Kısa bayram tatilinde, farklı bir kaçamak isteyenlere

Kısa bayram tatilinde, farklı bir kaçamak isteyenlere

21 Nisan Cuma günü, hafta sonuna denk gelen kısa Ramazan Bayramı tatili başlıyor. Birkaç gün de olsa baharın tadını çıkarmak ve farklı bir konseptte bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz, İstanbul yakınları için birkaç önerimiz var. 

Glamping konforuyla doğayla buluşma

Son yıllarda popüler olan glamping oteller, aslında doğayı ve kamp tatilini seven fakat daha konforlu bir konaklama arayışında olanlar için ideal. Kısa bayram tatili ise bu konforlu, elektrikli, klimalı ve banyolu çadır odalarda konaklamak ve doğaya karışmak için en uygun zaman. Glamping işletmeleri daha çok Ege ve Akdeniz kıyılarında olsa da İstanbul yakınlarında da birkaç alternatif bulunuyor. İğneada'daki Longosphere, Çanakkale’deki Kozluyalı Glamping ve Şile’deki Pallet Glamping&Butik Otel, İstanbul’daki Büyükada Glamping, Sapanca’daki Hypnos’u kısa bir glamping tatili için önerebiliriz.

Bağ otellerinde leziz bir yeme içme tatili

Farklı bir tatil deneyimi yaşamak, üzüm bağlarını ziyaret etmek, şarap tadımlarına katılmak ve lezzetli yemekler tatmak isterseniz bağ otelleri tam size göre. Doğanın içinde bir gurme ve doğa tatili vadeden bu işletmeler Türkiye’nin farklı şarapçılık bölgelerinde bulunuyor. İstanbul’a yakın konumda Urla Bağevi, Od Misafirhane Urla, Talay Bağları Konuk Evi Bozcaada, Bengodi Eceabat, Bakucha Vineyard Hotel Kırklareli, Dessera Bağ Evi Kırklareli, Barbaros Bağ Evi Tekirdağ, Barbaros Bağ Evi Tekirdağ (Barbare Şarapları) işletmelerini bulabilirsiniz. Bu oteller, özellikle bağ bozumu zamanlarında özel geziler düzenliyor.

Karavanla istediğiniz zaman istediğiniz yere

3-4 günlük bayram tatilinde kalabalıklarda sıkışmak ve otel aramak yerine daha sakin zaman geçirmek isterseniz, karavan kiralamak size göre olabilir. Dilediğiniz yakın yerleri, dilediğiniz gibi gezebilme şansı verecek bir karavan kiralayabileceğiniz birçok yer bulunuyor. Arama motoruna “karavan kiralama” yazdığınızda karşınıza upuzun bir liste çıkıyor fakat kiralama yapmadan önce şirketlerin müşteri yorumlarını ve sosyal medya hesaplarını incelemenizi öneririz. İstanbul çevresinde bolca karavan alanı mevcut. Edirne’deki Gökçetepe Tabiat Parkı, Cunda’daki Ada Camping, Ağva’daki Kilimli Koyu, Bolu’daki Yedigöller Milli Parkı ve Göksu Tabiat Parkı, Rumelifeneri’ndeki Camp Karavan Kampı sizi bekliyor.

Yoga, nefes, meditasyonla geçecek birkaç gün

Günden güne daha çok ilgi gören bir diğer tatil de yoga ve spor kamplarına katılmak. Yılın farklı tarihlerinde, farklı mekanlarda, farklı uzmanlar tarafından düzenlenen bu etkinlik içeren tatilleri; ilgili internet sayfalarından ve sosyal medya hesaplarından takip etmek mümkün.

Bayram tatiline denk gelen bu konseptteki birkaç kamp ise şöyle: Bolu’daki Hindiba Doğa Evi’nde Şeyda Tosçalı ve Zerrin Kaya ile Bayram Kampı, Sapanca’daki Lu Garden’da Yoga ve Nefes Kampı, Maui Sapanca’daki Tuğçe İnam ile Yogada Derinleşme Kampı, yine Sapanca’daki Zeliş Çiftliği’nde Derya Çakmak İle Sapanca Yoga Kampı.

Rahatlamak isteyene kaplıca ve SPA tatili 

Bu kısa bayram tatilini günlük hayatın stresinden arınmak için değerlendirmek isterseniz kaplıca, hamam ve SPA tatillerini tercih edebilirsiniz. Kaplıca tatili dendiğinde ilk akla gelen Bursa, Yalova, Sakarya’da Kervansaray Termal Hotel, Ramada By Wyndham Bursa Çekirge Thermal&Spa, Almira Hotel Thermal Spa, Limak Thermal Boutique Hotel, Thermalium Wellnes Park Hotel, Taraklı Termal gibi birçok otel bulunuyor. Sauna, açık/kapalı termal havuz, hamam ve buhar odası hizmeti sunan bu otellerin SPA ve masaj bölümü de yer alıyor. Yine İstanbul yakınlarında, geniş kapsamlı bir SPA oteli arıyorsanız NG Sapanca, Elite World Grand Sapanca, Richmond Nua Wellness&Spa Sapanca, Çelik Palas Hotel Convention Center Thermal SPA gibi otelleri inceleyebilirsiniz.