İstanbul’un hayvan dostu mekanları

İstanbul’un hayvan dostu mekanları

İstanbul'da evcil hayvanlarımızı rahatlıkla dolaştırabileceğimiz, sonra da bir mekanda soluklanabileceğimiz yerler maalesef ki kısıtlı.

Evcil hayvanınızla şöyle bir turlayıp sonrasında dinlenme ihtiyacı hissettiğinizde, sizi mekan mekan dolaşmaktan kurtaracak, dışarıya çıktığınızda vaktinizi verimli kullanmanızı sağlayacak mekan önerilerini sizler için derledik.

  • Lucca Bebek

Ödüllü kokteylleri ve eğlenceli ortamı ile 2004 yılından bu yana İstanbul’un en çok tercih edilen mekanlarından olan Lucca, Bebek semtinde yer alıyor ve sevimli dostlarınızla beraber sizleri bekliyor.

  • Dört Kadıköy

Türk kahve kültürünün post modern bir yorumcusu olarak nitelenen ve doğallığın ön planda olduğu mekan, Moda Havuzu’ndan Moda Caddesi’ne bağlanan Ressam Şeref Akdik sokak üzerinde bulunuyor.

  • Kozmonot

Adından da anlaşılacağı gibi teması uzay olan mekanda, dekorasyon olarak da oldukça ilgi çekici. Loş aydınlatması, sıra dışı tasarımları, uzay araçlarından esinlenilen metal yoğunluğundaki tuvaletleri bulunan mekan Teşvikiye Topağcı Mahallesi’ne uğrayan ve evcil hayvanı ile bir kahve molası vermek isteyen ziyaretçilerini bekliyor. 

  • Limonlu Bahçe

Sevimli dostlarınızla Beyoğlu’nun göbeğinde gözlerden uzak, yeşillikler içinde, sessiz bir yere gitmek isterseniz Limonlu Bahçe tam size göre. Girişi biraz dar ve bulması da zor olsa da Limonlu Bahçe, evcil hayvanınızla rahatlıkla vakit geçirebileceğiniz mekanlardan biri.

  • Sixty Beans

Nişantaşı’nda Ihlamur Yolu Sokak’ta bulunan ve tasarımıyla dikkat çeken Sixty Beans, adını ünlü müzik dehası Bethoven’ın, her sabah 60 kahve çekirdeğini öğüterek hazırladığı kahvesinden alıyor. Evcil hayvanınızla sabah veya akşam yürüyüşleriniz sonrası bir kahve içip soluklanmak isterseniz, Sixty Beans oldukça ideal. 

  • Old Java

Galata Kulesi’ne çok yakın olan ve Tatar Beyi Sokağında yer alan mekanda her çeşit kahveyi bulmak mümkün. Hafta sonu her yer çok kalabalık, sakin bir yer arıyorum diyenlerdenseniz, burası size sakin bir ortam, lezzetli tatlılar ve kaliteli kahveler sunuyor. 

  • Romantika

Fenerbahçe Parkı ve parkın içerisinde yer alan Romantika, Anadolu yakasında oturan pek çok evcil hayvan sahibinin sık sık gittiği mekanlardan. Mekan beyaz masaları, sandalyeleri ve deniz manzarası ile oldukça ünlü. 

  • Liman Kahvesi

Kadıköy’de evcil hayvanınızla şöyle bir turlayıp sonrasında dinlenme ihtiyacı hissederseniz, en yakın adres, Barlar Sokağı’nda yer alan Liman Kahvesi. Mekan, evcil hayvanınızla yürüyüşleriniz sonrası bir kahve içip soluklanmak isterseniz, Şehir hatları vapurunun içinde hissettiren koltukları ve demleme çayları ile sizleri bekliyor.