2018’in merakla beklenen yabancı dizileri

2018’in merakla beklenen yabancı dizileri

Diziler, çoğunlukla eve kapandığımız soğuk kış günlerini çekilir hale getiriyor. Macera, polisiye, korku ya da dram... Bağımlılık yaratan dizilerden biri mutlaka size göre. İşte 2018’in merakla beklenen yeni yabancı dizileri…

The Alienist (Ruh Avcısı)

Seri katilin peşinde

Dizi 22 Ocak’ta başlayacak.
Dizi 22 Ocak’ta başlayacak.

2018’in en dikkat çekici yeni dizilerinin başında, seri katil hikayesi The Alienist geliyor. True Detective’in yönetmenlerinden Cary Fukunaga’nın yapımcıları arasında bulunduğu dizinin başrolünde Daniel Brühl, Luke Evans ve Dakota Fanning var. Bir seri katili devirmek için çalışan üç farklı kişinin hikayesini konu alan The Alienist, yapımcısı Cary Fukunaga sebebiyle 19. yüzyılda geçen True Detective olarak lanse ediliyor. Caleb Carr'ın aynı adlı romanından uyarlanan dizide fahişelik yapan erkek çocukları hunharca öldüren bir seri katilin izlerini süren kriminal psikolog Dr. Laszlo Kreizler ve gazete illüstratörü John Moore’un maceraları anlatılıyor. Dizinin ilk bölümü 22 Ocak’ta TNT’de yayınlanacak.

Altered Carbon (Başkalaşmış Karbon)

2018 model Blade Runner

Dizi, gelecekte geçiyor.
Dizi, gelecekte geçiyor.

Netflix’in en yüksek bütçeli dizilerinden biri olan Altered Carbon, bilimkurgu sevenlerin heyecanla beklediği dizilerden. Richard K. Morgan’ın yazdığı Cyberpunk romanından uyarlanan dizi, beden transferinin mümkün olduğu bir zamanda, yani gelecekte geçiyor. Her bölümü 6 ile 7 milyon dolar arası bir bütçeye sahip olan dizinin, Blade Runner kıvamında olacağı aşikar. Dizinin ilk 10 bölümünü Laeta Kalogridis kaleme alacak olsa da, her bölümde farklı bir yönetmen diziyi yönetecek. Başrollerinde Joel Kinnaman, James Purefoy ve Dichen Lachman gibi isimlerin yer aldığı dizinin ilk bölümünün yönetmen koltuğunda ise Miguel Sapochnik oturuyor. Dizinin ilk sezonu 2 Şubat'ta yayında olacak.

Star Wars: Underworld (Star Wars: Yeraltı Dünyası)

Efsane film dizi olunca

Star Wars hayranları merakla bu diziyi bekliyor.
Star Wars hayranları merakla bu diziyi bekliyor.

Star Wars hayranlarının uzun süredir merakla beklediği dizi Star Wars: Underworld’ün sonunda, 2018’de bir saatlik bölümlerle ekranlara gelmesi bekleniyor. Ancak kanal konusundaki belirsizlik devam ediyor. Adı telaffuz edilen kanallar HBO ve ABC. Eğer George Lucas filmin hakları konusunda biraz daha esnek davranırsa, diziyi 2018’in sonlarına doğru izlememiz olası görünüyor.

Black Lightning (Kara Şimşek)

İlk büyük siyahi kahraman dizisi

Yepyeni bir süper kahramanlı dizi daha...
Yepyeni bir süper kahramanlı dizi daha...

Süper kahraman harekatına tam gaz devam eden ünlü Amerikan kanalı CW, programına bir tane daha DC Comics uyarlaması ekliyor. Bu yeni projenin arkasında da Arrow, The Flash, DC’s Legends of Tomorrow ve Supergirl ile tanınan Greg Berlanti var. DC evrenindeki ilk büyük siyahi süper kahraman olma özelliği taşıyan Black Lightning, yıllarca kimliğini saklayan Jefferson Pierce'in kızını geri kazanmak için süper kahraman kostümünü yeniden giymesini anlatıyor. Tony Isabella ve Trevor von Eeden tarafından 1975 yılında yaratılan Black Lightning elektriğe ve gücüne hükmeden bir süper kahraman. Televizyon ekranlarına taşınan bu en yeni süper kahramanı Cress Williams canlandıracak. Dizinin ilk bölümü 16 Ocak’ta yayınlanacak.

Castle Rock

Korku sevenler ekran başına

Dizinin konusuyla ilgili hala net bir bilgi yok!
Dizinin konusuyla ilgili hala net bir bilgi yok!

Stephen King’in korku hikayelerinden uyarlanan, J.J.Abrams’ın prodüktörü olduğu dizi Castle Rock, 2018’de Hulu’da yayınlanacak. Dizi adını, Stephen King’in pek çok romanının geçtiği Maine’deki Castle Rock isimli gizemli kasabadan alıyor. Oyuncu kadrosunda Scott Glenn, Melanie Lynskey ve Terry O’Quinn gibi isimler barındıran dizinin konusu ile ilgili herhangi bir bilgi henüz yok. Fakat ortalıkta Stephen King dünyasındaki karakterler üzerinden bilinmeyen öykülerin anlatılacağı yönünde dedikodular dolaşıyor.

Titans (Titanlar)

Genç süper kahramanlar burada

Batman’in sadık yardımcısı Robin’likten sıkılmış.
Batman’in sadık yardımcısı Robin’likten sıkılmış.

Hayranlar bekledi ama değdi. Warner Bros., Batman'in sadık yardımcısı Robin'likten sıkılıp Nightwing olarak yoluna devam eden, Nightwing'in lideri olduğu bir Titanlar dizisi çekme kararı aldı. Üstelik yapımcısı ve senaristi DC'nin en önemli ismi Geoff Johns. Dizinin hikayesi, DC evreninin her bir köşesinden toplanan ve yakın zamanda süper kahramanlar olarak göreceğimiz genç bir gruba odaklanıyor. Şimdilik dizide yer alacağı kesinleşen karakterler Nightwing, Starfire ve Beast Boy. Söylentiler dizinin yayımlanan son Titans çizgi romanındaki gibi olacağı yönünde. Yani Wally West, Garth, Arsenal gibi isimlerin dizide olma ihtimali oldukça yüksek.

The Ballad of Buster Scruggs (Buster Scruggs’ın Baladı)

Coen kardeşlerin ilk dizisi

Coen Kardeşler’in dizisi Amerika’nın batısını konu edecek.
Coen Kardeşler’in dizisi Amerika’nın batısını konu edecek.

Ethan ve Joel Coen’in uzun zamandır merakla beklenen ilk televizyon dizisi The Ballad Of Buster Scruggs’ın da 2018’de izleyiciyle buluşması bekleniyor. Coen Biraderler’in daha önce de çeşitli filmlerinde yaptıkları gibi bir Western hikayesi anlatacak olan dizi, Netflix’te yayınlanacak. Altı bölümden oluşacak dizinin her bölümü farklı bir karakterin hikayesi üzerinden Amerika’nın batısını konu edecek ve İç Savaş’ın sonundaki bir zaman diliminde yaşanan olayları ekrana yansıtacak. Dizinin 2018’in sonlarında yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Maniac (Manyak)

Norveç dizisinden uyarlama

Dizinin başrollerinde Emme Stone ve Jonah Hill var.
Dizinin başrollerinde Emme Stone ve Jonah Hill var.

True Detective’in ilk sezonundaki tüm bölümleri yöneten Cary Fukunaga’nın elinden çıkacak Maniac da uzun zamandır beklenen ama bir türlü kavuşulamayan dizilerden. Başrollerinde Emma Stone ve Jonah Hill olan dizi, 10 bölümlük bir kara komedi. 2014 tarihli bir Norveç dizisinden uyarlanıyor. Netflix’te yayınlanacak Maniac, psikolojik problemler yaşanan bir hastanın gerçeklikten kaçmak için kendi hayalinde yarattığı bir dünyayı ziyaret etmesini konu alıyor. Dizinin kesin yayın tarihi ise henüz belli değil.