Datça'da 4km Kulaç Attılar; Marathon Masters

Datça'da 4km Kulaç Attılar; Marathon Masters

Datça Palamutbükü'nde gerçekleşen Marathon Masters Açık Su Yüzme Yarışı, şu ana kadar gördüğümüz en centilmen, en güler yüzlü yarışmacılarının olduğu bir yarış oldu. 25 yaşından 70 yaşına tüm yarışmacılar, Kasım ayında bu güzel denizin, efsane manzaraların ve dostluğun keyfini doyasıya çıkardı. Bize de bu güzelliklere şahit olmak kaldı. 

Quick Sigorta ana sponsorluğunda ilk kez gerçekleşen Datça Marathon Masters Açık Su Yüzme Şampiyonası’na tanıklık etmek için döndürdük tekerimizi, Muğla’nın sihirli güzelliklerine sahip Datça ilçesine. Güzel Datça'yı bu aylarda ve böyle güzel bir havada görecek olmak ta ayrıca heyecanlandırdı. 

Quick Routes Datça Yollarında
Quick Routes Datça Yollarında

Datça Palamutbükü'nde gerçekleşecek etkinlik için, daha önceki yolculuğumuzda çok beğendiğimiz ve Palamutbükü'ne çok yakın mesafedeki Akçabük'te yerimizi hazırlamıştık. Kuşlar, sabah farklı ton ve melodilerle uyandırdı bizi bu güzel koyda. 

Bük cenneti Datça, güzel ülkemizin en sevdiğimiz rotalarından biri. Defalarca gelmiş olmamıza rağmen, yarış sayesinde Kasım ayında da nasıl başka bir güzelliğe sahip olduğunu görmüş olduk. Yaz kalabalıklardan kendini kurtarınca manzaraları daha bir parlak, sessiz ve huzurlu.

Marathon Masters Başlıyor

Sabah erkenden uyanıp, Marathon Masters etkinliğinin başlayacağı Palamutbükü limanına ulaştık. Hazırlıklar yapılmış. Gelen tüm sporcular kayıt masasında işlemlerini yaptıktan sonra yarışmanın ana sponsoru olan Quick Sigorta'nın etkinlik için özel olarak hazırladığı hediyelerini aldılar. Öyle güzel bir enerji var ki ortamda, herkesin yüzünde kocaman gülüşler var. Herkes birbirine yardım ediyor ve başarı diliyor. Normal olan ama özlediğimiz davranışlar.

Marathon Masters Ada Parkuru
Marathon Masters Ada Parkuru

İlk Yarış 4 Kilometrelik Ada Parkuru

Sporcular önce, sahilde yetkililerden yarış kuralları ve parkur hakkında brifing aldılar. 22 derecelik hava ve su sıcaklığı, uygun rüzgar, akıntı ve dalgasız hava şartlarında gerçekleşen Ada Parkuru saat 08.30’da başladı. Türkiye'nin farklı illerinden gelen 100 master sporcu (25 yaş üzeri) günün ilk yarışı olan 4 kilometrelik Ada Parkuru'nda kulaç attı. Yarışmacıların aileleri de, yarış sonuna kadar sahilde heyecanla bekledi.

Yaklaşık 40 dakika sonra sporcuların kulaçları belirmeye başladı ufukta. Seyircilerin alkışları arasında finiş noktasına ilk gelen, kadınlarda Özlem Ör, erkeklerde ise Duygun Yurteri oldu.

Quick Sigorta Parkuru Akvaryum Plajından Başladı

Sabah yapılan ilk yarışın ardından sporcular,  saat 16.00 da 1,5 kilometrelik Quick Sigorta parkuru için Palamutbükü Akvaryum Plajında toplandı. Hepsi çok renkliydi ve harika insanlar. Kayıt işlemlerinin ve kısa bir brifingin ardından sporcular serin sulara bıraktılar kendilerini. Yarışmanın finiş noktası yine Palamutbükü limanıydı.   

Akvaryum Plajı'ndan başlayarak Palamutbükü sahiline paralel olarak oluşturulan parkurda, hafta sonu için buraya gelmiş ziyaretçiler ve bölge halkı da yarışmayı keyifle izledi. Sahilden alkışları ile sporculara destek oldular. Parkura katılan 160 sporcu arasında bu kez çok çekişmeli geçen bir yarış oldu. Ancak birinciler yine değişmedi. Kadınlarda Özlem Ör, erkeklerde ise Duygun Yurteri muhteşem performansları ile yine birinci oldular.

Marathon Masters Quick Sigorta Parkuru
Marathon Masters Quick Sigorta Parkuru

Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Gün sonunda Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın da katıldığı ödül töreninde, Datça Masters Açık Su Yüzme Şampiyonası’nı bitiren her yarışmacıya anı madalyası verildi. Genel klasman kadın ve erkeklerde ilk üçe giren yarışçılara plaket, yaş gruplarında ilk üçe giren yarışçılara özel tasarım Datça balı ve badem çiçeği motifli madalyaları takdim edildi. 

Datça Marathon Masters, Dereceye Girenler Ödüllendirildi
Datça Marathon Masters, Dereceye Girenler Ödüllendirildi

80’ler 90’lar Partisi

Ödül töreni sonrasında, Palamutbükü limanında Dominos Pizza sponsorluğunda gerçekleşen 80’ler 90’lar Partisinde katılımcılar gönüllerince eğlendiler. Ertesi gün ise Palamutbükü-Knidos arasındaki koylarda keyifli bir tekne turu yaptılar ve Knidos Antik Kenti’ni gezdiler.

Denizin ve Sporun En Büyük Destekçisi Olmaktan Mutluluk Duyuyoruz

Marathon Masters Kulüp Başkanı Turgut Esen yarışlar hakkında şu bilgileri paylaştı: “Datça Masters Açık Su Yüzme Şampiyonası bizim için çok keyifli ve sorunsuz geçti. Yarışmalara katılan sporcular ilk defa bu kadar güzel bir denizde yüzdüklerini, bu yarışın her sene yapılmasını istediklerini belirtti. 15 yıldır, Datça merkezde Kış Maratonu yapılıyor. Bu bizim Datça'ya kazandırdığımız ikinci yarış. Türkiye'de Datça'dan başka bir ilçede iki açık su yüzme yarışı düzenlenmiyor. Bu yarışta, Quick Sigorta desteğini almaktan dolayı mutluyuz ve iş birliğimizin devam edeceğini umuyoruz.”

Marathon Masters Kulüp Başkanı Turgut Esen
Marathon Masters Kulüp Başkanı Turgut Esen

Spora ve Sporcuya Destek Vermeye Devam Edeceğiz

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar yarışla ilgili: “Quick Sigorta olarak tıpkı ürünlerimiz gibi hayatın her alanına dokunmaya gayret ediyoruz. Spor da bunlardan biri. Su sporlarının destekçilerinden biri olduğumuz için mutluyuz. Kürek ve yelken takımlarımızdan sonra şimdi de önemli bir yüzme şampiyonasına sponsor olduk. Datça’da ilk defa düzenlenen Datça Masters çok güzel bir havada, büyük bir heyecanla gerçekleşti. Yarış sonrası yüzücülere ödülleri verildi ve pazar günü keyifli bir tekne turu yaşandı. Sporcularla birlikte çok güzel başarılara imza atıyoruz ve spora destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar
Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar

Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederiz

Biz böyle gülen gözlerle bakan güzel insanlar arasında, böyle güzel bir coğrafyada mükemmel bir hafta sonu geçirdik. Organizasyona emeği geçen herkese, saatlerce suda kalıp son derece centilmence yarışan tüm yarışmacılara teşekkür ederiz. Bizlere heyecan dolu çok renkli anılar hediye ettiler. 

Motosiklet kullanıcılarının da çok sevdiği Datça, Kasım ayında bir başka güzelmiş onu da notlarımıza ekledik. 

Biz yine yollarda olacağız. Yeni maceralarda buluşmak üzere.

Quick Routes instagram hesabımızdan takip etmeyi unutmayın.

instagram.com/quick_routes    

Quick Routes Marathon Masters Datça
Quick Routes Marathon Masters Datça

Quick Ekstrem Sporlar Sigortası

İhtiyacınız olan ekstrem spor sigortasını seçin, yeni maceralara gönül rahatlığıyla atılın.

quicksigorta.com/Ferdi-Kaza-Sigortasi-ekstrem