Sömestrde ne yapmalı?

Sömestrde ne yapmalı?

Sömestr tatili yaklaşıyor. Ve bu dönem çocuklarla keyifli vakit geçirmek için iyi bir fırsat. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlarken onları eğlendiren ve bir sonraki yarıyıla hazırlayan etkinliklere göz atalım. 

Çocuklar için yaratıcı dans dersleri / Akbank Sanat

27 Ocak 2018

4-6, 7-9 ve 10-12 yaş arası çocuklarla yapılan dans derslerinin ana hedefi, dansla oyun arasında yaratıcı bir yolculuğa çıkmak. Atölyelerde yapılan çalışmalarla, belli dans kalıpları yerine serbest çağrışımlarla, çocukların bedensel-kinetik gelişimine katkı sağlamak amaçlanıyor. Doğaçlama prensiplerine dayalı dersler, zihin ve beden koordinasyonunu geliştirmeyi, yaratıcı düşünebilmeyi, fiziksel kabiliyetlerini artırmayı hedefliyor.

1. grup (7-9 yaş): 11.00 - 12.00

2. grup (4-6 yaş): 12.00 - 12.45

3. grup (10-12 yaş): 13.00 - 14.00

Bilet fiyatı: 15 ₺

Tel: 0212 252 35 00

Dans etmek çocukların kinetik gelişimine katkı sağlıyor.
Dans etmek çocukların kinetik gelişimine katkı sağlıyor.

Fantastik Hikayeler Makinesi (Müzikli oyun) / İş Sanat

4 Şubat 2018 Saat: 15.00

Fantastik Hikayeler Makinesi, minik izleyicileri, uçağın mucidi Wright Kardeşler’den Hezarfen Ahmet Çelebi’ye, sinemanın mucidi Lumiere Kardeşler’den taş devrine uzanan eşsiz bir masal yolculuğuna çıkarıyor. Can Yılmaz’ın yazıp Serdar Biliş’in yönettiği bu tatlı ve macera dolu müzikli masal yolculuğu, çocuklara unutamayacakları bir deneyim yaşatacak.

Bilet fiyatı 15 ₺

Tel: 0212 316 10 83

Yarıyıl sanat atölyeleri / İstanbul Modern

22 Ocak-2 Şubat

İstanbul Modern, yarıyıl tatilinde çocuklara sanat dolu bir program sunuyor. Bu eğlenceli ve eğitici programda 7-12 yaş grubundan çocuklar müze uzmanlarıyla birlikte sanat tarihi, tasarım, mimari ve hatta kimya konularına odaklanan sanat çalışmalarına ve sanatsal üretimler gerçekleştirmeye yönelik atölye çalışmalarına katılabiliyor. Atölye çalışmaları, sabah 10.00-12.00 ve öğleden sonra 13.00-15.00 saatleri arasında günde iki defa düzenleniyor.

Katılım ücreti 120 ₺

Tel: 0212 334 73 12

Çocukların küçük yaşta sanatla tanışması ruhsal gelişimlerini de destekliyor.
Çocukların küçük yaşta sanatla tanışması ruhsal gelişimlerini de destekliyor.

11-14 Yaş Maker Çocuk Makeathon Kampı / Maker Çocuk Makeathonu

23 Ocak-26 Ocak / 30 Ocak-2 Şubat

Makeathon, ekiplerin bir tema veya belirli bir hedef için hızlandırılmış ve yoğun bir zaman aralığında üretim amaçlı yaptığı çalışmanın adı… Bir nevi üretim maratonu. Çocuk Makeathonu ise çocukların eğlenerek üretecekleri, tasarladıkları fikirleri hayata geçirme deneyimini yaşayacakları bir program. 11-14 yaş grubunun makeathon konusu, akıllı ev sistemleri. Sömestr tatilinde dört günlük çocuk makeathon kampları iki hafta boyunca tekrarlanacak. Çocuklar dört gün boyunca sabahtan akşama kadar çalışarak proje tasarlıyor, üretiyor ve paylaşıyor olacaklar. Son gün yapacakları sunumlarda eğitmen, arkadaş ve ailelerden geri bildirimler alınıyor. Atölye saatleri ise 11.00-13.00 ve 14.00-16.00.

Katılım ücreti: 799 ₺

Tel: 0552 205 81 25

Makeathon, bir çeşit üretim maratonu anlamına geliyor.
Makeathon, bir çeşit üretim maratonu anlamına geliyor.

Astronomi Atölyesi-Güneş Sistemine Yolculuk / Rahmi M. Koç Müzesi

27 Ocak 2018 Saat: 11.00–13.00

Fenerbahçe Vapuru’nda düzenlenecek etkinliğe 7-10 yaş aralığındaki çocuklar katılabiliyor. Atölyede amaçlanan, zihinlerdeki sorulara eğlenceli ve yaratıcı karşılıklar bulmak. Üzerinde yaşadığımız gezegeni ve Güneş Sistemi’ndeki diğer gezegenlerin özelliklerini bilmek istemez misiniz? Başka gezegenlerde de yaşam olabilir mi diye hiç düşündünüz mü? Bu ve benzeri soruların cevaplarını almak isteyen çocukları eğlenceli bir atölye bekliyor!

Katılım ücret: 50 ₺

Biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir.

Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da Sergisi / Uniq İstanbul Müze

7 Nisan 2018’e kadar açık

Dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisi “Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da”, Uniq İstanbul’daki Uniq Müze’de açıldı. Rönesans döneminin en büyük dahisini keşfetmeye hazır mısınız! Leonardo Da Vinci'ye adanmış en önemli sergi olarak tasarlanan uluslararası bu sergi, prömiyerini yaptığı Brugge’ün (Belçika) ardından dünya turuna ilk olarak İstanbul’da başladı. Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 replikasıyla birlikte; orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dahil olduğu 200’e yakın eseri sanatseverlerle buluşuyor.

Bilet fiyatları: Tam 44 ₺, çocuk 38.50 ₺

Biletler www.biletix.com üzerinden satın alınabilir. 

Leonardo Da Vinci’ye adanmış en önemli sergi İstanbul’da.
Leonardo Da Vinci’ye adanmış en önemli sergi İstanbul’da.

Sömestirde Macera Dolu Bir Safari Turu / Watergarden İstanbul AVM - 19 Ocak-04 Şubat

Çocuklar sömestr tatilinde Watergarden'da safariye çıkıyor. Kurulacak platformu safari arabasıyla gezecek çocuklar doğal yaşamı öğrenirken, eğlenceyi de doruklarda yaşayacak. Etkinlikler, AVM B1 katındaki Taze Pazar alanında gerçekleştirilecek. Turlar, 12.00-19.00 saatleri arasında her yarım saatte bir gerçekleştiriliyor.

Tel: 0216 504 75 25

Faber Castel ile Yaratıcılık Atölyesi / İstanbul Oyuncak Müzesi - 20 ve 27 Ocak ile 3 Şubat

Faber-Castell’in destekleriyle gerçekleşen Yaratıcılık Atölyeleri’nde tarihsel, kültürel ve sosyolojik alanlarda bilgiler sunan oyuncakların izinden müzeyi gezen katılımcılar, düşleyip üretirken bir yandan da öğrenecekler. Ocak ayı programında çocuklar, dünyanın değişik yerlerinde yapılmış ve İstanbul Oyuncak Müzesi’nin vitrinlerinde sergilenen oyuncakların da yardımıyla, toplumlar hakkında bilgi sahibi olacak. Her hafta farklı bir kültüre ait konuların ele alındığı etkinliklerde çocuklar kimi zaman bir kültürün kıyafetinden esinlenerek kendi aksesuarını, kimi zaman da oyuncaklarını tasarlayacaklar… Müze ziyaretçilerine ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Faber-Castell ile Yaratıcılık Atölyeleri’ne katılım için ise kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Müze giriş ücreti: İndirimli 10 ₺, tam 13 ₺

Tel: 0216 359 45 50-51

Yaratıcılık Atölyeleri’nde çocuklar üretirken öğrenecek.
Yaratıcılık Atölyeleri’nde çocuklar üretirken öğrenecek.

Sinemasız olmaz

Hangi çocuk sinemayı ve çizgi filmi sevmez ki... Yarıyıl tatiliyse bunun için biçilmiş kaftan. Bu tatil döneminde çocukların ilgisini çekecek pek çok film de vizyona giriyor. 19 Ocak’da vizyona girecek olan anime film Coco ya da 26 Ocak’ta vizyona gerecek olan Türk komedi filmi Bizim Köyün Şarkısı bu dönem kaçırılmaması gerekenler arasında!