Dünya Superbike Şampiyonu İlk Türk Sporcu; Toprak Razgatlıoğlu

Dünya Superbike Şampiyonu İlk Türk Sporcu; Toprak Razgatlıoğlu

5 yaşındayken babasının motosikletine binerek başladığı macerayı, 33 yıllık Dünya Superbike Şampiyonası tarihinde şampiyon olan ilk Türk sporcu olarak taçlandırdı. Genel klasmanda en yakın takipçisi Jonathan Rea’nın şampiyonluk serisini de bitirerek, tarihi adını altın harflerle kazıdı.

Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası'nda 118 yarışta 18 galibiyet, 15 ikincilik ve 19 üçüncülük kazanarak 52 kez podyum sevinci yaşadı.

Arkadaşlarının okuma yazmayı yeni öğrendiği dönemlerde kupa kaldırmaya başlayan Toprak, agresif yarış stili, sürekli kazanmak isteyen yapısı, mücadeleden yılmayan karakteri ile başarıdan başarıya koştu. 

Dünya Superbike Şampiyonu İlk Türk Sporcu; Toprak Razgatlıoğlu
Dünya Superbike Şampiyonu İlk Türk Sporcu; Toprak Razgatlıoğlu

BABAMA ARMAĞAN EDİYORUM

Ünlü motosikletçi ve bir motosiklet efsanesi Arif Razgatlıoğlu’nun (Tek Teker Arif) oğlu olan Toprak, Endonezya’da yapılan son yarış sonrası, şampiyonluğu onu motosiklet ile tanıştıran babasına armağan etti. Yarışın ardından katıldığı ilk basın toplantısında, 

Hayal ettiğim dünya şampiyonluğunu son günde elde ettim. Kenan Sofuoğlu'na ve aileme çok teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Bu şampiyonluk babam için gelsin. Şu anda o, burada değil. Hayatını kaybetti ama beni izlediğini biliyorum. Çok mutluyum. İnanılmaz bir gün. Dünya şampiyonu olduk. Herkese çok teşekkürler. Tüm dünyaya, beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum." 

diyerek herkesi duygulandırdı.

Tek Teker Arif ve Toprak Razgatlıoğlu
Tek Teker Arif ve Toprak Razgatlıoğlu

MENAJERİ KENAN SOFUOĞLU

Başarıları ile motosiklet yarışçılarına yol gösteren Kenan Sofuoğlu, 3 yıl önce menajeri oldu. ‘’Dünya Supersport Şampiyonası’nda 3 kez ipi göğüsleyen Kenan Sofuoğlu’nun benim için çizeceği yoldan ilerleyeceğim.’’ diyerek ona olan güvenini gösterdi. Birlikte uzun soluklu bir çalışma içerisine girdiler ve antrenmanlarda birlikte çalıştılar. Yarış tecrübelerini Toprak’a aktaran Kenan Sofuoğlu ile başarı da kaçınılmaz oldu.

TOPRAK RAZGATLIOĞLU Kimdir ?

1996 doğumlu Alanya doğumlu Toprak Razgatlıoğlu, ünlü motosikletçi Arif Razgatlıoğlu’nun (Tek Teker Arif) ikinci çocuğu.

Çocuk yaşta motosiklet kullanmaya başlayan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, 13 yaşındayken ilk kez 600 cc kategorisinde yarışa katıldı. Türkiye Motokros Şampiyonası'nda 65 cc ve 85 cc sınıflarında şampiyonluklar kazandı.

2011'den itibaren Avrupa sahnesine çıkan Toprak Razgatlıoğlu, o yıl Yamaha R6 Dunlop Kupası'na ilk kez katıldı. 2012 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 600 cc A Grubu ve TMF GP 600 cc şampiyonluğunu kazandı.

Milli motosikletçi, 2013 yılında katıldığı Red Bull Rookies Cup'ta ilk uluslararası başarısını Almanya'da Sachsenring Pisti'nde elde etti.

Toprak Razgatlıoğlu, 2014 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'na girerek ilk birinciliğini kazandı, aynı sene Türkiye Pist Şampiyonası'nı da çifte şampiyonlukla kapattı.

Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu
Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu

2015 sezonunda Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda şampiyon oldu. 2016 sezonunda Avrupa Superstock 1000 Şampiyonasında 6. olurken, ikinci sezonu 2017 yılında da şampiyonluğu 8 puanla kaçırdı.

2018'de Kawasaki Puccetti Racing takımıyla anlaşarak Dünya Superbike Şampiyonası'nda (WorldSBK) mücadele eden Toprak Razgatlıoğlu, o sene 2 kez ödül kürsüsüne çıkarak "yılın çaylağı" oldu.

Ay-yıldızlı başarılı motosikletçi, 2019'da Fransa Magny-Cours'ta iki sansasyonel galibiyet alarak o yılın en iyi bağımsız pilot unvanını kazandı.

Türkiye'nin yıldız motosikletçisi, 2020 için PATA Yamaha WorldSBK resmi takımıyla anlaştı ve bu takımıyla Avustralya'da Phillip Island'daki ilk yarışını kazandı ve o sezon 9 kez ödül kürsüsüne çıktı. 2021’de Dünya Superbike Şampiyonası’nın 33 yıllık tarihinde şampiyon olan ilk Türk sporcu olarak, tarihe adını altın harflerle kazıdı.

Biz de milli sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz. 

Quick Routes instagram sayfamızı takip etmeyi unutmayın !

instagram.com/QuickRoutes

Kasko Motto

Quick Motosiklet Kaskosu. Motosiklet dünyasının beklediği haber ...

quicksigorta.com/kaskomotto