Obamalarla Beyaz Saray’dan beyaz cama…

Obamalarla Beyaz Saray’dan beyaz cama…

Michelle ve Barack Obama çiftinin Netflix ile yaptığı anlaşma büyük yankı uyandırmıştı. İşte, şu ana kadar bu anlaşma hakkında bilinenler ve Obamaların gösterecekleri performansa dair ipuçları...

Barack Obama başkanlık koltuğunu Trump’a devredeli neredeyse iki sene olacak. Ancak kendisinin ve ailesinin popülerliği hiç azalmadan devam ediyor. Demokrat başkan Obama ve en az kendisi kadar etkileyici bir figür olan karısı Michelle Obama hem benimsedikleri politikalar hem de günlük hayat halleri ile o kadar çok sevildiler ki, Netflix onları birlikte çalışmaya ikna ettiğinde en büyük başarılarından birine imza atmış oldu.

Obamalar daha önce birçok televizyon show’unda yer aldı. Ve bu bölümlerin her biri izlenme rekorları kırdı. Mütevazi, ulaşılabilir, zeki, esprili ve karizmatik bu çift ekrana o kadar yakıştı ki, Netflix kendileriyle çok yıllık bir anlaşma imzaladı. Bu projelerde Obamalar hem kamera önünde hem de kamera arkasında yer alacak.

125 milyon kişi izleyecek

Obamalar, Beyaz Saray’ın ardından bir yapım şirketi kurdu.
Obamalar, Beyaz Saray’ın ardından bir yapım şirketi kurdu.

Obamalar, Netflix ile anlaşmalarını mayıs ayında duyurdu ancak projelerin içeriği sır gibi saklanıyor. Obamaların açıkladığı tek şey, bu prodüksiyonlarının siyaset odaklı olmayacağı, Trump yönetiminin eylemleri ile ilgili olumsuz bir tavır sergilemeyecekleri veya onlara cevap niteliğinde bir şey yapmayacakları.

Obamalar Netflix için belgesel mi, dizi mi, film mi, yoksa bir yemek programı mı yapacak, yakın zamanda öğreneceğiz. Projelerin içeriği ne olursa olsun büyük ilgi çekeceği ise şimdiden aşikâr. Obama çifti bu yapımlar sayesinde yalnızca Amerika’da değil, Netflix’in 125 milyon üyesinin olduğu toplam 190 ülkede göz önünde olmaya devam edecek.

Malia, sektörde stajyer olarak çalışmıştı

Malia Obama’nın da Netflix yapımlarının mutfağında yer alması bekleniyor.
Malia Obama’nın da Netflix yapımlarının mutfağında yer alması bekleniyor.

Çiftin büyük kızı Malia’nın da bu projelerin mutfağında yer alacağı tahmin ediliyor. Harvard Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki Malia, gerçek bir sinema tutkunu ve en son bu tutkusuyla ilgili kendini geliştirebilmek için Girls dizisinin setinde stajyer olarak çalıştı.

Mayıs ayında resmi olarak açıklanan anlaşma öncesinde Michelle ve Barack Obama Higher Grounds Productions isimli bir yapım şirketi kurdu. Netflix için yapılacak projeler, bu şirket üzerinden üretilecek. Anlaşmanın açıklanmasının ardından hem Higher Grounds Productions hem de Netflix, Obamaların yapımlarında çalışmak isteyen binlerce kişiden özgeçmiş aldı. Obamaların Netflix’e üreteceği içeriğin yanı sıra bu proje için aldıkları ücret de büyük merak konusu. Dedikodular bu rakamın 50 ila 100 milyon gibi bir rakam olduğu yönünde. Çift yakın zamanda Penguin yayıneviyle imzaladığı anı kitapları anlaşması için 65 milyon dolar ücret almıştı. İki kitaptan ilki olan Michelle Obama’nın anılarından oluşacak Becoming adlı kitabın Kasım 2018’de piyasaya çıkması öngörülüyor. Başkan Obama’nın kitabı için ise henüz bir tarih duyurulmuş değil.

Efsane performansları

Michelle Obama, Carpool Karaoke programında rap yaparken...
Michelle Obama, Carpool Karaoke programında rap yaparken...

Obamaların büyük beğeni toplayan medya performanslarına göz atmak isterseniz:

Barack Obama henüz Beyaz Saray’dayken ünlü komedyen Jerry Seinfeld’in Comedians in Cars Getting Coffee programına katılmıştı:

Michelle Obama’nın, Susam Sokağı’na konuk olduğunu biliyor muydunuz?

Michelle Obama James Corden’ın Carpool Karaoke programında Steve Wonder ve Beyonce’den şarkılar söyledi:

Barack Obama, Key and Peele programından bir skeçte kendisini canlandırıyor.