13.Burç'tan QBlog'a Özel Haftalık Burç Yorumları (29 Ocak - 5 Şubat)

13.Burç'tan QBlog'a Özel Haftalık Burç Yorumları (29 Ocak - 5 Şubat)

Derdinizi, düşüncenizi herkese en doğru şekilde anlatmak istediğiniz bir haftaya başlıyorsunuz. Kendinizi uzun süredir ne kadar ihmal ettiğinizi, başkalarının sorunlarına çözümler bulmak için kendi sorunlarınızı içinize attığınızı fark edebilirsiniz. Sosyal çevrenizde ne olursa olsun bir süre gözlerinizi kapatacak ve kendi yaşamınıza bakacaksınız. Partnerinize ve ailenize ayırdığınız zaman artacak, ara verdiğiniz hobilere geri dönebileceksiniz. Çevrenizden uzaklaştığınızı düşünenler size tepki gösterebilir, gerginlik yaratabilirler. Bu durum sizi yıpratmasın, nasılsa herkes gittiğinde size kalan yine siz olacaksınız. Yurtdışına çıkma düşünceniz varsa hazırlıklara başlayabilirsiniz. Aynı zamanda yurtiçi seyahatler organize edebilir, yeni eğitimler için başvurularda bulunabilirsiniz. Kendinizi mutlu etmek, hissetmek için her şeyi yapmaya hazır durumda olacaksınız. Kimsenin sizi etkilemesine izin vermeyin.

Günlük hayatınızdaki öncelik sıralamasında sorunlar yaşıyorsanız, bu hafta dengeyi kurmayı başaracaksınız. Neye daha çok ağırlık vermelisiniz, hangi aktiviteye daha fazla vakit ayırmalısınız bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Memnun olmadığınız işler için sonlandırma kararı almak da sizin için zor olmayacak. Üstelik bunların hepsini kararlı biçimde yapacak ve sonrasında istikrarınızı da sürdüreceksiniz. Yolunda gitmeyen işler ortadan kalktığında yaşadığınız mutluluk, size yeni yaşam alanı doğmuş gibi hissettirecek. Gönül rahatlığıyla kendi özel hayatınızı yönetecek, yaptıklarınızdan daha fazla keyif almaya başladığınızı hissedeceksiniz. Sağlık sorunu yaşamamak için, beslenmenize ve ortam koşullarına özel önem göstermeniz gerekebilir.

Kafanızdaki soru işaretlerinden kurtulmak için, daha çok düşünüp üzerinde değerlendirme yapabileceğiniz bir zaman dilimindesiniz. Kurallara uyum sağlamakta güçlük çekiyor ve daha özgür davranacağınız ortamlarda bulunmak istiyorsunuz. Özgürlükçü yapınız gereği bunu istemeniz gayet doğal. Size yapabileceğinizden fazlasını yükleyen işverenler ya da sizi zor durumda bırakacak şeyler yapmanızı isteyen dostlarınıza karşı tavrınız net olacak. Aileniz ile daha fazla vakit geçirebilirsiniz, bu da kardeşler arasında tartışmalar yaşanmasına sebep olabilir. Yine de büyük çaplı veya yıpratıcı şeyler olmayacağını söylemek mümkün. Yarım kalan işler tamamlanabilir. Uzun süredir çözümsüz olduğu gerekçesi ile değerlendirmeyi bıraktığınız sorunlar şaşırtıcı şekilde ortadan kalkabilir. İlişkinizde heyecanlı anlar yaşamanız da olası. Partnerinizle aranızdaki bağ, romantik zamanlar geçirmeniz sayesinde daha da kuvvetlenecektir. 

Bir süre mantığı rafa kaldırmış durumdasınız. Duygularınızla hareket etmek, kalbinizin sesini dinlemek sizin için daha önemli. Bu şekilde aldığınız kararlardan daha mutlu olacağınızı düşünüyorsanız. Mantık elbette ilerleticidir fakat iç huzurumuz için hislerle hareket etmenin etkileri çok da önemli sonuçlar doğurmayacak olaylar üzerinde denenebilir. Maddi anlamda birilerine bağlı yaşamak oldukça can sıkan bir durum. Hafta içerisinde bir işe başlamayı ve geçiminiz üzerindeki finansal kontrolü elinize almayı isteyebilirsiniz. Bu sizin için inanılmaz bir kilometre taşı olacaktır. Maddi bağımsızlık, gücünüzü size geri kazandıracaktır. İlişkilerinizde ise tutku ön planda olacak. Gittikçe güçlenen kişiliğiniz karşısında partneriniz ışıltınızı hissedip, sizinle gurur duymaya başlayabilir

Kendinizi daha olgun hissedebilirsiniz. Yaşadığınız iyi-kötü tüm deneyimler sizi güçlendirdi ve bunun etkilerini artık kendinizde gözleyebiliyorsunuz. Yönetici kimliğinizin etkisinin hüküm süreceği bir hafta olacak. Düşünce ve eylemleriniz pek çok kişiyi etkileyebilir ve peşinizden sürükleyebilir. Bu durum kendinizi daha iyi hissetmenize sebep olacak. Girişken yapınız bu hafta ön planda. Yeni atılımlar yaparak farklı ortamlara girebilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Hayatınızda yer vereceğiniz insanların sizi yapınıza ve kalitenize uygun olup olmadığını değerlendirerek onlarla yakınlık kurmanızı öneririm. Bu değerlendirme, sonradan yaşanabilecek dost kazıklarını, ihanetleri ve tatsızlıkları önleyecektir. Dışadönük ve pozitif hissedip mutlu olacaksınız. Aşk hayatınızı hareketlendirmek için gerekli özeni göstermeli ve partnerinizi ihmal etmemelisiniz.

Geleceğinizle ilgili kaygılarınız su yüzüne çıkabilir. Gelecek endişelerinizi uzun süredir düşünüyor ancak çözümlemek için gerekli cesareti gösteremiyordunuz. Yeni kararlar vermek hatta yeni başlangıçlar yapmak için oldukça uygun bir hafta. Yerleşim yerinizi kesinleştirmek, belki bu semtte düzenli yaşam için bir ev satın almak isteyebilirsiniz. Mülk ya da mal sahibi olmak için yatırım hesabı oluşturabilirsiniz. Seyahat etmeyi gerçekten çok seviyorsunuz. Yeni yerler görmek, deneyimler yaşamak sizi çok mutlu ediyor. İlerisi için güzel hatıralar biriktirmek önemli. Bunu layıkıyla yapıyorsunuz ancak bu hafta, seyahat tarihlerinin sıklaşması sizde belirsizlik hissiyatı yaratıp, can sıkıntısı oluşturabilir. Zorunlu seyahatler sizi boğabilir. Aklınızı kurcalayan belirtiler, rahatsız edici ağrılarınız varsa doktora görünmek için uygun bir hafta.

Maddi kaygıların gündemde olacağı bir haftadasınız. Yatırım için bir mülk almak isteyebilirsiniz. Yeni bir iş girişimi belki de ticaret yapma kararı verebilirsiniz. Hayalleriniz aklınızı meşgul etmeye devam edecek. Refah içinde yaşamaya özlem duyabilirsiniz. Kendi yaşamınızı başka yaşamlarla kıyaslayıp dertlenebilirsiniz. Böyle anlarda şanslı olduğunuz yanları görmeye çalışın ve olumlu bir enerji içinde olun. Birçok konuda beceriniz var, bunu kullanarak ilgi duyduğunuz alanlarda iş girişimleri yapabilirsiniz. Zevk aldığınız işten para kazanmak size iyi gelecektir. Her zaman olduğu gibi dikkatli ve özenli bir aile bireyi, bir ebeveynsiniz. Çocuklarınız, aileniz ve diğer yakınlarınız ilginizin farkında ve sizi takdir ediyor. Teraziler için heyecan verici eski karşılaşmalar, yeni tanışmalar yaşanabilir. Hevesli olduğunuz tüm konularda aceleci davranacaksınız.

Yaşamınızda çeşitli değişiklikler meydana gelecek. Hayatınızı etkileyip, yönünü değiştirecek türden birtakım değişiklikler olabilir. Evlilik, boşanma, taşınma, iş veya partnerle ayrılık gibi şeylerin yaşanması olası. Aileniz de bu süreçte gündemde olabilir. Bu tür hassas ve uzun süreli sonuçlar doğuracak konularda doğru kararlar vermek önemlidir. Kendinize gerekli zamanı tanımalısınız. Aldığınız kararlar konusunda güvendiğiniz yakınlarınıza, sevdiğiniz dostlarınıza danışabilir, onlardan yardım isteyebilirsiniz. Zamanında sizin gibi yardımsever birisinin bir dokunuşunu hissetmiş herkes size bu konuda kucak açacaktır. Maddi açıdan sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bunun iş yaşamında devamlılık sağlayamamaktan oluştuğunu düşünüyorum. Bu hafta bunun üzerine düşünüp, yaşamınızı, en disiplinli şekilde yeniden düzenlemelisiniz.

Arkanızda sizi destekleyen insanlar olduğunu hissetmeye ihtiyacınız var. Kendinizi hafta içerisinde depresif, yalnız ve kırgın hissedebilirsiniz. Ne iş yaşamı, ne aşk ne de diğer şeyler sizi tam olarak tatmin etmiyor. Bu yüzden devamlı olarak yeni arayışlar içerisindesiniz. Tutarsız davranışlarda bulunmanız partnerinizi kızdırabilir. Kendinizi yeterince iyi hissetmezken ilişki içinde sorunlar yaşamak kaçınılmazdır. Sakin kalıp, yapıcı olursanız sorunlar alevlenmeden çözülecektir. Yeni başlangıçlar umut vadedebilir. İş, eğitim, kişisel gelişim gibi konularda değişiklikler yaşanabilir. Eğitim ya da iş için şehir ya da ülke değişikliği yapılabilir. Bu zor bir alışma süreci barındırsa da bizlere yaşam için yeni alanlar açacağından iyi gelebilir. Keşif açlığınızı bu sayede karşılayabilirsiniz. Yeni şeyler öğrenmek, aidiyet duygunuzu pekiştirir ve ruhsal olarak rahatlamanızı sağlar. Maddi olarak sorun gözükmüyor. Daha çok kendinizle meşgul olup, çevrenizden soyutlanacağınız bir hafta geçireceksiniz.

İkili ilişkilerde hassas ve alıngansınız. Bu sizinle iletişimde olan insanları zorlayabilir. Yanlış anlamalara açık oluşunuz çevrenizi tedirgin ediyor. Özellikle ilişkisi olan oğlaklar partnerlerine gereksiz yere soğuk davranabilir, onları üzebilirler. Bu hassas oluşunuzun bir etkisidir. Eğer aranızdaki bağ yeterince kuvvetliyse ve sizi gerçekten tanıyan birisiyle birlikteyseniz sorunlar kolayca çözülebilir. Uzaktaki sevdiklerinize duyduğunuz özlem artabilir. Acıma duygunuz bu hafta daha çok ortaya çıkacak. İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için girişimlerde bulunabilirsiniz. Bu, size çok iyi gelecektir. İş hayatınızdaki sıkıntılar kafanızı kurcalayabilir. Bir türlü rahata kavuşamadığınızı, garantili bir işe adapte olamadığınızı düşünüp kendinize haksızlık etmeyin. Tavsiyem, her hatanın bedelini kendinize yüklememeniz. Çevrenizdeki bencil ve duyarsız insanların bu sıkıntılarda büyük payı olduğunu unutmayın. Kendinizi sevin ve kendinize özen gösterin. 

Dinlenme arzusu içindesiniz. Duygularınız yoğun bir dönemde ve kendinizi yorgun hissediyorsunuz. Yine de enerjinizi kaybetmemek için çabalıyorsunuz. Bu hafta arkadaşlarınızla vakit geçirmek size iyi gelecektir. Etkinlikler için anında organizasyon yapabilirsiniz. Keyif verici aktiviteler içinde olmak sizi canlandırır ve zinde tutar. Olmasını umut ettiğiniz ancak üzerinden fazlaca zaman geçtiği için artık hatırlamadığınız konular aniden gündeme gelip sizi şaşırtabilir. Sürprizleri seviyorsunuz ve sürpriz dolu bu hafta, sizin için iyileştirici olacak. Size, yeni şeyler kazandıracak insanlarla bir arada olmak isteyebilirsiniz. Donanımlı, bilgi sahibi ve cesur kişilerden etkilenebilirsiniz. Bunu hem sosyal hayatınız hem de aşk hayatınız için söyleyebilirim. İnançlı hissedeceğiniz, iç huzuru yüksek bir hafta olacak.

Haksızlıklar karşısında susmak size göre değil. Haklı taraf siz olmasanız bile başkasının hakkı yendiğinde sakin kalamıyorsunuz. Bu adaletli tutumunuz kimilerini rahatsız etse de çoğunluktan takdir topluyor. İş hayatınızda ya da sosyal ilişkilerinizde gerçekleşecek tartışmalarda taraflı bir tutum sergileyebilirsiniz. Haklı olduğunuz kişinin yanında olarak ona destek çıkmak vicdani olarak sizi rahatlatabilir. Yeni ve gereğinden fazla sorumluluklar alabilirsiniz. Bunun altından kalkacak hatta beklenilenden çok daha başarılı olacaksınız. Size kötü gelen insanlardan uzak durma kararınıza bu hafta itibariyle uymaya başlıyorsunuz. Çevreniz, samimiyetsiz kişilerden tamamen arındığında daha huzurlu hissedeceksiniz. Enerjinizi, sadece sevdiklerinize ve kendinize harcayacağınız bir haftadasınız. Her şey yolunda görünüyor. İş ya da kişisel sebeple seyahat edebilirsiniz, hazırlıklı olun.