Finans sektörünün duayenleri 14-15 Kasım’da İstanbul’da buluşuyor

Finans sektörünün duayenleri 14-15 Kasım’da İstanbul’da buluşuyor

Türkiye’nin finans sektöründeki en büyük meslek örgütü olan Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından bu sene ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, 14-15 Kasım 2017 tarihlerinde “Geleceğimiz İçin Büyüme” temasıyla İstanbul’da gerçekleşiyor.

Türkiye’nin finans sektöründeki büyüme hedeflerinden ve 2023 vizyonundan yola çıkarak belirlenen “Geleceğimiz İçin Büyüme” temasıyla gerçekleştirilecek olan Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, bu sene de finans sektörünün gündemini belirleyecek. Konusunda uzman akademisyen ve ekonomistler tarafından gerçekleştirilecek 24 panel ve 21 eğitim programı içeren kongrenin, finans profesyonelleri için son derece ufuk açıcı bir organizasyon olması bekleniyor.

Sektöre yön verenler Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde

14-15 Kasım 2017 tarihlerinde Wyndham Grand İstanbul Levent Oteli’nde gerçekleşecek olan kongre, sektör ve ülkemiz için pek çok önemli ismin katılımıyla zenginleşiyor. Geçen sene olduğu gibi bu seneki kongrenin de açılış konuşmasını yapması beklenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılacağı kongre, deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez’in moderatörlüğünde iki gün boyunca devam edecek.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nin konuşmacıları arasında dikkat çeken isim hiç kuşkusuz, kongrenin ana konuşmacısı olan Prof. Dr. James Robinson. “Ulusların Düşüşü: Güç,Zenginlik ve Yoksulluğun Temelleri” isimli ödüllü kitabın yazarı olan Robinson, ekonomik ve politik gelişmelerin ulusların kaderlerine olan etkilerini tarihsel bir süreç içerisinde analiz edecek. Ayrıca Prof. Dr. James Robinson kongre kapsamında bir kitap imzalama etkinliği de gerçekleştirecek.

Quick Sigorta olarak içinde yer almaya gayret gösterdiğimiz “dijital dönüşüm”ün dünyadaki öncülerinden, dijital bankacılık gurusu Chris Skinner da kongrenin ana konuşmacıları arasında yer alıyor. Skinner, “Oyun Değişiyor: Fintech, Blockchain ve Değer Takası” başlıklı konuşmasıyla, teknoloji ile birlikte hızla dönüşen finans sektörü dinamiklerinin altını çizecek. Ayrıca panel sonrasında Chris Skinner’ın “Value Web” kitabı için gerçekleştireceği imza etkinliğine katılmak da mümkün.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde Hangi Konulara Değinilecek?

Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme vizyonuna sermaye piyasaları yoluyla katkıda bulunmayı hedefleyen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde gerçekleştirilecek panellerin içerikleri; akademisyenler, kamu / özel sektör kuruluşları ve STK’ların yaptığı ortak bir çalışma sonucunda belirlendi. Kongrenin dikkat çeken panellerinden bazıları ise şöyle:

“Büyüme, Ama Nasıl?” – 14 Kasım, 12:30-13:30

Dr. Mahfi Eğilmez’in moderatörlüğünü yapacağı panelde konuşmacı olarak yer alacak Dünya Bankası Direktörü Dr. Ayhan Köse ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, büyümenin hız kazanması için yapılması gerekenler, tüketim-yatırım dengesinin büyümeyle ilişkisi ve demografik potansiyelimizi nasıl beşeri sermaye haline getirebiliriz gibi konulara değinecekler.

“Sağlıklı ‘BES’lenmenin Yolu” – 15 Kasım, 11:30-11:45

Son yılların en çok konuşulan konularından BES ekseninde gerçekleşecek bu panel, emeklilik fonlarının Türk ekonomisine katkıları ve bu fonların sermaye piyasalarını derinleştirmesindeki rolünü ele alacak. Panelin konuşmacıları arasında, Habertürk ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım ve Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. A. Vedat Akgiray gibi uzmanlar yer alıyor.

“Dijital Para ve Yeni Finansal Mimari” – 15 Kasım, 13:45-14:45

Finans sektörünün en çok gündemde olan konularından biri olan dijital para ve dijitalleşen finansal mimari konularını ele alacak bu ilginç panelde, Türkiye’de konunun otoriteleri olarak kabul edilen Fintech İstanbul’dan Ahmet Usta ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş’den Şant Manukyan gibi isimleri dinleyeceğiz.

14 -15 Kasım 2017 tarihlerinde Türkiye’de finans sektörünün nabzını tutmak için Quick Sigorta olarak katılımcı olarak yer alacağımız kongrenin ayrıntılı programını incelemek ve tümü ücretsiz olan panel / etkinliklere katılmak için www.sermayepiyasalarikongresi.org.tr adresinden kongrenin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.