Bahar aylarının en güzel gezi rotaları

Bahar aylarının en güzel gezi rotaları

Yaz sıcakları ve kalabalığı başlamadan önce, baharın tadını çıkarmak isteyenler için en güzel bahar rotalarına yer verdik. Müzeler, milli parklar, yaylalar, güzel sokaklar ve eşsiz manzaralar bizi bekliyor.

Adalardan Ağva’ya, İstanbul

Şile Feneri’ne yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan Ağlayan Kaya
Şile Feneri’ne yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan Ağlayan Kaya

İstanbul’da Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası’ndan oluşan Prens Adaları şehrin en güzel gezi rotasından biri. Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada yaz aylarında çok kalabalık olabiliyor. Bahar ayları, bu adalarda yürüyüş yapmak veya bisiklete binmek için en güzel zaman. Büyükada’daki Aya Yorgi Kilisesi ve İsa Tepesi’ndeki Rum Yetimhanesi, Heybeliada’daki Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve Aya Triada Manastırı (Ruhban Okulu), Burgazada’daki Sait Faik Abasıyanık Müzesi ve Kalpazankaya Sahili gezilmesi gereken yerlerden sadece bazıları. Şile’ye bağlı Ağva, son yılların en popüler yerleri arasında. Ağva’daki Göksu Nehri’nde kano gezisi yapabilir; Kadırga ve Kilimli Koyu’nda sakin bir gün geçirebilirsiniz. Tabii ki Şile Feneri, Ağlayan Kaya, Hacıllı Şelalesi’ni de unutmayın. Eski bir Rum köyü olan Riva ve Polonezköy Tabiat Parkı Yürüyüş Parkuru ise diğer önerilerimiz.

Doğa gezisi isteyenler için Sakarya

Yüz ölçümü 47 km² ve denizden yüksekliği 31 m olan Sapanca Gölü.
Yüz ölçümü 47 km² ve denizden yüksekliği 31 m olan Sapanca Gölü.

İstanbul’a yaklaşık iki saat mesafede bulunan Sakarya, doğa düşkünleri için harika bir konum. En bilinen noktası Sapanca Gölü olsa da şehir çevresinde görülmesi edilmesi onlarca yayla, göl, şelale ve dere bulunuyor. Karaçay, Kuruçay, Kurtköy, Mahmudiye, İstanbul, Karadere ve Kaymakçı derelerinin beslediği Sapanca Gölü’nün çevresi, yürüyüş ve bisiklet parkurlarına sahip. Sörf, yelken ve kürek organizasyonlarına ev sahipliği yapan göl, bahar aylarının en popüler yerlerinden biri. Sakarya’nın doğal güzellikleri arasında; Akyazı’daki Çiğdem Yaylası, Maksudiye Köyü’ndeki Doğançay Şelalesi, Taraklı’daki Karagöl Yaylası ve Pamukova’daki Soğucak Yaylası bulunuyor.

Kanyonlar ve dereler Kocaeli’nde

Gün batımının izlenebileceği en güzel yerlerden biri de balıkçı kasabası Kefken.
Gün batımının izlenebileceği en güzel yerlerden biri de balıkçı kasabası Kefken.

Kocaeli’nde de Sakarya’daki gibi birçok büyüleyici yer bulunuyor. Deniz kenarı isteyenlere Eskihisar Kalesi, Hereke, Kerpe veya Kefken’i; doğanın kucağında olmak isteyenlere ise Serindere Kanyonu, Ballıkayalar Kanyonu, Maşukiye’deki Aygır Deresi ve Kirazlı Yaylası’nı öneriyoruz. Kocaeli’nin en bilinen yerlerinden biri olan Hereke; Hereke Kalesi’ne, Kaiser 2. Wilhelm Köşkü’ne, Çamlıtepe Parkı’na ve güzel bir sahil şeridine ev sahipliği yapıyor.

Doğa ve tarih, Çanakkale’de bir arada

Sonradan yapılan ve Çanakkale Valiliği önünde duran ikinci Truva Atı.
Sonradan yapılan ve Çanakkale Valiliği önünde duran ikinci Truva Atı.

21 bin 463 hektarlık bir alana sahip Kaz Dağları, Çanakkale ve Balıkesir il sınırlarında yer alıyor. Bu doğa harikası alanın en popüler yerleri ise Adatepe, Yeşilyurt ve Çamlıbel Köyü. Özellikle Adatepe ve Yeşilyurt’ta çok sayıda butik otel, restoran ve kafe yer alıyor. Köylerde; rengarenk panjurlu taş evlerin bulunduğu sokaklarda yürüyüp fotoğraf çekebilir, lavantalı veya limon kekikli dondurma gibi farklı lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Şehirde görülmesi gereken yerler bir diğeri de Troya Müzesi. Şehir merkezinde bulunan, 2019 yılında yenilenen 90.000 m² alandaki müze, birçok arkeolojik eseri ziyaretçilerine sunuyor. Meşhur Truva Atı’nın bulunduğu Troya Tarihi Milli Parkı da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Çanakkale’ye gitmişken Küçükkuyu, Assos, Biga, Babakale, Gelibolu ve Bayramiç’i görmeden dönmeyin.

Büyüleyici Mardin’in zamanı bahar

Yürürken kendinizi zaman yolculuğu yapıyormuş gibi hissedeceğiniz Mardin sokakları.
Yürürken kendinizi zaman yolculuğu yapıyormuş gibi hissedeceğiniz Mardin sokakları.

Rotayı biraz da uzaklara çevirelim çünkü yaz aylarında çok sıcak olan bu güzel şehri gezmek için en uygun zaman, ilkbahar ayları. Cami, manastır, kiliselerin yer aldığı tarih dolu Mardin, kültür turu sevenlerin büyüleneceği noktalardan biri. Üç veya dört tam günün ayrılması gereken şehirde en çok ziyaret edilen yerler ise şöyle: Mardin Kalesi, Mardin Ulu Camii, Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Zinciriye Medresesi, Mardin Müzesi, Surur Hanı, Mor Gabriel Manastırı, Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhanesi. 

Quick Yurt İçi Seyahat Sigortası

Yurt İçi Seyahat Sigortası, Türkiye içinde ister tatil ister iş amaçlı tüm seyahatlerinizde beklenmedik durumlara karşı yanınızdadır.

Yurt içi seyahatlerinde beklenmeyen olaylar canını sıkmasın.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/seyahat-sigortasi-yurtici