2023 yazının en iyi müzik festivalleri

2023 yazının en iyi müzik festivalleri

Güneş, müzik, dans… Yılın en beklenen zamanı geliyor ve yaz festivalleri başlıyor. İşte, 2023 yazının en iyi müzik festivalleri.

İstanbul Müzik Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 51’inci kez düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, 1-17 Haziran tarihleri arasında müziğin kalbi olacak. Festivalde bu yıl; Anatolia Ensemble, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Fazıl Say, Arabella Steinbacher, Barbara Hannigan, Anne-Sophie Mutter, Avi Avital, Nicolas Altstaedt ve Matthias Goerne sahne alacak. Aynı zamanda özel projelere ve gösterilere müzikli tiyatrolara da yer veren festival; Atatürk Kültür Merkezi, İş Kuleler, Four Seasons Bosphorus, Süreyya Operası, Fransız Sarayı, Cemal Reşit Rey, Zorlu PSM, Rahmi Koç Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Saint Benoit Fransız Lisesi, Babylon gibi farklı mekanlarda ziyaretçilerini ağırlayacak. Biletler passo’da!

Lazy Sunday Festival

Ankara, eğlenceli bir müzik festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 4 Haziran’da, Ankara’daki Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsündeki Vişnelik Çim Amfi’de düzenlenecek festivalin sahnesinde; Büyük Ev Ablukada, Evdeki Saat ve Mert Demir gibi son yılların en sevilen müzisyenleri yer alacak. biletinial sayfasından bilet satın alabilirsiniz. 

MilyonFest Kapadokya ve MilyonFest İstanbul

MilyonFest; 8-11 Haziran’da Kapadokya’daki Karakuş Eğlence Merkezi’nde; 6-9 Temmuz tarihlerinde de İstanbul’daki Milyon Beach Kilyos’ta gerçekleşecek. Kapadokya’daki festivalin konukları arasında; Pinhani, Fatma Turgut, Selda Bağcan, Seksendört, Athena, Can Gox, Cem Adrian, Sena Şener ve Yaşlı Amca yer alıyor. İstanbul’da sahne alacak isimler ise henüz açıklanmadı. Günlük bilet, VIP günlük bilet, kombine, kamp kombine seçenekleriyle biletinizi almak için biletix’i ziyaret edebilirsiniz. 

Karadeniz Müzik Festivali

22-25 Haziran tarihlerinde, Sheraton Grand Samsun Beach’te düzenlenecek olan Karadeniz Müzik Festivali; Pinhani, Mavi Gri, Motive, Emir Can İğrek, Manga, Fatma Turgut, Demir Demirkan, Niyazi Koyuncu, Hayko Cepkin, Adamlar, Yaşlı Amca, Sagopa Kajmer gibi önemli müzisyenleri ve grupları ağırlayacak. Günlük ve kombine şeklinde satışa sunulan biletleri bubilet sayfasından satın alabilirsiniz. 

GezginFest Kocaeli

Kandıra’daki Patagonya World Camprail’de gerçekleşecek GezginFest Kocaeli, 23-25 Haziran’da müzik severleri bekliyor. Feridun Düzağaç, Zakkum, Emre Aydın, Çakal, Sena Şener, Emir Can İğrek, Mela Bedel gibi birçok müzisyenin sahne alacağı festivalde, DJ performansları da dinlenebilecek. biletino adresinde satışta olan biletleri; günlük, kombine, kamp + kombine şeklinde satın alabilirsiniz. 

İstanbul Caz Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 30’uncu kez düzenlenecek olan İstanbul Caz Festivali, 7-19 Temmuz tarihlerinde müzik severleri ağırlayacak. Morcheeba, Alfa Mist, Ekin Beril, Mammal Hands, Lizz Wright, Elif Sanchez, Fatoumata Diawara gibi 10’dan fazla müzisyenin sahne alacağı festival, şehrin dört bir köşesinde gerçekleşecek. Caz Vapuru, Parkorman, Robert Koleji, Esma Sultan Yalısı, Swissotel The Bosphorus, Cemal Reşit Rey gibi farklı mekanlarda düzenlenecek olan festival, bazı parklarda da ücretsiz olarak dinlenebilecek. Festivalin biletleri passo’da satışta.

What a Fest

19-23 Temmuz’da, Selçuk Efes’teki Pamucak Sahili’nde gerçekleşecek festival; Dolu Kadehi Ters Tut, Köfn, Sedef Sebüktekin, Duman, Adamlar, Lalalar, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Sagopa Kajmer, Ozbi, Manga, Emir Can İğrek, Mode XL ve Nova Norda gibi önemli isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalin biletlerini passo’dan satın alabilirsiniz. 

Soundscape Festival İstanbul 

5-6 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Soundscape Festival İstanbul, Bahçeköy’deki Life Park’ta gerçekleşecek. Elektronik müzik severleri ağırlayacak festivalde Emiran, Fkj, Deer Jade, Red Axes, Fred Lenix, Ash, Juan Hansen ve Deniz Kabu sahne alacak. Festivalin biletleri biletino sayfasında satışta.