem de yumuşak tonlarda. Yapmak istediği işin bu olduğunu anladığında yılmadan peşinden giden dövme sanatçısı da listedeki diğer isimler gibi her eserine adeta imzasını bırakıyor. Gördüğünüzde "Barış Yeşilbaş mı yaptı?" diyebileceğiniz çalışmaları öncesinde o da müşterisine özel tasarım yapıyor ve yurt dışından pek çok ülkeden gelen davetleri değerlendirerek gezerek sanatını icra ediyor. Daha ayrıntılı bilgiyi barisyesilbas.com adresinde bulabilirsiniz.

Resul Odabaş

🦈🎆🌸

A post shared by Resul Odabas Tattoo (@resulodabas) on

Odabaş’ın birçok tarzı iç içe kullandığı çalışmaları dikkat çekiyor.

Çalışmalarıyla ünü ülkemiz sınırlarını aşan bir diğer dövme sanatçısı da Resul Odabaş. Odabaş'ın kardeşi Fatih Odabaş da aynı şekilde başarılı bir dövme sanatçısı. Kendisinin de 20'den fazla dövmesi olanResul Odabaş, ünlü isimlerin de tercih ettiği sanatçılardan biri. Hem siyah hem de renkli dövmeler için kapısını çalabileceğiniz bir isim. Odabaş, anılarını vücutlarına kazıyarak ölümsüzleştirmek ya da bir sanat eserini gerçekçi şekilde dövme yaptırmak isteyenlerin tercih ettiği sanatçıların başında geliyor. Geometrik tarzda, net çalışmaları kadar renkli dövmeleri de beğeniliyor. Özellikle hem renkleri hem de çizgi ve geometrik formları bir arada tasarladığı dövmeleri, birçok tarzı iç içe kullandığı tasarımları oldukça farklı ve özgün. resulodabas Instagram sayfası üzerinden daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Denizhan Özkar

Özkar, hayvan, doğa ve manzara işleriyle öne çıkıyor. 

Dot work tekniğyle yaptığı dövmeleriyle öne çıkan ve yurt dışından da ilgi gören Denizhan Özkar, özellikle geometrik tasarımlara ilgi duyuyorsanız, araştırmanız gereken isimlerin başında geliyor. Sanatçı; Mandala'ları, doğa, hayvan ve manzara dövmelerinin işçiliği ve özeniyle hayranlık uyandırıcı dövmeler haline getiriyor. Tek renkli dövmeler yapan Özkar, büyük dövmeler için de tercih edilen isimlerden. Özellikle son dönemin en popüler dövme stillerinden olan dot work tekniğini sevenlerdenseniz, yaptığı dövmeleri incelemenizi önereceğimiz Özkar da, listedeki pek çok isim gibi, gördüğünüz anda tarzından tanıyabileceğiniz, kendi imzasını yaratabilmiş başarılı dövme sanatçılarından biri. denizhanozkr Instagram sayfasından ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.