Keşfedilmemiş yaratıcı yazarlar burada buluşuyor

Keşfedilmemiş yaratıcı yazarlar burada buluşuyor

Yaratıcı yazarların keşfedilmemiş hikayelerini ortaya çıkaran Wattpad, kullanıcıların yayımladığı başarılı hikayeleri kendi yayınevi altında kitaplaştırmaya karar verdi. Wattpad’de yayınlanan ve Türkiye’de ses getiren hikayeleri sizlerle paylaşıyoruz.

Son zamanların en popüler uygulamalarından Wattpad, yaratıcı genç yazarların okuyucuyla buluşmasını sağlıyor. Wattpad’de şiirlerini, makalelerini ve hikayelerini yayımlayabilen yazarlar, yayınladıkları içerikleri hakkında okuyuculardan geri bildirim de alabiliyor. Okuyucular yazarların hikayelerine yorum yaparak ve/veya oy vererek yazılan hikayelere katkıda da bulunabiliyor.

Platformun kullanıcılarının yarısı ABD vatandaşı olsa da Wattpad’in Türkiye kullanıcıları da oldukça fazla. Dünya üzerinde Wattpad’in kullanımının yoğunluğuna ülkeler bazında bakıldığında Türkiye dördüncü sırada yer alıyor. Tabii bu yoğun ilgi, Türkiye’de de başarılı Wattpad yazarları çıkmasına olanak sağladı. Hatta bu platform sayesinde eserleri matbu olarak yayımlanan yazarlar bile var.

İşte Türkiye’de öne çıkan Wattpad içerikleri...

Büşra Yılmaz - 4N1K (29.6M okunma)

Bir gençlik hikayesini konu alan mizah türündeki bu eser, 25 milyon okumaya ulaştığında Epsilon Yayınevi tarafından kitaplaştırıldı. Hatta kitabın devamı olan 4N1K /On İkiden Sonra kitabı da önce Wattpad’de yayınlandı, ardından Epsilon Yayınevi tarafından basıldı. Kitap, dört erkekle büyüyen Yaprak isimli bir karakterin farklı hayatını konu alıyor. 

Kitabın Wattpad profiline bu linkten ulaşabilirsiniz.

Öznur Yıldırım - Yabancı (129M Okunma)

Wattpad’in bir diğer fenomeni Yabancı isimli eseriyle Öznur Yıldırım. Yıldırım’ın büyük dikkat çeken bu aşk hikayesi 129 milyon kez okundu. En çok satanlar listesine girmeyi başaran yazarın eseri, Pegasus Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. Serinin iki kitabı (Yabancı Şahmeran ve Yabancı Veyl) şu an kitapçıların raflarında. Serinin üçüncü kitabı ise yolda. Yabancı Şahmeran’da cinayet, aşk ve intikam bir arada işleniyor.

Kitabın Wattpad profiline bu linkten ulaşabilirsiniz.

Büşra Küçük - Kötü Çocuk (61.3M Okunma)

Büşra Küçük’ün Kötü Çocuk adlı eseri 61.3 milyon kez okundu. Wattpad’de gördüğü ilginin ardıdan Ephesus Yayınevi tarafından kitaplaştırılan bu eser, dört ayda 21 baskıya ulaştı ve 180 bin adet sattı. Bu serinin ilk dört bölümü Wattpad’de yer alıyor. Bir aşk romanı olan bu eser, bir gencin yeni bir şehre taşınması ve orada tanıştığı biriyle yaşadıklarını anlatıyor.

Kitabın Wattpad profiline bu linkten ulaşabilirsiniz.

Alya Öztanyel - Karanlık Lise (18.4 M Okunma)

Alya Öztanyel’in Wattpad’de yayınladığı içerikler epey ilgi görüyor. Karanlık Lise 1 ve Karanlık Lise 2 eserlerinin ikisi de neredeyse 20 milyona yakın okunmaya sahip. Ayrıca serinin üçüncü kitabına da ilgi epey fazla. İlk olarak Wattpad’de yayınlanan bu kitap Epsilon Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. Karanlık Lise okul değiştiren genç bir kızın romantik hikayesini ele alıyor.

Kitabın Wattpad profiline bu linkten ulaşabilirsiniz.

Emine Can - Yaz Aşkım (25.3M Okunma)

Wattpad’de gördüğü ilginin ardından kitaplaştırılan bir diğer kitap da Emine Can’ın Yaz Aşkım romanı. Epsilon Yayınevi tarafından basılan bu kitap genç bir çiftin aşk hikayesini ele alıyor.

Kitabın Wattpad profiline bu linkten ulaşabilirsiniz.

Gizemli Kasaba (5.3M Okunma)

Kitapkokusu2 mahlaslı yazar tarafından kaleme alınan bu kitap, Wattpad’de dikkat çeken içerikler arasında… Eser sahibi bu hikayenin kitaplaştırılmayacağını net bir şekilde açıkladı. Gizemli Kasaba, Jenna Collins isimli bir karakterin yeni bir kasabaya taşınmasıyla başına gelenleri konu alıyor.

Kitabın Wattpad profiline bu linkten ulaşabilirsiniz.