Sınırların çok ötesinde macera dolu bir iş deneyimine var mısınız?

Sınırların çok ötesinde macera dolu bir iş deneyimine var mısınız?

Özenle hazırlanan özgeçmiş formlarının içerisinde, insanı merak tufanına sürükleyecek bir kurumla deneyimlerinize devam etmek ister misiniz? Ayrıca oldukça farklı bir tecrübe yaşamınıza olanak sağlayan bu yer, bünyesindeki kişi sayısını arttırmaya oldukça müsait. Akıllara bu güzellikte yeryüzünde birçok kurum gelebilir, fakat sizi bulutların arasına çağıran bu yer aslında NASA. Fikri oldukça heyecan verici olan, ufkunuzu açacağına inandığımız yer olan NASA’da işe başlamanın birtakım püf noktaları bulunmaktadır. İşte NASA’da işe başlamak için bilmemiz gereken detaylar…

Günümüzde daha şanslısınız!

Astronot olmak belki de çok öncelerden gelen, yüksek sesle söylemeye çekindiğiniz bir hayalinizdi… NASA, bu sese karşılık yıllar öncesinde astronotlarının uzman pilot olması şartını kaldırdı ve farklı alanlara da kapılarını açmaya başladı. Fakat bir astronot olmak istiyor ve kendinizi farklı projelerin içerisinde görmek istiyorsanız işinizi biraz daha temkinli yapmanızda fayda var!

Hangi alanlarda kendinizi kanıtlayabilirsiniz?

Bu esrarengiz ortamın yapıtaşlarını NASA’nın çalışanları oluşturuyor elbette. Ve bu kurumu desteklemenin de birçok yolu bulunuyor. NASA’da, havacılık araştırma ve geliştirme, kaynakların yönetimi ve NASA tesislerinin işletmesinden sorumlu olma gibi birçok farklı alanda iş olanağına sahip olabilirsiniz. Ayrıca şaşırtıcı buluşlara imza atan insanlarla ortak projeler gerçekleştirebilmek de cabası…  

Kaynak: bigstock.com
Kaynak: bigstock.com
Kaynak: bigstock.com
Kaynak: bigstock.com

Kendi özgeçmişinizi oluşturun

Şimdi öncelikle https://nasajobs.nasa.gov/ linki incelemekle başlayabilirsiniz. Sonrasında NASA iş ilanlarına başvurabilmek için resmi sitesinden USAJOBS hesabı oluşturmanız gerekecektir. Bu hesabı özenle oluşturacağınız profiliniz ve özgeçmişiniz destekleyecektir. Burada önemli bir nokta da farklı formatlarda yüklenen özgeçmişlerin kabul edilmemesidir. Bu yüzden hesabınızı özenle ve doğru bir şekilde oluşturmanız bu yolda başlangıç olarak büyük bir artı sağlayacaktır. 

Mutlu olacağınız alanı tespit edin

USAJOBS profilinizi tamamladınız, özgeçmişiniz başarılı bir şekilde yüklendi ve şimdi sıra NASA iş fırsatlarını gözler önüne serme kısmına geldi. Karşınıza birçok fırsat çıkabilir ve en önemlisi de sadece uzay bilimlerinden mezun olmak diye bir şart yok burada. Beşeri Bilimlerden ya da Yer Bilimlerinden mezun bir birey olmak da sizi oldukça işe yarar kılacaktır. İsteklerinize uygun bir alanda başarılarınızı perçinleyebilirsiniz…

Kaynak: bigstock.com
Kaynak: bigstock.com

Uzayı sevmek en önemlisi

Genel geçer kabulleri yok bu kurumun. Uzmanlaşmış olduğunuz farklı alanları tek bir kavram üzerinde toplayabilirsiniz, Uzay! Bu kavram üzerine özverili çalışmanız ve bunu sürdürmeniz beklenen disiplini karşılayacaktır. Var olan bu merakınızı verimli bir şekilde NASA merkezlerinin birinde ya da bulutların ötesinde yaşatmak için daha çok bilmek ve daha çok sevmek her şeyi kolaylaştıracaktır... 

Kaynak: bigstock.com
Kaynak: bigstock.com

Maaşlarıyla da oldukça talep görüyor

Son zamanlarda NASA, Dünya’yı tehlikelerden korumak adına iş arayışlarını “Gezegen Koruma Memuru” pozisyonu üzerinden ilerletiyor. NASA, arayışlarını ileri derece fizik, matematik, mühendislik ve gezegenler arası koruma bilgilerine sahip olan bireyler arasından yürüteceği bilgisini paylaştı. Yıllık kazancıyla da oldukça önemli bir konumda olan bu pozisyon için yıllık maaş miktarı 187 bin dolar (660 bin lira) olacağı duyuruldu. 

Kaynak: bigstock.com
Kaynak: bigstock.com

Yaşınız hayallerinizin önünde engel değil

Geçtiğimiz günlerde NASA oldukça şaşırtıcı bir iş başvurusu aldı. Gezegen Koruyuculuğu pozisyonu için sözlerine “Sevgili Nasa” diye başlayan ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan 9 yaşındaki Jack Davis mektubuna şu sözlerle devam etti:

“Adım Jack Davis ve gezegen koruma memurluğu pozisyonuna başvurmak istiyorum. 9 yaşında olabilirim ama bu iş için uygun olduğumu düşünüyorum. Bunun nedenlerinden biri ablamın bana 'uzaylı' diye seslenmesi.”

Bu şirin teklif üzerine NASA Gezegen Bilimi Bölüm Başkanı L. Greeen’in cevabı gecikmedi ve yanıtında şu sözleri belirtti:

“Her zaman, bize yardım edecek parlak ve başarılı bilim adamları ve mühendisleri çeşitli pozisyonlar için arıyoruz. Umarım, sen de çok çalışır ve okulunda başarılı olursun. İlerde seni burada, NASA bünyesinde görmeyi isteriz.”

Ardından bu yazışmaları kendi sitesinde yayınlayan NASA, hayallerin önüne ket vurulmaması gerektiğini gösterdi ve sosyal medya üzerinden fazlasıyla hoş tepkiler aldı. 

Kaynak: nasa.gov
Kaynak: nasa.gov

İşte NASA dan ilginç görüntüler 

Kaynak: nasa.gov
Kaynak: nasa.gov
Kaynak: nasa.gov
Kaynak: nasa.gov
Kaynak: nasa.gov
Kaynak: nasa.gov
Kaynak: nasa.gov
Kaynak: nasa.gov

Heyecan verici ve eşsiz deneyimler için NASA kendi kapılarını aralamaya devam ediyor. NASA’da işe başlayıp, eşsiz deneyimlerle başarılı işlerin altına kendi imzanızı atabilmeniz adına dikkat etmeniz ve başvuru sürecinde oluşturmanız gerekenler...