Peugeot Pulsion Euro 5 yollarda

Peugeot Pulsion Euro 5 yollarda

Motosiklet severlerin gözdelerinden olan Peugeot Pulsion Euro 5, Allure ve GT versiyonlarıyla Türkiye yollarına çıktı. Sevilen motosikletin özelliklerine yakından bakıyoruz.

Fransız otomobil ve motosiklet devi Peugeot, Pulsion Euro 5’in Allure ve GT versiyonlarını haziran ayından bu yana Türkiye’deki motosiklet severlerle buluşturuyor. Kullanıcılardan tam puan alan motosikletlerin özellikleri tasarlanırken güvenlik, kullanıcı ihtiyaçları ve estetik ilk sıraya yerleştirilmiş.

Fransa'da üretilen Pulsion Euro 5 yüksek düzeyde teknik donanım, benzersiz bir performans, konfor, güvenlik ve estetik gibi özellikleri bir arada sunuyor. Kendi sınıfında ABS (kilitlenmeyen fren sistemi) hem de SBC (senkronize fren sistemi) sunan tek motosiklet. Bu özellikleriyle kullanıcısına şehir içi yolculuklarında güvenli bir yol tutuşu sağlamayı vadediyor.

İhtiyaçlar analiz edildi

Peugeot Motocycles yetkilileri modellerle ilgili açıklamalarında, Pulsion Euro 5 Allure ve GT versiyonlarının motosiklet severlerin ihtiyaçlarını analiz ederek tasarlandığını duyurmuştu. Pulsion Euro 5’in Allure ve GT versiyonlarındaki akıllı “i-Connect” gösterge paneli sayesinde, adım adım GPS yönlendirmesi, sürücü telefonuna gelen SMS'in ilk 30 karakterinin okunabilmesi, telefondaki numaranın veya bildirim panelinin görüntülenebilmesi mümkün oluyor. Bu da sürücü için önemli bir avantaj sunuyor. Özetle konfor ve pratiklik gibi özelliklerin kullanıcının hızı ve ihtiyaçları gözetilerek tasarlandığı görülüyor.

Peugeot Pulsion Euro 5 GT, şehirli görüntüsüyle hayran bırakıyor.
Peugeot Pulsion Euro 5 GT, şehirli görüntüsüyle hayran bırakıyor.

Peugeot Pulsion Euro 5 Allure ve GT modellerinin detaylı incelemesine geçmeden önce estetik görüntüsüyle ilk görüşte kendine hayran bırakan tasarımından söz edelim.

Tüm Pulsion modellerinin tasarımı, şehirde stilin de ne kadar önemli olduğu bilinciyle estetize edilmiş. Peugeot Pulsion Euro 5 Allure ve GT, en ince detayına kadar stil sahibi, şık ve şehirli bir tasarım sunuyor. Saten titanyum, beyaz ve koyu kırmızı renkleriyle dikkat çeken motosikletlerden, Peugeot Pulsion Euro 5 GT’nin üst kasasında bulunan tam LED aydınlatması, motorun gövdesiyle aynı renklerde boyanmış spor kaplaması şık bir görüntü ortaya koyuyor. Motosikletlerin ızgara tasarımında, Peugeot otomobillerinden ilham alan kareli ve zarif görüntü dikkat çekiyor. Pulsion serisinde öndeki kedi gözü gündüz farları (DRL) ve "üç pençeli" arka farları da Peugeot tasarımlarının imzası niteliğinde. 

Üst düzey donanım sunan model, piyasadaki en güvenli iki tekerlekli araçlar arasında ilk sıraya yerleşiyor.
Üst düzey donanım sunan model, piyasadaki en güvenli iki tekerlekli araçlar arasında ilk sıraya yerleşiyor.

Dikkat çeken özellikler

Motor gücü: Motosikletlerin özellikle sürüş keyfi ve daha da önemlisi trafiğe kolay entegrasyonu için motor gürültü emisyonları azaltılmış. Teknik bir cümle kurarsak 125cc Pulsion motor, 8800 rpm'de maksimum 10,6 kW güç için 14,4 hp ve 12,4 Nm tork üretiyor. Özetle muadillerine göre daha sessiz motorlar.

Frenleme sistemi: ABS, tekerlekleri kilitlemeden güvenli frenlemeye sağlıyor. Yanı sıra araçlarda bulunan SBC teknolojisi, frenlemeyi tek bir fren koluyla ön ve arka tekerleklere dağıtıyor. Acil frenleme durumunda ise uyarılar otomatik olarak tetikleniyor. 

Motosikletin otomobilden ilham alarak tasarlanan akıllı anahtarı ve sensör sistemi sayesinde araç çevresinde bir buçuk metrelik yarıçap içinde algılanıyor.
Motosikletin otomobilden ilham alarak tasarlanan akıllı anahtarı ve sensör sistemi sayesinde araç çevresinde bir buçuk metrelik yarıçap içinde algılanıyor.

Aydınlatma: Gündüz sürüş farı ve tam LED aydınlatma, motosiklete trafikte yüksek oranda fark edilme kabiliyeti kazandırıyor.

Acil frenleme: Motosiklet, acil frenleme durumunda otomatik olarak keskin bir yavaşlama sinyali veriyor. Bu sistem sayesinde çarpışmaları önlemek mümkün olabiliyor. Sistem, hız 50km/s üzerindeyken aktif oluyor.

Akıllı anahtar: Motosikletin otomobil teknolojisinden ilham alan akıllı anahtarı, sahip olduğu sensör sayesinde, araç çevresinde bir buçuk metrelik bir yarıçap içinde algılanıyor.

Geniş Bagaj: Peugeot Pulsion Euro 5 Allure ve GT modelleri geniş bagaj hacmiyle de iddialı. Motosikletlerde 39 litrelik bir üst çanta ve 39 litrelik bir koltuk altı saklama bölmesi bulunuyor.

Peugeot Pulsion Euro 5 Allure ve GT’nin şehirde şık, güvenli ve pratik bir seyir tercihi olanlar tarafından tercih edileceğine kuşku yok.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Motor Cinsi Power Motion 125

Motor hacmi 125 cc

Motor tipi Tek silindirli 4 zamanlı

Euro standardı Euro 5

Soğutma tipi Su soğutmalı

Yakıt beslemesi Elektronik enjeksiyon

Azami güç 10,6 kW

Azami tork 12.4Nm

Yakıt tüketimi (L/100km) 2.5

Şasi

Süspansiyon Ön Hidrolik Teleskopik Çatal 37mm

Arka Çift Hidrolik Amortisör Ayarlanabilir 5 Pozisyon

Lastik Ebatları Ön =120/70- 14

Arka =130/70- 13

Fren Ebatları Ön (disk) = 260 (mm)

Arka (disk) =210 (mm)

Fren Tipi ABS

Ebat ve kapasiteler

UxGxY (mm) 2065x760x1425

Dingil mesafesi 1460 mm

Sele yüksekliği 790 mm

Yük depo kapasitesi 11.1 lt

Gösterge paneli tipi TFT

Sele altı bagaj kapasitesi 1 tam yüz kaskı+1 yarım kask


KAYNAKLAR

peugeot-motocycle.com

peugeotscooters.com.tr