Kullandığımız güzellik ürünleri gerçekten gerekli mi?

Kullandığımız güzellik ürünleri gerçekten gerekli mi?

ABD’de yapılan araştırmalara göre, bir kadın günde yaklaşık 16 farklı güzellik ürünü kullanıyor. Ancak bunlar hem cildiniz hem de cüzdanınız için fazla yük! Kimi ürünleri, daha hesaplı ve basit olanlarla ikame edebilirsiniz. İşte önerilerimiz...

Başlıktaki sorunun cevabı, okuyanların sayısı kadar farklı şekilde cevaplanabilir. Kimi kadın için bakım alışkanlıkları hayatın merkezinde, bir başkası için evde kendi kremlerini yapmak her şeyden daha önemli. Yine de herkesin dolabında, makyaj masasında ya da çantasında belli başlı kozmetik ürünler var. Peki sizce kaçı gerekli?

ABD’de yapılan araştırmalara göre bir kadın günde ortalama 16 güzellik ürünü kullanıyor. Sayıyı okuyunca şaşırdınız belki ama bakım ve makyaj sıralamanızı şöyle bir düşününce bu sayı aslında hiç de şaşırtıcı değil. Sabah uyanıp yüz yıkama kremi, nemlendirici, göz kremi, belki güneş kremi, canlandırıcı serum, kapatıcı, fondöten ya da BB krem, allık, maskara, eyeliner, belki biraz far, ruj ya da dudak balmı, highlighter ve kaş kalemi kullandığınızı düşünün… Bu senaryo imkansız değil. Bir de bunun gecesi var! Gece kremi, tekrar nemlendirici, yüz temizleme jeli, makyaj silmek için solüsyon, yine serumlar ve kremlerle dolu bir mesai...

Kadınların bakım ve makyaj süreçleri karışık ve yorucu gibi gözükse de çoğunun bundan keyif aldığını söylemek mümkün. Sonuçta etkilerini zamanla gördüğünüz bakımları yapmak ve gün içinde kendinizi iyi hissettiğiniz bir makyaja vakit ayırmak, kimi zaman bir terapi görevi görüyor. Yine de bu kadar ağırlaştırılmış bir süreç hem cildinizi hem de cüzdanınızı zamanla yorabilir. Sonuçta yapılan diğer araştırmalar da bu kadar ürünü kullanmanın anlamsız olduğunu söylüyor. Gereksiz kozmetikleri ve bakım ürünlerini bir araya getirdik. Bakalım vazgeçmeniz kolay olacak mı?

Kırık giderici ürünler

Ne kadar çok istesek de aslında saç uçlarındaki kırıkları gerçekten çözen bir ürün yok. Bunu yapabildiğini söyleyen ürünler çoğu zaman belli bir süreliğine kırık saç uçlarını birleştiriyor ve görsel olarak sorunun çözüldüğünü sanmamızı sağlıyor. İşe yarayan tek çözüm; saç kesimi!

El, ayak ve vücut kremleri

Kozmetik sektörünün yarattığı mitlerden biri de, farklı vücut bölgelerinin farklı formüllere sahip kremlere ihtiyaç duymasına dair... Evet yüzünüz çoğu zaman özen ve farklı bir bakım ister ama vücudunuzun kalanı için tek bir krem yeterli. Tüm nemlendirici kremler ve losyonlar aynı şekilde etki eder ve bunları hem elleriniz hem de vücudunuz için kullanabilirsiniz.

Kepek şampuanları 

Yağ bezleriniz zayıf çalıştığında kepek adı verilen mantar yayılmaya başlar. Sıradan bir kepek şampuanı bu konuda size pek yardımcı olamaz. Üstelik saç derisinin kurumasına sebep olur. Eczanelerden özel olarak alacağınız şampuanlar, bu sıkıntıdan kurtulmanızı sağlar. Ama önce tabii ki bir doktora görünmeniz gerek.

Yüz tonikleri

Yanlış cilt bakım ürünlerini kullanmak, toniklerin de sizin için bir ihtiyaç olduğunu düşünmenize sebep olabilir. Tonik aslında çok gerekli değil. Cildinizle uyumlu, olması gereken pH değerine sahip ve alkol içermeyen temizleyici bir sabun ya da jel de aynı işi görür.

Dudak balmları

Birçok üreticiye göre dudaklarınızı nemlendirmenin tek yolu dudak balmı kullanmak. Ne demişler: “Mükemmel iyinin düşmanıdır”! Bu balmların çoğu aslında alkol içerdiğinden dudaklarınızı kurutur ama onun yerine vazelin ya da Hindistan cevizi yağı sizi asla yarı yolda bırakmaz.

Tıraş kremi

Duş jelleri çıkmadan önce kıl köklerini yumuşatan ve cildi hazırlayan tıraş kremleri büyük iş gördü! Ancak artık birçok duş jeli yeterince nemlendirici içeriyor. Eğer bacaklarınızı tıraş etmek isterseniz duş jelini seçebilirsiniz.

Selülit kremi

Kadınların çoğu selülitle uğraşmaktan bunaldıkları için hemen etki edeceğine inandıkları kremlere fazla anlam yükleyebiliyor. Ama aslında selülitle baş etmek için yapmanız gereken iki şey var; sağlıklı bir diyete sadık kalmak ve aktif bir yaşam tarzı benimsemek. Tabii, kremlerle masaj yapabilirsiniz, bu kan dolaşımını hızlandırabilir ama kozmetik ve kısa süreli bir etki dışında pek işe yaramaz.

Kütikül yağı

Manikür yaptırırken birkaç damla yağ kullanmak mantıklı tabii ama bir kez absorbe edildiğinde, etki kaybolur ve faydası yoktur. Tırnaklarınıza gerçekten bakım yapmak istiyorsanız, kozmetik vazelin veya doğal yağları deneyin.

Kağıt maskeler

Kağıt maskelerin işe yaramadığını söyleyebiliriz. Gerçekten özel bir gün için cildinizin daha iyi görünmesini sağlayabilirler. Fakat aslında onlara ihtiyacınız yok. Çoğu sadece nemlendirici veya yağ emicidir. Aynı etkiyi basit bir krem kullanarak da elde edebilirsiniz.