Evde olsa da bayramı keyifli kılacak öneriler

Evde olsa da bayramı keyifli kılacak öneriler

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evde karantina altında geçirilecek Ramazan Bayramı’nın alışılmış bayramlardan çok daha farklı olacağı kesin. Ancak bayram süresince evde hem keyifli hem de verimli zaman geçirmek için yapılabilecek çok sayıda aktivite mevcut. İşte onlardan sadece birkaçı…

Egzersiz yapmak

Evde kendi vücut ağırlığınızla egzersiz yapabilirsiniz.
Evde kendi vücut ağırlığınızla egzersiz yapabilirsiniz.

Bayram boyunca boş vakitlerinizi evde düzenli egzersiz veya yoga yaparak geçirebilirsiniz. Unutmayın ki egzersiz yapmak için karmaşık spor aletlerine ve spor salonlarına ihtiyacınız yok. Kendi vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz barfiks, squat, plank, şınav ve mekik gibi egzersizler bu bayramı diğerlerinden farklı olarak kilo almadan, formda geçirmenize yardımcı olabilir! Sosyal medyadaki profesyoneller tarafından paylaşılan online egzersiz dersleri de sizi destekleyecektir.

Kutu oyunları oynamak

Kutu oyunları ve puzzle ile bayram neşesini evinize taşıyın.
Kutu oyunları ve puzzle ile bayram neşesini evinize taşıyın.

Aynı evi paylaştığınız sevdiklerinizle birlikte Monopoly, Tabu, Jenga, Dixit, Scrabble gibi kutu oyunları oynayarak bayram neşesini karantina günlerinde bile yuvanıza taşıyabilir, bol kahkahalı akşamlar geçirebilirsiniz. Tüm bu oyunları oynamadan önce aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte bayram challenge’ı başlatabilir, oyunun kazananı için de bayram hediyesi belirleyebilirsiniz. Örneğin, Scrabble oynarken Ramazan ve bayramla ilişkili kelimeler türetmeye çalışarak oyuna yeni bir soluk ve daha çok eğlence getirebilirsiniz. Evde geçirilen bayramın hatırası olarak salon duvarınıza asacağınız güzel bir puzzle’ı da ailecek yapabilirsiniz.

Film ve dizi izlemek

Çok sayıda diziyi bitirmenin tam vakti.
Çok sayıda diziyi bitirmenin tam vakti.

Bayram karantinası listenizde olan dizi ve filmleri silip süpürmek için mükemmel bir fırsat! Netflix, BluTV, Puhutv, Mubi gibi online platformlar her zevke uygun yapımlarıyla dizi ve sinemaseverleri ekran başına topluyor. Netflix’te tüm dünyanın takip ettiği popüler içeriklerle zaman geçirirken BluTV ve Puhutv’de daha ziyade yerli yapımları seyredebilir, Mubi’de ise nitelikli ve seçkin filmlere evinizin konforunda erişebilirsiniz. Ailecek keyifle izlenebilecek Müzede Bir Gece, Evde Tek Başına, Hababam Sınıfı, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, Mucize, Müthiş Dadı gibi filmler bayram akşamlarınıza ayrı bir tat katabilir.

Online oyun oynamak

Online oyunlar ile bayram karantinasının nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz.
Online oyunlar ile bayram karantinasının nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz.

Oyun tutkunlarının yanı sıra boş vakitlerini eğlenerek geçirmek isteyenlerin de yakından takip ettiği online oyunlarla zamanın nasıl akıp gittiğini fark etmeyeceksiniz. Yakınlarınızla birlikte kendi aranızda online bayram turnuvaları bile düzenleyebilirsiniz. Video oyun önerisi isteyenler PUBG, ETS, Minecraft, Fortnite gibi online oyunları inceleyebilir. Tüm bu oyunları hem bilgisayardan hem de mobilden oynayabilirsiniz. Gamer’ların sıkça oynadığı ve önerdiği mobil oyunlara daha ayrıntılı göz atmakta fayda var. Üstelik bu oyunları da uzaktaki arkadaşlarınızla birlikte multiplayer olarak oynayabilirsiniz.

Doodle Army 2: Mini Militia, Spider World, Spaceteam, Shadowgun Legends, Soul Knight, Battleheart 2 gibi oyunlarla zamanın su gibi akıp gideceğini söyleyebiliriz. Oyun teknolojileri ve ekipmanları üreticilerinin neredeyse tamamının bayram dönemine özel sunduğu indirimler bu aktiviteyi daha da çekici hale getiriyor. Üstelik profesyonel oyuncu ekipmanları almak için en doğru zamanlardan birinde olduğumuzu hatırlatmakta fayda var. Ayrıca ünlü oyuncu ve yayıncıların oyun platformu Twitch üzerinden yaptığı yayınları seyredebilir, bayram kampanyalarından, çekiliş ve hediyelerden haberdar olabilirsiniz.

Görüntülü bayramlaşma

Online uygulamalar üzerinden bayram görüşmelerinizi yapabilirsiniz.
Online uygulamalar üzerinden bayram görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle pek çok kişi ne yazık ki bu bayram ailesini bile ziyaret edemeyecek. Hal böyle olunca bayramlaşmalar da online olarak yapılacak. Zoom, Skype, WhatsApp, Google Meet gibi uygulamalar aracılığıyla sevdiklerinizle konuşabilir, onların bayramını kutlayabilirsiniz.

Bitkilerle ilgilenmek

İhmal ettiğiniz bitkilerle ilgilenebilir, saksılarınızı değiştirebilir veya yeni bitkiler ekebilirsiniz.
İhmal ettiğiniz bitkilerle ilgilenebilir, saksılarınızı değiştirebilir veya yeni bitkiler ekebilirsiniz.

Bayram karantinası sırasında belki ihmal ettiğiniz bitkilerle ilgilenebilir, saksılarınızı değiştirebilir veya yeni bitkiler ekebilirsiniz. Hatta eğer varsa bahçenizi düzenleyebilirsiniz. Toprakla, çiçek ve bitkilerle uğraşmak bayram mutluluğunuzu artıracaktır!

Online müze ve sergileri gezmek

Evden dışarı çıkamasanız da Covid-19 esnasında internet üzerinden ziyarete açılan müze ve sergileri gezebilir, dünyanın dört bir yanına seyahat edebilirsiniz. The Metropolitan Museum of Art, Louvre Müzesi ve Sakıp Sabancı Müzesi bunlardan yalnızca birkaçı. Müzeler için daha detaylı bir listeye ulaşmak için bu linke tıklayarak diğer alternatifleri de görüntüleyebilirsiniz.

Podcast dinlemek

Podcast, son zamanların yükselen trendi.
Podcast, son zamanların yükselen trendi.

Karantinada en çok öne çıkan aktivitelerden biri olan podcast, tatili hem keyifli geçirmek hem de yeni şeyler öğrenmek isteyenlerin favorisi olabilir. Podcast kanallarının bayram özel bölümleriyle keyifli zaman geçirebilirsiniz. Serdar Kuzuloğlu, Ünsal Ünlü veya Nilay Örnek’in podcast kanallarını takip etmenizde fayda var.

Ahşap boyama

Boyama aktiviteleriyle zaman geçirebilirsiniz.
Boyama aktiviteleriyle zaman geçirebilirsiniz.

Ahşap boyama seti alıp yaratıcılığınızı kullanarak salgın sonrasında sevdiklerinize hediye etmek üzere anlamlı hediyeler yapabilirsiniz. Aynı şekilde taş boyama, akrilik boya çalışmaları da yapabilirsiniz.

Yaza hazırlık yapmak

Yaz hazırlığı yapmak için güzel bir fırsat.
Yaz hazırlığı yapmak için güzel bir fırsat.

Koronavirüs salgını yaz planlarını askıya almaya neden olsa da sıcak yaz aylarına hazırlık yapmak, evinizi düzenlemek, eski kıyafetlerden kurtulup kışlık eşyaları kaldırmanın tam vakti! Belki de bayramın bir gününü bu şekilde değerlendirmek istersiniz…