İki tekerlekli dinamik bir robot: Davinci DC100

İki tekerlekli dinamik bir robot: Davinci DC100

İki tekerlekli dinamik bir robot: Davinci DC100
CES 2023’te tanıtılan Davinci DC100; yüksek teknoloji ve mühendisliğin birlikte kullanıldığı, güvenli ve kontrol edilebilir sürüş sağlayan bir elektrikli motosiklet. DC100’ün sahip olduğu etkileyici özellikleri inceledik. 

1000 cc motosikletlerin gücüne sahip

5-8 Ocak tarihleri arasında, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronic Show (CES) 2023’te tanıtılan Davinci DC100; iki tekerlekli dinamik bir robot olarak tanımlanıyor. 2013 yılında Çin’de kurulan Davinci Motor’un son motosikleti DC100’ün binin üzerinde bilgisayar çipi ve 200'ün üzerinde gelişmiş sensörle üretilmesi; sürücülerin aracın hareket durumu ve yatma açısı, akü ve motor sıcaklığı, çevre ve yol koşulları gibi birçok detayı takip etmesini sağlıyor. Motosiklet tüm bu verileri birleştirerek her koşulda yüksek performanslı, rahat ve güvenilir bir sürüş sunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Çin'de yaklaşık 30 dakikada tam şarj eden L3 DC Hızlı Şarj Cihazları ile uyumlu olan motosiklet, normal prizler ve taşınabilir bir şarj cihazı kullanılarak daha uzun sürede şarj edilebiliyor. Aynı zamanda DC100’ün, 1000 cc motosikletlerin gücüne sahip olduğu belirtiliyor. DC100’ün diğer özellikleri ise şöyle:

Hızlanma (0-100 km/s): 3 saniye

Maksimum hız: 200 km/s

Menzil: 400 km

Tepe torku: 850 Nm

Maksimum güç: 100 kw

Pil dolma süresi (Hızlı şarj): 15 dakika %85, 30 dakika %100

Akıllı telefonlar anahtar görevi görüyor

Akıllı telefonlar, DC100’ün ön paneli üzerinde ayrılmış alana yerleştirilerek anahtar ve gösterge panosu olarak kullanılıyor. Davinci mobil uygulamasını indirdikten sonra bluetooth aracılığıyla araca bağlanan akıllı telefon; sürüş verilerinin, araç ve pil durumunun izlenmesini, aracın kilidinin açılmasını sağlıyor.

Akıllı frenleme ve akıllı kontrol sistemi

DC100; Kombine Fren Sistemi (CBS), Çekiş Kontrol Sistemi’ne (TCS) ve Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi’ne (KERS) sahip.
DC100; Kombine Fren Sistemi (CBS), Çekiş Kontrol Sistemi’ne (TCS) ve Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi’ne (KERS) sahip.

DC100, arka tekerlekte ABS, CBS ve TCS ile uyumlu olan bir fren sistemine bağlı tek bir fren koluna sahip. Yokuş çıkarken de inerken de eğim açısını algılayan ve buna göre sürüş sağlayan DC100’ün, Yokuş Kalkış Destek Kontrolü (HAC) veya Yokuş İniş Kontrolü (HDC) etkinleştirebiliyor. Yokuş Kalkış Destek Kontrolü, sürücü fren kolunu bıraktığında dengeli bir kalkış yapması için düşük hızda yüksek tork uygulanmasını; Yokuş İniş Kontrolü ise bir yokuş algıladığında hızlanmayı engelleyip hızı maksimum 7 km/s’te tutarak sürüş güvenliği ve enerji tasarrufu sağlıyor. Aynı zamanda DC100; lastiğin yol yüzeyine yapışma değerini hesaplıyor, tekerleğin kaymadan yerle temas halinde olmasını göz önünde bulunduruyor.

Kombine Fren Sistemi (CBS) sayesinde, ani frenleme durumunda gücü kesmek için sadece sağ el kullanılarak fren kolunun çekilmesi yeterli oluyor. Çekiş Kontrol Sistemi’ne (TCS) sahip DC100, ön ve arka tekerlek hızları arasındaki farkı ve arka tekerleğin sürtünme değişikliklerini algılayabiliyor. Motosiklette bulunan ve bu değişiklikleri algılayan sensörler, aracın savrulmasını önlüyor ve ıslak zeminde bile maksimum denge sağlıyor.

DC100’de Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi de (KERS) mevcut. Bu sistem, daha uzun menzil sağlamak için enerji verimliliğini artırmaya ve sürüş güvenliği için fren basıncını azaltmaya olanak tanıyor.

Gelecekte yüklenecek önemli özellikler

DC100’de mevcut olmayan özelliklerin, Firmware-Over-The-Air kullanılarak yüklenebileceği söyleniyor.
DC100’de mevcut olmayan özelliklerin, Firmware-Over-The-Air kullanılarak yüklenebileceği söyleniyor.

D100 satın alınırken mevcut olmayan bazı özellikler, Firmware-Over-The-Air (Havadan Programlama Sistemi) ile daha sonradan yüklenebilecek. Elektrikli Direksiyon (EPS) ve 6 eksenli Ataletsel Ölçüm Birimi (IMU) sayesinde DC100 kendi kendini dengeleyebilecek. Otomatik park etme ve aracı arama özellikleri, Davinci Motor mobil uygulaması üzerinden uzaktan kumanda edilecek. Elektrikli Direksiyon (EPS) ve sensör modülleri, önceden belirlenen hedefi otomatik olarak takip etmesini sağlayacak.

Davinci Motor hakkında

Robotik araçların araştırılması ve geliştirmesi üzerinde çalışan yenilikçi bir teknoloji şirketi olan Davinci Motor, 2013 yılında Çin’de kuruldu. Kolay, rahat, güvenilir, keyifli bir motosiklet sürüş deneyimini ve mükemmel dengeye sahip elektrikli motosikleti yaratmayı amaçlayan şirketin Ar-Ge ekibi, Pekin'de bulunan Tsinghua Üniversitesi'nin mühendislerinden oluşuyor.Şirketin ekibinde, teknoloji uzmanları ve motosiklet tutkunları bulunuyor.