Siz Hiç Denizin Üzerinde Yürüdünüz mü ? Kızkumu

Siz Hiç Denizin Üzerinde Yürüdünüz mü ? Kızkumu

Güzel ülkemizin her kilometresinde farklı güzellikler karşıladı bizi. Burayı diğerlerinden ayıran ise adeta denizin üzerinde yürüyebilmenize olan sağlayan doğal güzellikleri. Portakal ve limon bahçelerinin arasında, gelen herkesi kendisine hayran bırakan Marmaris Kızkumu'na götürelim sizi.

Yerli ve yabancı turistlerin her zaman, en popüler tatil yerlerinden biri Marmaris olmuştur. Çevresinde gözlerinize inanamayacağınız güzellikler saklar. Bunları tek tek keşfetmek için atladık demir atımıza ve Hisarönü Körfezine doğru döndürdük tekerimizi.

Marmaris-Datça yolu üzerinden Hisarönü Körfezine doğru ayrılıp, gördüğümüz manzaraların heyecanı ile vardık Orhaniye’ye. Eskiden bir Rum köyü olan bölgenin adı Kızkumu olmadan önce, Kırvasil. Nerdeyse 2 bin yaşında bir köy burası. Portakal ve limon bahçelerinden gelen hoş kokular arasından ayrılmak istemeyeceğiniz yerlerden biri. Ayrıca tekne gezisi yapanlar için de güvenli bir sığınak. 

Marmaris Orhaniye Kızkumu Plajı
Marmaris Orhaniye Kızkumu Plajı
Marmaris ve çevresinde geçtiğimiz aylarda yaşanan büyük yangın felaketleri ile hepimizin içimizi acıtmıştır, biliyoruz. Bizi çok daha fazla etkilemiş olabilir. Daha yeni gelmiştik oralardan ve yarımadanın her yerine döndürmüştük iki tekerimizi. Yanan ormanların muhteşem kokusu hala burnumuzdayken kırıldı direkleri. Allah bir daha ülkemize yaşatmasın. Ormanlar geleceğimiz, lütfen koruyalım… Lütfen !!!

Deniz Üzerinde Yürümek İster misin?

Yemyeşil tepelerin arasında masmavi durgun bir deniz ve tam ortasında kırmızı kumlardan bir yol. Denizin ortasında ortaya çıkan mucize gibi.

Motosikletimizi bu güzel manzaraya karşı park ettiğimiz yerden adeta deniz üzerinde yürüyen insanları şaşkınlıkla izledikten ve bu güzel ortamı hafızamıza kaydettikten sonra, gözlerimizin önündeki bu mucizevi güzelliği tecrübe etmek için hemen indik kumsala. 

Bu güzel doğanın ortasında durgun bir suya sahip denizin ortasındaki kırmızı yürüyüş alanı aslında zamanla yükselen kumlardan oluşmuş doğal bir mucize. Denizin ortasına doğru yaklaşık 600 metre kadar yürüyebilme imkânına sahip olabiliyorsunuz. Tabi bu özel durum, herkesin bölgeye olan ilgisini arttırıyor. Gerçekten ilginç bir deneyim.

Son derece sakin ve kızıl kumlara sahip dalgasız mavi bayraklı bir plaj. Turistleri gezdiren tur teknelerinin de durak noktalarından biri. Bir tarafınızda develer ile gezenler diğer tarafınızda ise rengarenk deniz bisikletleri ile gezenler. Sanki bunlar olmasa daha da doğal olacak her şey. 

Efsanevi Aşk Hikayesi ile Kızkumu

Uzun yıllar önce burada yaşayan Bybassos kralının, güzeller güzeli bir kızı varmış. Kralın bu kızı bir balıkçı çocuğa aşık olmuş. Fakat kral kızının bu oğlan ile evlenmesine şiddet ile karşı çıkmış ve kesinlikle izin vermemiş. Fakat kralın bu tepkisi gençlerin buluşmalarına engel olmamış ve onlar gizliden gizliye buluşup görüşmelere devam etmişler. Kral bunu yakın bir zamanda fark eder ve kızını takip etmesi için birini görevlendirir. Söylentilere göre; çocuk balığa çıkarmış ve dönmesine yakın kız plajda onu beklermiş. Kız beklediği yeri belli etmek için bir ışık yakarmış. Bu ışığı gören oğlan ise kızın nerede olduğunu anlar ve yanına gidermiş. Gün doğana kadar zamanlarını beraber geçirirlermiş.

Gecelerden birinde kral bir emir vermiş ve kızını askerlerine yakalatmış. Daha sonrasında askerler kızın yerine geçmiş ve aynı kızın çocuğu beklediği gibi çocuğu beklemeye başlamışlar. Çocuğun gelmesine yakında aynı kız gibi bir ışık yakmışlar. Çocuk ışığı görmüş ve kızın orada olduğunu düşünerek kıyıya kürek çekmeye devam etmiş. Kız bunu fark edince son anda askerlerin elinden kurtulmayı başarmış ve denize doğru koşmaya başlamış. Ama çocuk diğer yakada olduğundan dolayı kızın oraya ulaşması imkânsızmış. Kız kararlı bir şekilde denize koşmaya başlamış ve tam o sırada bir mucize olmuş. Denizin üzerinde çocuğun olduğu yere doğru bir yol oluşmuş. Bu yol kızın her adımında oluşmaya devam etmiş ve kızın attı her adım bir kumsal olmuş. 

Kız tam çocuğa ulaşmak üzereyken askerlerden bir tanesi bir ok savurmuş ve bu ok kıza isabet etmiş. Kızın ölü ölmediği bilinmiyor fakat yaralandığı kesin. O bölgenin kumlarının da o günden sonra kızın kanı ile kızıla boyandığına inanılıyor. Çocuk kızı da yanına alarak oradan uzaklaşıyor ve daha sonra kimse her ikisinden de haber alamıyor.

Plajın karşısındaki ada da ise buranın sembolü haline gelmiş bir Korsan Kalesi var. Kızkumu plajından karşıya baktığınızda görebilmeniz mümkün. Bu güzel ada çevresinde tekne ve yatlar demirliyor.

Daha sonraki yazılarımızda Hisarönü Körfezinin Selimiye, Turunç gibi diğer muhteşem güzelliklerini sizlere anlatmaya devam edeceğiz. Bizi Quick Routes instagram sayfasından da takip etmeyi unutmayın. Her zaman söylediğimiz gibi önce güzel ülkemiz Türkiye'yi keşfedin.   

Quick Öğrenci Seyahat Sigortası

Öğrenci seyahat sağlık sigortası eğitsel faaliyetler amacıyla yurt dışına çıkan (Erasmus, uzun süreli eğitim, yüksek lisans, dil okulu vb.) öğrencilerin yaptırması gereken bir sağlık güvencesidir.

quicksigorta.com/ogrenci-seyahat-sigortasi