Pizza Günü’ne özel 3 farklı pizza tarifi

Pizza Günü’ne özel 3 farklı pizza tarifi

Pizza, dünyanın en çok sevilen lezzetlerinden biri ve bugün de 2 Şubat Pizza Günü! Hamurunu hazırlamak kulağa zor gelse de sizin için seçtiğimiz bu tariflerle çok kolay. Hadi kendinize ve sevdiklerinize bir ziyafet verin; tüm evi yeni pişmiş pizza kokusu sarsın. 

Margarita Pizza

Malzemeler:

Yaklaşık 800 gr kadar domates

1 yemek kaşığı tuz

Taze fesleğen

Küçük parçalara ayrılmış mozzarella peyniri

Dilediğiniz baharatlar

Hamur malzemeleri (Maya süresi 24 saat):

2,5 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı şeker

2 çay kaşığı aktif kuru maya

7 su bardağı un

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 çay kaşığı tuz

1/4 bardak irmik unu

Hazırlanışı:

Ilık suya şeker ve mayayı ekleyerek mayayı hazırlamaya başlayın. Karıştırın ve yüzeyinde kabarcıklar oluşana kadar 10 dakika bekletin. Büyük bir kaba un ve tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı ve hazırladığınız kabarmış maya karışımını ekleyin. Hamur oluşmaya başlayana kadar kaşıkla karıştırın. Hamuru temiz tezgaha alın ve 10-15 dakika yoğurun. Yumuşak, pürüzsüz ve kabarık bir hamur elde edene kadar devam edin. Hamura yuvarlak şekil verin. Büyük bir cam kaseyi zeytinyağı ile yağlayın. Hamurun yüzeyini yağla kaplamak için kase içinde çevirerek ortaya yerleştirin. Streç filmle kaseyi kapatın ve 24 saat bekleyin.

Süre dolunca hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın, yumruğunuzla bastırarak açın ve 1 dakika kadar yoğurun. Hamuru bıçakla 4 eşit parçaya bölün ve her birine yuvarlak şekil verin (4 parça pizza hamuru elde edeceksiniz). Hamuru hafifçe unlayın, üzerine bir mutfak havlusu örtün ve 30 dakika ila 1 saat arası dinlendirin. Sürenin dolmasına yakın, fırını 260 derece arasında ısıtın. Fırına yüzeyi düz ve ağır bir fırın tepsisi veya dökme demir tava yerleştirin.

Domates sosunu hazırlamaya başlayın. Bir kaba tuzu ve doğranmış domatesleri ekleyin, blender ile püre haline getirin. Tezgah üzerine dinlenen hamurdan bir parça alın ve kabarcıklar oluşana kadar parmak uçlarınızla bastırın. Üzerine streç film örtün ve ince bir yuvarlak elde edene kadar elinizle açın. Isınan fırın tepsisi üzerine irmik ununu serpin ve hamuru yerleştirin. Üzerine domates sosunu ve peynirleri ekleyin. Fırına yerleştirin ve yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine fesleğenleri ekleyin ve servis edin.

Tam Buğdaylı Veggie Pizza

Malzemeler:

1 su bardağı domates püresi

2 su bardağı bebek ıspanak

2 bardak mozzarella peyniri

Yarım su bardağı küp küp kesilmiş enginar

Yarım fincan jülyen doğranmış kırmızı veya sarı biber

Yarım su bardağı ince dilimlenmiş kırmızı soğan

Yarım su bardağı ikiye bölünmüş çeri domates

Yarım su bardağı dilimlenmiş zeytin

Yarım fincan dilimlenmiş badem

Taze fesleğen yaprakları

Rendelenmiş parmesan peyniri

Pul biber veya istediğiniz baharatlar

Hamur malzemeleri (Hemen hazır):

110 dereceye kadar ısıtılmış 1 bardak su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı bal veya şeker

2 ¼ çay kaşığı instant maya

2 ¾ su bardağı tam buğday unu

¼ fincan rendelenmiş parmesan peyniri

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Fırını 260 derecede ısıtın. Bir kapta su, yağ, bal ve mayayı çırpın. 5 dakika şişene kadar bekletin. Mutfak robotunda un, parmesan ve tuzu karıştırın. Robot çalışırken yavaş yavaş hazırladığınız maya karışımını dökün ve 1 dakika karıştırmaya devam edin. Hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve kıvam alana kadar hızlıca yoğurun. Hamuru ikiye bölün (İki pizza hamuru elde edeceksiniz). Tezgahı tekrar unlayın ve yuvarlak şekil vererek oklavayla incecik açın. Hamur yüzeyine biraz zeytinyağı sürün. Fesleğen dışındaki tüm malzemeleri hamur üzerine yerleştirin. Yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Taze fesleğenle süsleyerek servis edin.

Pepperoni Pizza

Malzemeler:

20 dilim pepperoni veya sucuk

350 gr rendelenmiş mozzarella peyniri

Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber

1 çay kaşığı taze kekik

Sos malzemeleri:

Yarım su bardağı domates püresi

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber

Yarım çay kaşığı granül sarımsak

Yarım kaşığı granül soğan

1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı zeytinyağı

Hamur malzemeleri (Maya süresi 2-3 saat):

4 su bardağı un

1,5 çay kaşığı instant maya

1,5 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Mutfak robotunda un, maya ve tuzu düşük hızda karıştırın. Suyu tek seferde ekleyin ve hamur bir araya gelene kadar yaklaşık 60 saniye karıştırın. Ayrıca hamuru yoğurmanıza gerek olmayacak, yumuşak ve hafif yapışkan bir hamur elde etmeye dikkat edin. Robot yoksa aynı işlemi tahta kaşıkla karıştırarak yapın. Derin bir kabın içine zeytinyağı sürün. Ellerinizi unlayın, hamuru bir top haline getirin ve yağlanmış kaba koyun. Hamurun yağla kaplanması için kabın içinde çevirin. Kabın üzerini streç filmle örtün; oda sıcaklığında 2-3 saat, hamurun boyutu iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakın.

Fırını 260 derecede ısıtın. Domates sosu için tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın ve yuvarlak şekilde açın; düz yüzeyli bir pizza tepsisine veya demir döküm tavaya yerleştirin. Üzerine malzemeleri ekleyin. Pizza kabuğu altın renk alana kadar pişirin.

Kaynak:

https://tasty.co

https://cookieandkate.com

www.simplyrecipes.com