Pazarlamanın yeni enstrümanları ekran teknolojileri

Pazarlamanın yeni enstrümanları ekran teknolojileri

Pandemide hız kazanan dijital dönüşüm süreci, şirketlerin pazarlama enstrümanlarında da radikal değişimler yarattı. Pazarlama dünyasına teknolojik bir açılım getiren dijital dönüşüm, ekran teknolojilerinin de yıldızını parlattı. Yapay zeka ve loT (nesnelerin interneti) teknolojilerinin yön verdiği dönüşüm rüzgarını arkasına alanlar, müşteri etkileşiminde zirveyi zorluyor. Video Wall, Digital Signage, Mirror TV gibi yeni nesil pazarlama enstrümanlarının öne çıkan özelliklerini sizler için derledik.

Video Wall

Birden fazla ekranın üst üste veya yan yana dizilmesiyle oluşturulan, standartların ötesinde bir görüntü kalitesine sahip dev ekranlar olarak tanımlanan Video Wall, reklam ve promosyon odaklı oldukça geniş kullanım alanı sunuyor. Tek bir noktadan onlarca ekranın kontrolünü sağlayan bu üstün teknoloji, kusursuz görsel performansıyla müşteri etkileşiminde sınır ötesini zorluyor diyebiliriz. Şirketlerin ve markaların satış, pazarlama ve iletişim kanallarını entegre bir yapıda buluşturan bu teknoloji, dünyaca ünlü markaların görsel showlarında da yerini alıyor.

Hızlı, etkin ve interaktif iletişim

Video Wall teknolojisiyle müşterileriyle daha hızlı, etkin ve interaktif iletişim kurma fırsatını yakalayan markalar, müşterilerinin satın alma hareketini hızlandırırken yalnızca saniyeler içinde farklı kitlelere ulaşabiliyor. Üstelik basılı ya da animatif diğer tanırım materyallerine nazaran çok daha zengin bir içerikle müşterilerini detaylı olarak bilgilendirebiliyorlar. Devasa LED ekranlar aracılığıyla müşterileriyle duygusal bir bağ kurarak kampanya ya da reklamlarının geri dönüşünü hızla alabiliyorlar. Özellikle lansman dönemlerinde sıklıkla kullanılan Video Wall teknolojisi, binlerce lira harcanarak yapılan reklam çalışmalarına gerek kalmadan şirketleri ve markaları satış hedeflerine en kestirme yoldan ulaştırıyor.

Yaratıcılığın sınırlarını zorluyor

Video Wall teknolojisi, görüntülerin farklı ölçülerde tasarlanarak simetrik veya asimetrik olarak monte edilebilmesine imkân tanıyan yönüyle yaratıcılıkta sınırları ortadan kaldırıyor. İstenilen sayıda ve düzende kullanabilen bu ekranlarda, monitörler bölünerek aynı anda farklı ölçülerde içerikler yayına alınabiliyor. Kurulumu ve kullanımı oldukça basit ve pratik olduğu için de ekran sayısı değişen ihtiyaçlara göre istenildiği zaman azaltılıp çoğaltılabiliyor.

Video Wall teknolojisi markalara müşterileriyle daha hızlı, etkin ve interaktif iletişim kurma avantajı yaratıyor
Video Wall teknolojisi markalara müşterileriyle daha hızlı, etkin ve interaktif iletişim kurma avantajı yaratıyor

Digital Signage

Mahalle bakkalından küresel markalara kadar her büyüklükteki şirketin tanıtım yüzü olan tabelalar da dijital dönüşümün rüzgarına kapıldı. Mağazalardan, alışveriş merkezlerine, havalimanlarından, metro istasyonlarına kadar sosyal yaşamın kalbinin attığı hemen her noktada kendine yer edinen Digital Signage, pazarlama enstrümanı olarak müşteri etkileşimine yön veriyor. Ekranlardaki içeriklerin bir yazılımla internet veya network üzerinden uzaktan yönetilmesi esasına dayalı kapalı devre yayın sistemi olan Digital Signage, tabelaların dijital dönüşümüne yön veren bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

Hedefi 12’den vuran kesintisiz iletişim

Digital Signage, yalnızca tabelaları beyaz ekranlara yansıtmıyor. Aynı zamanda ekranlardaki içeriklerin, istenilen tarih ve saatte, belirtilen sırayla yayına alınması ya da yayından kaldırılması gibi komutları saniyeler içinde yerine getiriyor. Donanımsal ve yazılımsal tüm yönetimi kullanıcıya veren bu teknolojiden faydalanan şirketler pek çok açıdan zaman ve maliyet tasarrufu elde edebiliyor. Özellikle farklı lokasyonlarda şube ve mağazaları olan şirketler, hedef kitleleriyle paylaşmak istedikleri içerik ve mesajları sistem sayesinde tek bir merkezden yönetebiliyor. Aynı zamanda Digital Signage teknolojisini bir iç iletişim platformu olarak da kullanarak hedefi 12’den vuran kesintisiz bir iletişim süreci yürütebiliyorlar.

Milenyumun bilgilendirme sistemi

Milenyumun bilgilendirme sistemi olarak pazarlama teknolojilerinde baş rolü üstlenen Digital Signage, herhangi bir sektör ayırt etmeksizin tüm işletme ve kurumların iletişim faaliyetlerine yön veriyor. Müşterileriyle kesintisiz ve sürdürülebilir bir iletişim süreci yürütmeyi hedefleyen her işletme için adeta çözüm merkezi rolü üstlenmesi, dijital teknolojiler arasındaki konumunu daha da önemli hale getiriyor. Kapalı devre yayın, reklam, duyuru ve bilgilendirme çözümü olarak şirketlerin pazarlama bütçelerine en büyük katkılardan birini sunuyor.

İşini büyütmek isteyenlerin tercihi

Digital Signage teknolojisinde ekranlar tıpkı Video Wall’da olduğu gibi farklı parçalara ayrılarak kullanılabiliyor. Böylece verilmek istenen ana mesaj ekranın odak noktasında konumlanırken logo, fotoğraf, video gibi materyaller istenilen ölçülerde, belirtilen zaman dilimi içerisinde ekrana getirilebiliyor. Geleneksel pazarlama yöntemleriyle kıyaslandığında ise hedef kitleye iletilmek istenilen mesajların kolaylıkla özelleştirilmesi, saniyeler içinde güncellenmesi ve birçok ekranda aynı anda gösterilmesini ve raporlanmasını sağlayan özellikleriyle işini büyütmek isteyen işletmeler için kaldıraç etkisi yaratıyor.

Zaman ve maliyet tasarrufu yaratan Digital Signage, şirketleri satış hedeflerine en kestirme yoldan ulaştırıyor
Zaman ve maliyet tasarrufu yaratan Digital Signage, şirketleri satış hedeflerine en kestirme yoldan ulaştırıyor

Mirror TV

Küçük mekanları devasa alanlara dönüştürebilme yeteneğine sahip olan aynalar da pazarlama enstrümanları arasında yerini aldı. Aynaların mekanlara getirdiği derinlikten yola çıkılarak geliştirilen Mirror TV teknolojisi, TV’leri aynaların arkasına gizleyerek görüntü kirliliğinin önüne geçiyor. Evlerden otellere, hastanelerden restoran ve kafelere kadar çok sayıda mekânda kullanılan bu teknoloji, ihtiyaç duyulduğunda devreye girerek markaların tanıtım materyali olarak vazife başına geçiyor.

Mekanlara ayna derinliği getiriyor

Mirror TV teknolojisi mekanlara derinlik katan bir ayna görevi görürken tek bir komutla TV özelliği kazanıyor. Kullanıcının ihtiyaç duyduğu ölçülerde tasarlanan Mirror TV’ler diğer dijital enstrümanlar gibi tek bir merkezden yönetilebiliyor. Şirketlerin reklam ve kampanyalarını içeren içerikler ile sunum dosyaları herhangi bir USB bağlantısına gerek duyulmadan internet üzerinden ekrana yansıtılabiliyor. Bireysel kullanıcılar için de oldukça fonksiyonel bir kullanım sağlayan Mirror TV; asansör içi ekranlar, otel odaları ve lobileri, restoran ve kafeler, mağaza içi ve vitrinleri, toplantı odaları, gösteri merkezlerinde yerini alıyor.

Akıllı telefon ve saatlerde yönetilebiliyor

Akıllı telefonlar hatta saatlerle bile yönetilebilen Mirror TV’ler projeksiyon perdelerini tarihin tozlu raflarına kaldırdı diyebiliriz. 17. yüzyılın en önemli icatları arasında yer alan aynaya fonksiyonel bir bakış açısı kazandıran bu teknoloji, mekanlara şıklık da getiriyor. TV’nin kullanım alanı dışındaki hantal görüntüsünü ortadan kaldırarak mekanlara adeta nefes aldırıyor. TV olarak kullanıldığında üstün teknolojisinden aldığı güçle de en yüksek çözünürlükte görüntü sunuyor. 

Mekanlara derinlik katan Mirror TV, ihtiyaç duyulduğunda devreye girerek markaların tanıtım materyaline dönüşüyor
Mekanlara derinlik katan Mirror TV, ihtiyaç duyulduğunda devreye girerek markaların tanıtım materyaline dönüşüyor