Bizim Togg ve Çinliler

Bizim Togg ve Çinliler

Türkiye piyasasına 2024 yılında çok sayıda Çinli elektrikli araç girmesi bekleniyordu ancak yeni tebliğdeki maddeler firmaları etkileyebilir. Peki Togg’a ilgi ne durumda? 

Elektrikli araç piyasası hareketli günler yaşıyor. 2023 yılında çok sayıda elektrikli aracın Türkiye piyasasına girmesi beklenirken Togg da yeni modelleriyle 2024 yılına hazırdı. Bu sırada Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğde “elektrikli otomobil ithalatında, tüketici güvenliği, satış sonrası hizmet kalitesinin artırılması, batarya parkının izlenmesi ile batarya geri dönüşüm süreçlerinin daha etkin yönetilmesi” gibi temel konulara yönelik olarak belirlenen kriterler yürürlüğe girdi. 

 Bakanlık yerli üretim, istihdam ve tüketicinin korunması hedeflerine ulaşılması amacıyla ithalat politikalarını düzenlemeye devam edecek.
Bakanlık yerli üretim, istihdam ve tüketicinin korunması hedeflerine ulaşılması amacıyla ithalat politikalarını düzenlemeye devam edecek.

Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, elektrikli otomobil satışlarında tüketiciyi koruyan yeni düzenlemeye ilişkin olarak alınan ithalat rejimi kararına dikkat çekildi. İthalat tebliğinde gerekli güncellemelerin, taraf olunan uluslararası anlaşmalar, tüketici güvenliği, kamu sağlığının korunması ile ilgili kurumlarla istişare halinde yapıldığı belirtildi. Açıklamada bire bir şu ifadeler yer aldı:

“Tebliğ ile karbon emisyonunun azaltılması ve sürdürülebilir enerji temini kapsamında önemli yere sahip elektrikli araçların ithalatında, tüketici güvenliği, satış sonrası hizmet kalitesinin artırılması, batarya parkının izlenmesi, ülkemizde ihtiyaç duyulacak şarj istasyonu ve güç yönüyle takip edilmesi ile batarya geri dönüşüm süreçlerinin daha etkin yönetilmesi amacıyla gerekli kriterlerin getirilerek, söz konusu elektrikli araçlarla ve birlikte oluşturacağı eko sistemin düzenlenmesi amaçlanmaktadır."

Bakanlığın yerli üretim, istihdam ve tüketicinin korunması hedeflerine ulaşılması amaçları doğrultusunda, ithalat politikalarını etkin bir şekilde düzenlemeye devam edeceği de vurgulandı.

İşte bu tebliğ, Türkiye pazarına giriş yapan ya da yapmayı planlayan özellikle Çinli elektrikli otomobil firmalarını yakından ilgilendiriyor. Halihazırda ülkemizde satışta olan başlıca Çinli markalar arasında BYD, Hongqi, MG (Saic), Leap Motors, Chery, DFSK, Skywell ve Voyah bulunuyor. Bunlara elektrikli otomobil üreticileri arasında ilk 10’da yer alan Hozon Neta ile İtalyan asıllı Çinli SWM de eklenecek. Hozon Neta, 2024 yılında gireceği Avrupa pazarı öncesi Neta GT’yi ve B-SUV modeli Neta AYA’yı Türkiye’de satışa çıkarmayı hedefliyor.

Öte yandan birçok Çinli markanın Avrupa’ya açılmak için ülkemizde tesis kurmak istediği de biliniyor. Dev markaların ülkemizde hem araç hem batarya üretim tesisleri kurma ihtimali tebliğ ile destekleneceğe benziyor.

 Togg’un ilk fastback modeli T10F'in 2025 yılında yola çıkması planlanıyor. Togg 2024'e iyi başladı
Togg’un ilk fastback modeli T10F'in 2025 yılında yola çıkması planlanıyor. Togg 2024'e iyi başladı

Elektrikli otomobil yarışında yerli markamız Togg’a ilişkin yılın ilk verileri de paylaşıldı. Togg resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şirketin 2023'ü 19 bini aşkın teslimat sayısıyla kapattığı kaydedilerek "Ocak ayının sonunda ailemiz daha da genişledi ve 1625 yeni kullanıcımız T10X’lerine kavuştu" dendi. Açıklamanın yapıldığı gün itibarıyla yollardaki T10X sayısı 21 bin 208 adede ulaştı. İlaveten 9 Ocak’ta, Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES2024’e katılan ve T10F’i tanıtan Togg, 20 Ocak’ta T10X için çekilişsiz, kurasız, genel sipariş dönemini de başlattı. Togg, doğuştan elektrikli SUV'unu satmaya devam ederken bir yandan da ilk fastback modeli T10F'in teslimatı için de gün sayıyor. Hedef 2025 yılında T10F'in de yola çıkması.

2024 yılı Ocak ayı itibarıyla Türkiye elektrikli taşıt şarj istasyonları sayısı 8 bin adede, şarj soketi sayısı ise 11 bin adede ulaştı. Tam olarak elektrikle çalışan otomobillerin daha fazla yollarda olabilmesi için daha çok şarj tesisine ihtiyaç duyuluyor. Bu bağlamda 2023 yılında Türkiye otomotiv pazarında toplam 104 bin 804 adet hibrit otomobil alıcı buldu. Hibritlerin pazar payı yüzde 10,8; tam hibrit satışları 26 bin 810, yarı hibritlerin satışları 75 bin 129 adet, şarj edilebilir hibritlerin satışları ise 2 bin 477 adet olarak gerçekleşti. Şarj edilebilir hibritler, Avrupa’da büyük ilgi görüyor. Türkiye pazarında birkaç markanın az sayıdaki şarj edilebilir hibrit modeli satılıyor.

Tebliğ sonrası elektrikli otomobil pazarında yaşanacak gelişmelerin ilgiyle izleneceğine şüphe yok.

Kaynaklar :

togg.com.tr

ntv.com.tr

paraanaliz.com