İstanbul’un en iyi 7 çikolatacısı

İstanbul’un en iyi 7 çikolatacısı

Çikolata, çoğu insan için karşı konulamaz bir lezzet. İçerdiği bileşenler sayesinde mutluluk hormonları salgılamamızı sağlayan çikolatanın gününü coşkuyla kutluyor; 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü’ne özel, İstanbul’un en iyi el yapımı ve butik çikolatacılarına göz atıyoruz.

Asuman

2012 yılında, Yılmaz Cihan tarafından Kadıköy Moda’da açılan Asuman, Akasya AVM’den sonra haziran ayı itibarıyla Suadiye dükkanıyla da hizmet vermeye başladı. Asuman’ın favori el yapımı çikolataları arasında farklı oranda kakao kullanılan kadifemsi Kartela Koleksiyonu, birinci sınıf fıstık, fındık ve Belçika çikolatasıyla yapılan Guru Koleksiyonu; balkabağı, yoğurt, çilek, portakal, lavanta, damla sakızı, çaya ve kekik gibi bileşenler içeren Anadolu Koleksiyonu yer alıyor. Pastane bölümünde de enfes lezzetler sunan Asuman’ın hurmalı çikolata, patlayan şekerli çikolata, trüf, draje ve gofret gibi çikolata ürünleri de mevcut.

www.asuman.com

www.instagram.com/asumanchocolate

Marie Antoinette Chocolatier

Rojda Demirer ve Ruken Demirer’in kurduğu ve tasarladığı Marie Antoinette Chocolatier, Zorlu AVM’de hizmet veriyor. Ürünlerini Caddebostan’daki kokteyl barı Zest’te de bulabileceğiniz Marie Antoinette, online sipariş de alıyor. Marie Antoinette Chocolatier çilek karamel, çilek şampanya, coco, curocao, fıstık, frambuaz, menekşe, vişne likör aromalı cup çikolatalarıyla; bademli, çilekli, fıstıklı, kahveli, karamelli ve orman meyveli truffle çikolatalarıyla; nane, çilek, ruby, karamel ve vişneli praline çikolatalarıyla ve Beyoğlu çikolatası, Dubai Chocolate Grande, Dubai Chocolate Medium, ezme, gofret, melek çikolata, portakal dilimi, rocher ürünleriyle ünlü.

https://marieantoinette.com.tr

www.instagram.com/marieantoinettechocolatier/

Harem Chocolate

25 yıl önce çikolata severlerle buluşan Harem Chocolate’ın dükkanları Teşvikiye ve Göztepe’de yer alıyor. Mall of İstanbul AVM’de de kiosku bulunan Harem Chocolate; farklı aromalarda trüf, roş, krep, kakao pod, tablet ve draje çikolata çeşitleri sunuyor. Şekersiz çikolatalar da yapan Harem, çikolatalı fındık ezmesi ve içilebilir çikolatasıyla da çok seviliyor. Harem Chocolate ürünlerine online siparişle de ulaşılabiliyor.

www.haremchocolate.com

www.instagram.com/haremchocolate

Butterfly Chocolate

Akmerkez, İstinyepark, Galataport, Vadistanbul ve Yalıkavak’ta çikolata tutkunlarıyla buluşan Butterfly Chocolate, şehrin en eskilerinden olarak 2003 yılından beri hizmet veriyor. Ebru İpekçi tarafından ilk başta butik pastane olarak kurulan Butterfly’ın çikolata menüsünde tablet çikolatalar, şekersiz fit çikolatalar ve sürme çikolatalar yer alıyor. Butterfly Chocolate’ın Bean-to-Bar çikolatası ise Gana, Madagaskar ve Tanzanya’daki çiftliklerden özel olarak seçtikleri kakao çekirdeklerinden üretiliyor. Butterfly ile Akmerkez’de, İstinye Park’ta, Vadistanbul’da, Galataport’ta ve Bodrum Yalıkavak’ta karşılaşabilirsiniz.

www.butterfly.com.tr

www.instagram.com/butterflychocolateofficial/

Noxus Chocolate

Bostancı’da bulunan Noxus Chocolate, çikolatalar dışında lezzetli tatlılar da sunuyor. Ürünler arasında kuru yemişli kırma Belçika çikolataları, içi dolgulu Belçika çikolataları, madlen çikolatalar, kuru çilekli ve yer fıstıklı karamelli bar çikolatalar bulunan Noxus, trüf konusunda bol çeşitli. Çikolatacının beyaz çikolatalı oreolu, antep fıstıklı, tahinli tarçınlı, salepli, Hindistan cevizli, fıstık ezmeli, portakallı, tahin pekmezli, çilekli, kahveli trüfleri çok seviliyor.

www.noxuschocolate.com

www.instagram.com/noxuschocolate

Moda Çikolatacısı

El yapımı Belçika çikolatası yapan bir diğer yer ise Moda Çikolatacısı. Moda’daki dükkanında çikolata tutkunlarını ağırlayan marka, online sipariş de alıyor. Onlarca çeşide sahip olan Moda Çikolatacısı’nda en çok trüf çikolata, pralin çikolata ve çikolatalı fındık kremaları tercih ediliyor. Moda Çikolatacısı’nın en özel lezzetleri ise Belçika çikolatalı finger gianduja, Belçika çikolatalı malakoff, Belçika çikolatalı portakallı şerit, Belçika çikolatalı çilekli kırma, Belçika çikolatalı karışık kırma. Mekanda farklı çikolatalı tatlılar da mevcut.

https://modacikolatacisi.com

www.instagram.com/modacikolatacisi

Maia Chocolate

Çengelköy’de bulunan Maia Chocolate, Katar’da da şubelere sahip. Belçika’dan gelen hammaddelerle üretim yapan marka, özgün el yapımı çikolatanın küresel temsilcisi olmayı hedefliyor. Maia Chocolate, dükkanında sunduğu çikolatalı tatlılarla da ünlü.

www.maiachocolates.com

www.instagram.com/maiachocolates