Yüz yogası ile genç kalmak mümkün

Yüz yogası ile genç kalmak mümkün

Cildimizin her yaşta genç ve güzel kalması için yapabileceğimiz bir yoga çeşidi olan yüz yogası, yaşlanma belirtileri ve kırışıklıklardan kurtulmak için uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Basit birkaç egzersiz ile yapabileceğiniz yüz yogası cerrahi işlemlerden uzak doğal bir yöntem. 

İlerleyen yaş ile yüzümüzdeki kaslarımız ve hücrelerimiz de yaşlanmaya başlıyor. Yüz yogası, uygulanan belirli egzersizlerle cilt altına kan dolaşımını hızlandırıyor ve daha dinç bir yüze sahip olmamızı sağlıyor. Yüz yogasındaki kademeli egzersizlerle zamana meydan okumanız mümkün. Yüz yogası ayrıca günlük yaşantımızdaki stresi de azaltıyor.

Yüz yogası nasıl yapılır?

Yüz yogası her bölge için farklı etki gösterebilir ve farklı tekniklerle yapılabilir. Örneğin, kaş ortasındaki çizgiler için sol elinizin orta parmağını kaşlarınızın ortasına hafifçe bastırabilirsiniz. Diğer elinizin orta parmağı ile de alnınızın üst kısmına hafifçe bastırın. Eğer kaşlarınızın düşüklüğünden kurtulmak istiyorsanız parmaklarınızı kaşlarınızın üstüne koyun ve kaşlarınızı kırıştırmadan yukarıya doğru çekin. Parmaklarınızı sıkıca kaşlara yapıştırın ve ardından kaşlarınızı çatın. Bu hareketi en az üç kez tekrar etmelisiniz. Kaz ayaklarınız (göz yanından dışa doğru yayılan çizgiler) için ise gözlerinizi tamamen açın. Baş parmağınızı gözün kenarına, kaz ayakları dediğimiz bölgenin üzerine koyun ve karşıya bakın. Hareketi sabah ve akşam yapabilirsiniz. 

Metabolizması hızlı ve düzenli çalışan insanların ciltlerinde üç hafta içerisinde iyileşme görülebilir.
Metabolizması hızlı ve düzenli çalışan insanların ciltlerinde üç hafta içerisinde iyileşme görülebilir.

Dudak üstü çizgileri, burun kenarındaki çizgiler, alt yanak ve boyun çizgileri için kalemle egzersiz yapabilirsiniz. Bir kurşun kalem alıp dudaklarınızın arasında yuvarlayabilirsiniz. Kalemi öne ve arkaya doğru hareket ettirin. Alt yanak kaslarınızın sertleştiğini hissedeceksiniz. Ağzımızın kenarında bulunan çizgiler için ise balon şişirebilirsiniz. Balonu ilk haftalar küçük daha sonraki haftalarda daha büyük şişirin. Balon şişirirken yaptığınız hareketlerle yüz kaslarınızı çalıştırmış olacaksınız. Günde en az üç defa tekrar edin. Hareket bittikten sonra bir dakika kadar konuşmamalısınız.

Yanaklarım için ne yapmalıyım?

Gıdı ve yanak sarkmaları için dudaklarımızın arasına bir kaşık alıp alt dudağı ve çeneyi ve yukarı bakın. Alt yanak kasları, çene, boyun kasları ve gıdının tamamen gerildiğini hissedeceksiniz. Kas gerilince çalıştığınız bölgedeki kırışıklıkların kısaldığını göreceksiniz Yanak sarkmaları için ayrıca bir aynanın karşısına geçip abartılı bir şekilde gülüp ardından dinlenin ve beş kez bu hareketi tekrarlayın. Daha sonra yanaklarınızı balon şişirir gibi hava ile doldurun ve 10 saniye kadar bu şekilde bekleyin. Bu hareketi de beş defa tekrarlayabilirsiniz.

Kadınlar kadar erkekler de yüz yogası yapabilir ve fayda görebilir.
Kadınlar kadar erkekler de yüz yogası yapabilir ve fayda görebilir.

Yüz yogası işe yarıyor mu?

Amerikan Tabipler Birliği Dergisi’nin (JAMA), 2018 yılında yaptığı bir araştırmaya göre yüz yogası, üst ve alt yanaklarda dolgunluk sağlıyor. Çalışmada, 40 ve 65 yaşları arasındaki kadınlar beş ay süresince her gün 30 dakika yüz yogası yaptı. Araştırmanın sonunda ise dermatologlar bu kişilerin yaklaşık üç yıl daha genç göründükleri sonucunu çıkardı. O halde, yüz yogasının doğru bir şekilde uygulandığında ciddi anlamda farklılıklar yarattığını söylemek mümkün.

Yüz yogasını kimler yapabilir?

Yüz yogasını kadın ya da erkek herkes yapabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken durum 18 yaşından küçük olmamak. Yüz yogasını ergenlik sivilcelerinden kurtulan ve hormon gelişimini tamamlamış bir cilt üzerine başlamak çok daha sağlıklı.

Masaj aletlerinden yardım alınabilir mi?

Gua Sha gibi bir organik masaj aletini yüz yogasının masaj bölümünde kullanmak oldukça etkili olabiliyor. Özellikle Gua Sha’nın stresli ve sertleşmiş yüz kaslarını çözmede ve sinir sistemini rahatlatmada önemli bir yeri var. Kullanıcılarda derinleşmiş yüz kırışıklıklarını azalttığı, cilde pembelik ve parlaklık kattığı da biliniyor. 

Quick Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası

Mesleki risklere karşı kendini güvenceye alacağın e-imzalı poliçen saniyeler içinde e-postana gelsin.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/hekim-sorumluluk-sigortasi