Yetişkinler için birbirinden keyifli hobi önerileri!

Yetişkinler için birbirinden keyifli hobi önerileri!

Herkesin stres seviyesinin yüksek olduğu bu günlerde, yetişkinler için yepyeni hobiler gün yüzüne çıkıyor. Makarna yapımından kaligrafiye bu farklı hobi önerileri stres seviyenizi azaltmada yardımcı olabilir.

Aylarınızı sosyal izolasyonda geçirdikten sonra izleyecek dizileriniz, oynayacak oyunlarınız ve okuyacak kitaplarınız tükenmiş olabilir. Ama ellerinizi ve zihninizi meşgul edecek yeni bir proje için önerilerimiz var! Yeni bir hobi edinmek, stresten arınmanın ve kişisel gelişimin tatmin edici bir yolu. Yeni bir beceri öğrenmekle ilgileniyorsanız yetişkinler için birbirinden eğlenceli hobi seçenekleri mevcut…

Kolaj yapımı

Kolaj ile yepyeni bir sanat eseri yaratabilirsiniz.
Kolaj ile yepyeni bir sanat eseri yaratabilirsiniz.

Kolaj yapmak eski zamanların bir uğraşı gibi görünebilir ancak aslında oldukça eğlenceli bir aktivitedir. Evinizde durduğu halde yüzüne bakmadığınız dergileri, resimli kitapları, fotoğrafları kullanarak yepyeni bir sanat eseri yaratabilirsiniz. İstediğiniz kısımları kesip istediğiniz şekilde birleştirerek sizin için anlam ifade eden ya da sevdiğiniz birine hediye edeceğiniz bir şey yaratmak mümkün! Bunun için ihtiyacınız olan şeyler de oldukça az. Kolajın temelini oluşturacak bir altlık (karton bunun için idealdir), yapıştırıcı, makas ve görsel içerikleri alabileceğiniz bir kaynak yeterli. Elinizde bu malzemeler varsa kolayca istediğiniz sanat ürününü hazırlayabilirsiniz!

Fermantasyon

Sağlıklı beslenmeye yönelik bir hobi!
Sağlıklı beslenmeye yönelik bir hobi!

Probiyotiklerin faydaları bilinen bir konu haline geldi ve fermente gıdalar, bağırsak sağlığınızı kontrol altına almanın birçok yolundan biri. Fermantasyona güvenli, kolay ve başarılı bir giriş yapmak için ihtiyacınız olan şeyleri temin etmek de bir hayli kolay. Yemek yapmayı veya sağlıklı yaşamayı seven herkes, özellikle kendi fermente yemeklerini yapma düşüncesinden hoşlanacaktır. İnternetten uygun fiyatlara alabileceğiniz fermantasyon kitleri ile mayalanma mucizesinden faydalanabilir ve sağlığınız için ekstra bir efor harcamış olabilirsiniz.

Mum yapımı

Hem size hem sevdiklerinize yararlı bir hobi.
Hem size hem sevdiklerinize yararlı bir hobi.

İster hediye olarak ister sadece kendi kişisel eğlenceniz için yapmak isteyin, mum yapımı, uzun süre boyunca keyif alabileceğiniz uğraş.

Balmumu, kokular, boya, eritme kabı, papyon klipsleri, karıştırma çubukları, fitiller, termometre, mum kutuları gibi alet edevatları tek tek toparlamak zorlu olacağı için internetten kolayca ulaşabileceğiniz mum yapım setlerinden alabilirsiniz. İstediğiniz aromayı kullanabileceğiniz, eğlenceli olduğu kadar işe yarar da olan bu hobi sayesinde rengarenk mumlar elde edebilirsiniz. Bu mumları hediye olarak da sevdiğiniz insanlara verebilirsiniz.

Peynir yapımı

Bir saatte çeşit çeşit peynir...
Bir saatte çeşit çeşit peynir...

Peki ya bir peynir yapım setine ne dersiniz? İnternetten satın alabileceğiniz peynir yapım setleri ile çeşitli peynirler yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri edinebilirsiniz. Bir saatte mozzarella, ricotta, paneer veya queso blanco gibi farklı peynirleri yapabilirsiniz.

Genellikle tek bir set ile 30’dan fazla peynir yapmak mümkün oluyor. Sadece süt ekleyin, basit, resimli adımları izleyin ve bir saat içinde ev yapımı, tamamen doğal peynirlere kavuşun!

Filografi

Karmaşık görünse de aslında çok kolay...
Karmaşık görünse de aslında çok kolay...

Filografi; ip ve çivi kullanarak yapılan sanat dalına verilen isim. Bu hobinin en güzel yanı; yanlış yapma gibi bir şansınız olmaması! Karmaşık görünse bile yapılışı aslında bir hayli basit bir hobi olan filografi için ihtiyacınız olan şeyler sadece ip, tahta, çekiç ve çivi. Kısacası hemen hemen her evde bulunabilecek malzemelerle yeni bir sanat eseri yaratma şansınız var. Kendinize bir figür seçin ve onun şeklini kurşun kalemle tahtanın üzerine çizin. Ardından aralarında birkaç santimetre bırakarak çiviler çakın. Bu noktada zaten malzemelerin üçüyle işiniz bitmiş oluyor. Geriye kalan tek şey seçtiğiniz renkteki ipi çivilerin etrafından dolaştırıp çizimin içini doldurmak!

Maket yapımı

Maket yaparak kendi dünyanızı oluşturabilirsiniz.
Maket yaparak kendi dünyanızı oluşturabilirsiniz.

Maket yapımının sadece mühendislik öğrencilerine has bir uğraş olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Hobi amaçlı maket yapımı oldukça yaygın. Farklı modeller için alabileceğiniz setler sayesinde bahçeden yalıya, gökdelenden kulübeye birçok yapının maketini yapabilirsiniz. El becerilerinizi geliştirmenize imkan verecek olan bu hobiyi ister tek başınıza ister ailenizle birlikte yapabilirsiniz. Küçük detaylara önem vermenizi gerektirecek makete isterseniz farklı dekorlar da ekleyebilir, evdeki bitkilerinizden koyabilirsiniz.

Kaligrafi

Fırçaları ele alma zamanı!
Fırçaları ele alma zamanı!

Hat sanatı ve el yazısı son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Bu hobiye başlamak için çok az şeye ihtiyacınız olacak. Sadece bir kaligrafi kalemi (veya fırça ile mürekkep) ve kağıt. Kaligrafi estetik ve keyifli bir hobi. Kaligrafi için malzemeleri ayrı ayrı alabileceğiniz gibi uygun fiyatlı kaligrafi setlerinden de edinebilirsiniz. Kimileri kaligrafi kalemi içerirken kimileri ise kaligrafiye özel fırça ve mürekkep ile birlikte geliyor. Hangi malzemelerle çalışmak istediğinize bağlı olarak seçim yapabilirsiniz.

Makarna yapımı

Artık İtalyan bir şef olmak çok kolay.
Artık İtalyan bir şef olmak çok kolay.

Kendi makarnanızı yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi içeren güzel bir makarna yapım setiniz olsa sizin de gününüzün tamamı mutfakta geçmez miydi? Yetişkinler için bir hayli keyifli olabilecek makarna yapımı setleri ile yepyeni bir hobi kazanabilirsiniz. Tagliatelle, gnocchi ve ravioli gibi makarna çeşitlerini ellerinizle hazırlamanızı sağlayacak bu setler ile siz de İtalyan bir şefe dönüşebilirsiniz. Genellikle iki kişilik bir öğün hazırlamanıza imkan veren makarna yapım setlerinde ünlü şeflerden yemek tüyoları da yer alıyor. Üstelik setle birlikte gelen malzemelerle hazırladığınız makarna bittiğinde bile makarna yapımında kullandığınız aletler sizde kalmış oluyor!

Teraryum kurma

Teraryum ile evinize yeşil bir dokunuş katabilirsiniz.
Teraryum ile evinize yeşil bir dokunuş katabilirsiniz.

Teraryum yapımı hem evinize renkli bir hava katarken hem de sizi meşgul edebilecek bir hobi olabilir. Trend haline geldiğinden beri hazır olarak almayı düşündüğümüzde genel olarak cep yakan fiyatlarla karşılaşıyoruz. Ancak baktığınız zaman evde bir teraryum yapmak, hazırını satın almaktan çok daha uygun fiyatlı! Özel kaplarda, minik bir ekosistem yaratmak isteyenler için teraryum kurma setleri internette mevcut. Teraryumlarda her bitkinin yetişmediğini göz önünde bulundurursanız geri kalan her şey çok kolay. Uygun olan her bitkiyi kendi teraryumunuza koyabilirsiniz.

Seramik

Seramik ile yaratıcılığınızı serbest bırakın.
Seramik ile yaratıcılığınızı serbest bırakın.

Islak kil şekillendirmenin ne kadar iyileştirici bir etkisi olduğunu keşfetmek istiyorsanız siz de seramik setlerinden satın alabilirsiniz. Kendi kil çanaklarınızı yapmanıza imkan verecek olan bu set sayesinde hem kullanışlı bir şey yaratacak hem de yeni bir hobi edinmiş olacaksınız. Genellikle setler; iki paket kil, ahşap şekillendirme aleti, boya fırçası, zımpara kağıdı, akrilik boya ve dolgu macunu içeriyor. Tabaktan çanağa, saksıdan bibloya pek çok şey yapabileceğiniz seramik setleri ile yeni bir el becerisi kazanmış olacaksınız. 24 saat içinde kendi kendine kuruyan ıslak kil yapım aşamasında da hiçbir zorluk çıkarmıyor.