Sigortacılığın ilk profesörü Erdem Kırkbeşoğlu

Sigortacılığın ilk profesörü Erdem Kırkbeşoğlu

Öğretim üyesi Dr. Erdem Kırkbeşoğlu, sigortacılık alanında profesörlük unvanı alan ilk öğretim üyesi oldu.

Başkent Üniversitesi Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Erdem Kırkbeşoğlu, bu alanda profesörlük unvanını alan ilk öğretim üyesi oldu. 2017 yılında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın Sigortacılık alanını doçentlik bilim dalları arasına dahil etmesiyle beraber sigorta doçentliğinden sonra profesörlük derecesine erişen Kırkbeşoğlu, bu alanda akademisyenlerin de önünü açmış olacak.

Amerikan ders kitapları niteliğinde bir kitap

Alanının en iyi kitaplarından biri olarak sayılan ve geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen 650 sayfadan ve 25 bölümden oluşan Risk Yönetimi ve Sigortacılık kitabını Prof. Dr. Erdem Kırkbeşoğlu hazırladı. Prof. Kırkbeşoğlu, bu dev eserin Amerikan ders kitapları niteliğinde olduğunu ve ülkemizde ilk kez bu kadar kapsamlı hazırlandığını ifade etti. Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar’ın yanı sıra Aşkın Düşündere, Ayşegül İşcanoğlu Çekiç, Bahadır Zengin, Bekir Engürülü, Cemal Ererdi, Erdem Kırkbeşoğlu, Erdoğan Ulusoy, Fatih Kahya, Fuat Çamlıbel, Gamze Atabaş Sezer, Jon McNeill, Kaspar Zakaryan, Mehmet Kahya, Mustafa Nazlıer, Nilüfer Dalkılıç, İrem Aral Eldeleklioğlu, İsmail Yıldırım, Olgun Küntay, Orhan Kulil, Özgür Akpınar, Sedat Öztalay ve Uğur Özer’in de katkıları bulunan kitap, içerik olarak örnek olay incelemelerine ve görsel anlatımlara yer veriyor.

Prof. Dr. Erdem Kırkbeşoğlu kimdir?

1982 yılında Ankara’da doğan Erdem Kırkbeşoğlu, 1999 yılında Başkent Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü’nü burslu olarak kazandı ve 2004’te lisans derecesini birincilikle tamamladı. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi, Teknik Demografi yüksek lisans programını “Hayat Sigorta Şirketleri İçin Türkiye Mortalite Tabloları” konulu teziyle bitirdi.

2012 yılında Başkent Üniversitesi, Yönetim ve Organizasyon Doktora programını başarıyla tamamlayarak doktora derecesini elde etti. 2014-2015 yılları arasında TÜBİTAK bursunu kazanarak İskoçya'nın Glasgow Caledonian Üniversitesi, Risk Yönetimi Bölümünde post-doktora yapan Kırkbeşoğlu, yurt dışında bulunduğu süre zarfında Prof. Dr. John Hood ile çalıştı.

‘Risk Yönetimi ve Sigortacılık‘
‘Risk Yönetimi ve Sigortacılık‘