Görünmez kadın Lin Pesto

Görünmez kadın Lin Pesto

Keşfedenlerine eşsiz bir müzik ziyafeti yaşatan, çok farklı bir kimlik ile tanışmak istemez misiniz? Biraz asi bir ruh var karşınızda, birtakım şeyleri değiştirmeyi hatta farklılaştırmayı oldukça seviyor da diyebiliriz. Dinleyenleri, kendisine son cover bükücü gibi isimlerle hayranlıklarını dile getirse de o yaptığı işin tarzını Synth-Pop, Darkwave olarak adlandırıyor. Ve Lin Pesto gibi bir isimle bu yapılanlar buluşunca ortaya cidden denenmesi, dinlenmesi gereken bir karakter çıkıyor. 

Lin Pesto
Lin Pesto

Sosyal medyada paylaşımlar üzerine bilinirliliğini arttıran Lin Pesto’yu önerenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Komedyen Cem Yılmaz da Lin Pesto dinliyor
Komedyen Cem Yılmaz da Lin Pesto dinliyor

Lin Pesto bir kadın, Ankara’da yaşıyor. Kendisini gizlediği için çok fazla bilgiye ulaşılamıyor. Ulaşılabilenler ise internet ve sosyal medyada dolaşanlardan ibaret. İsminin bir anlamı olmadığını söylüyor. Bir animasyondaki karakterlerin isminden birleştirip kurulmuş bir lakap. İlk cover’ı Bahar Candan’dan “Dondurma” olmuş. İşini tek yapıyor. 

Kendisi mizah yönünden de takipçileriyle etkileşime geçiyor
Kendisi mizah yönünden de takipçileriyle etkileşime geçiyor

Lin Pesto, kendi başına kocaman bir ekip olmayı başarmış bir isim. Kült şarkılardan oluşan bir arşive de can veriyor, tekrardan binbir kez söyletiyor diyebiliriz. Ardından ilginç kareler barındıran Found footage’den kendi derlemeleriyle farklı tatları ortaya çıkarıyor. Özellikle bu aylarda dinlemekten oldukça zevk alacağınız Lin Pesto’dan seçmeler yaptık. İşte ruhunuza işleyecek birkaç şarkı ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Son çıkan bir "Lin Pesto" imzalı şarkı;

Lin Pesto - Yananı Görür Allah (Bülent Ersoy Cover)

Lin Pesto - Padişah (Sibel Can Cover)

Lin Pesto - Araba (Mustafa Sandal Cover)