Bu oyunları hatırlıyor musunuz?

Bu oyunları hatırlıyor musunuz?

90’lı yılların ortalarında cep telefonları ile tanışmamızla beraber, birçok oyun ve uygulamanın en ilkel halleri ile tanışmıştık. Peki bu nostaljik oyunların hangilerini hatırlıyorsunuz? 

Space Impact
Space Impact

Space Impact

Nokia’nın ilk olarak 2000 yılında 3310 modelinde piyasaya sürdüğü bir “shoot ‘em up” oyunu olan Space Impact’te, dikey ve yatay eksende serbestçe hareket edebiliyorduk. Fakat ekranın otomatik ilerleme özelliğini hızlandıramıyorduk. Oyunu oynarken fazladan can veya özel silahlar da kullanabiliyorduk. Daha sonra Nokia 3410, 5510 ve 6210 gibi cihazlarda da yer alan Space Impact’in farklı karakterleri, Nokia’nın WAP özellikli versiyonlarında bulunan Club Nokia hizmetinden indirilebiliyordu. 2010 yılında CNET, orijinal Space Impact oyununa “tüm zamanların en iyi 10 mobil oyunu” listesinde yer verdi. 

Tetris
Tetris

Tetris

Aramızda hiç Tetris oynamayanımız yoktur. Tetrisi birçok farklı ortamda oynamış olsak da Ericsson’un Tetris’ini unutmamız mümkün değil. Ericsson’un Tetris’inin en akılda kalıcı özelliği ise T28 modelinde oyunu oynarken telefonu yatay tutmamız gerektiğiydi. 

Stack Attack
Stack Attack

Stack Attack

Zamanında en çok oynanan mobil telefon oyunlarından biri olan Stack Attack ilk olarak Siemens’in C45 modeli ile hayatımıza girdi. Oyunun amacı aynı renk kutucukları yığın hale getirip patlatarak puan kazanmaktı. Siemens’in daha sonraki modellerinde oyun canlı renklere kavuşsa da ilk versiyonunu tercih edenler daha fazlaydı. 

Snake
Snake

Snake

Aklımıza en çok kazınan oyunlardan biri şüphesiz Snake oyunuydu. Bu oyunda amaç, yeri değişen yemi ekranın kenarlarına ve yılanın kuyruğuna değmeden yiyebilmekti. Yılanın boyu uzadıkça oynamak daha da zorlaşıyordu. 

Bounce
Bounce

Bounce

Nokia’nın Snake ile birlikte en çok bilinen oyunlarından bir diğeri ise Bounce’tu. Oyunda kırmızı topu çemberlerden ve engellerden geçirerek bölümler atlanıyordu. “Candles” adı verilen sarı engellere değdiğimizde ise top patlıyordu ve can kaybediyorduk. 

BattleMail
BattleMail

BattleMail

Siemens’in C45 modeline ilk kez karşımıza çıkan BattleMail, aslında adından da anlaşılacağı gibi bir dövüş oyunuydu ama “mail” ile bir alakası yoktu. Oyunda karakterleri seçtikten sonra telefon tuşları ile dövüşe başlıyorduk. 

Bumper
Bumper

Bumper

Aslında sıradan bir Pinball oyunu olan Bumper, diğer Nokia oyunları kadar sükse yapmasa da aklımızda kalanlardan bir tanesi. Bu oyunda, topun düşmesini önlemek için kullanılan çift paletlerle mümkün olduğunda yüksek puan almaya çalışıyorduk. Bumper oyunu sadece iki tuşla oynandığı için oynaması da basitti.


QKimlik Koruma Sigortası

QKimlik ürünümüzle hem dijital hem de fiziksel dünyadaki risklere karşı güvende hissedebilirsiniz.

Kimlik bilgileriniz tüm tehditlere karşı güvence altında!

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kimlik-koruma-sigortasi