Yetişkinlerin eğlencesi: LEGO

Yetişkinlerin eğlencesi: LEGO

LEGO. “İyi Oyna” anlamına gelen Danca “Leg Godt” tanımının kısaltması. Evet, büyükler olarak, LEGO oynayan çocuklara yanaşıp tüm oyunu ele geçirmeyi çok seviyoruz. Aslında bu yazımızda, çocukların bayıldığı LEGO’lardan değil de yetişkinler için olan tasarım harikası bazı LEGO’lardan bahsedeceğiz. Hadi oynayalım!

LEGO’nun tarihindeki önemli anlar

1932 yılında, Danimarkalı Ole Kirk Kristiansen tarafından kurulan LEGO Group, o zamanlar bir marangoz atölyesiyken şimdi dünyanın en büyük oyuncak üreticilerinden biri. Şirket babadan oğula geçmiş, şimdi de dördüncü kuşak Thomas Kirk Kristiansen markanın başında. 1929 yılının Ekim ayında New York'taki Wall Street borsasının çökmesi ve ardından yaşanan büyük kriz sonrasında, Kristiansen’in de işleri sekteye uğrar. Zaman içinde borçlarını ödeyen ve 1934 yılına kadar ahşap bina, ahşap mobilya, ahşap oyuncak üreten Ole Kirk Kristiansen, zor bir karar vererek o yıldan sonra oyuncak üretimine ağırlık verir. 

LEGO ahşap oyuncaklar da ilk kez 1934 yılında Danimarka’daki ticaret fuarında sergiler. 1942 yılında ahşap fabrikasında çıkan büyük bir yangından sonra Ole Kirk Kristiansen vazgeçme noktasına gelir. Ardından yine maddi destekler alır ve fabrika sıfırdan yeniden kurulur. 1960 yılında, ahşap işleme fabrikasında bir yangın hasarı olur ve ahşap trenlerin üretimini durdurulur. O tarihten sonra da LEGO Group ahşap oyuncak dönemini tamamen kapatır, 1948’den beri sürdürdüğü plastik oyuncak üretimine devam eder. Meşhur LEGO tuğlalarının ise ilk olarak 1958'de piyasaya sürüldüğünü belirtelim. Ne diyelim, Ole Kirk Kristiansen iyi ki vazgeçememiş. Yoksa biz LEGO’suz ne yapardık.

2000’de British Association of Toy Retailers tarafından "yüzyılın oyuncağı" seçilen LEGO, büyük küçük tüm dünyanın ortak eğlencesi diyebiliriz.
2000’de British Association of Toy Retailers tarafından "yüzyılın oyuncağı" seçilen LEGO, büyük küçük tüm dünyanın ortak eğlencesi diyebiliriz.

LEGO Ideas Daktilo

Yazarlar ve retro sever yetişkinler için harika bir hediye olan bu LEGO daktilo, Kurucu Ole Kirk Kristiansen’in daktilosundan esinlenerek bir LEGO hayranı tarafından tasarlanmış ve üretilmiş. Orta baskı çubuğu LEGO parçalarıyla yapılıyor, harf tuşlarına bastığınızda ise yükselip hareket ediyor. Yani gerçek bir daktilo gibi hareket eden ve ses çıkaran bu enfes oyuncağın, içine kağıt koyabileceğiniz daktilo silindiri de var. Ürünün içinde yapım talimatlarının yanında, LEGO Group’un kurucularından Thomas Kirk Kristiansen imzalı ve 43 dilde çevrilmiş mektubu da geliyor. 2079 parçadan oluşan; yüksekliği 11, genişliği 27, derinliği 26 cm olan bu daktilonun fiyatı 2.099,90 TL.

LEGO Ideas Kuyruklu Piyano

Müziksever bir arkadaşınız için daha eğlenceli bir hediye olabilir mi? Piyano tuşu ve pedal hareketi, tuş kapağı ve açık durabilen üst kapağı bulunan bu gerçekçi piyano; 6 adet AAA pil ile çalışan mekanizması sayesinde müzik de çalıyor. LEGO Powered Up mobil uygulamasını indirip kendiniz çalabilir veya otomatik çalma ayarındaki dört müziği dinleyebilirsiniz. Yine bir LEGO hayranı tarafından tasarlanan bu piyano kutusunun içinden, tasarımcı hakkındaki bilgiler ve talimatların yer aldığı bir kitapçık çıkıyor; bu kitapçık da nota sehpasına konabiliyor. Üst kapağı kapalı haldeyken yüksekliği 22,5, genişliği 30,5 ve derinliği 35,5 cm olan; 3662 parçadan oluşan bu orijinal hediyenin fiyatı 3.299,90 TL.

LEGO Icons Volkswagen T2 Karavan

Karavan tutkunları bu LEGO’ya bayılıyor! LEGO’daki kumaş perdeler ve tente, hareket eden direksiyon, sürgülü kapı, sörf tahtası ve katlanan sandalye gibi detaylar; yapım sürecini daha da eğlenceli hale getiriyor. İçindeki mobilyalara da gerçek bir hava veren bu karavanda; ocak, lavabo, buzdolabı, masa ve çekyat bulunuyor. 2207 parçadan oluşan; yüksekliği 15, uzunluğu 35, genişliği de 14 cm olan bu koleksiyon modelinin fiyatı 1.699,90 TL.

LEGO Icons Adidas Originals Superstar

En sevdiğiniz, en rahat spor ayakkabılarınız arasına bir yenisi gelsin mi? Bu LEGO; dil kısmında logosu, orijinal burnu ve meşhur çizgileriyle tam bir Adidas Superstar. Orijinal Adidas ayakkabı kutusunda gelen bu LEGO’da, orijinal ayakkabı bağcıkları ve istediğiniz sağ veya sol teki yapmanız için ekstra 17 parçayla bulunuyor. Yüksekliği 12, uzunluğu 27, genişliği 9 cm olan ve 731 parçadan oluşan Adidas Originals Superstar, 949,90 TL.

LEGO Star Wars R2-D2 Robot

Star Wars hayranları buraya! Detaylı bir R2-D2 robot figürü olan bu LEGO, ünlü droid’in tüm hareketlerine sahip. Ayarlanabilen periskobu, açılan ve uzayan ön kapakları var; üstelik dönen baş kısmında saklı bir ışın kılıcı da mevcut. Lucasfilm’in 50. yılına özel olarak 2021 yılının Mayıs ayında üretilen bu LEGO, Star Wars koleksiyonerleri için harika bir hediye.

Yüksekliği 31, genişliği 20, derinliği 15 cm olan; 2314 parçadan oluşan R2-D2’nun fiyatı, 1.899,90 TL.

LEGO Super Mario Nintendo

Hayranlıkla gülümseten bir LEGO daha, Super Mario oyununa bayılanlar için yine bir retro tasarım: Super Mario Nintendo. Bu LEGO’da eski model televizyon, oyun diskleri için yuva, bağlantı kablosu, kumanda ve kayan ekranda 8 bitlik Mario figürü var desek. Yaparken ayrı, sergilerken ayrı keyif verecek olan, 2646 parçadan oluşan bu LEGO’nun fiyatı da 2.199,90 TL.


Kaynak:

lego.com

lego.storeturkey.com.tr

Quick Konut Sigortası

Huzurlu bir ev için, hem hesaplı hem kapsamlı konut sigortan 2 dakikada hazır.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/konut-sigortasi