Nostaljik görünümlü teknolojik aletler

Nostaljik görünümlü teknolojik aletler

Geçmişe duyulan merak ve özlemin yansımalarından biri olan retro akımı, her geçen gün gelişen teknolojiyle yorumlanarak popülerliğini artırıyor.

80’li ve 90’lı yıllarda kullanılan eşyaların ve teknolojik aletler sizin de içinizi ısıtıyorsa, bunlara bir göz atın…

Bluetooth’lu Daktilo Klavye

Bluetooth’lu Daktilo Klavye
Bluetooth’lu Daktilo Klavye

Windows, iOS ve Android cihazlarla uyumlu olan Bluetooth’lu daktilo klavye, yazı yazarken farklılık ve nostalji arayanların ilgisini çekiyor. Gerçek bir daktiloda yazı yazma hissi uyandıran bu ürünler, hem tasarım olarak bir daktilodan farksız hem de modern bir klavye rahatlığında. İlk olarak 2012’de piyasaya çıkan iTypewriter, ekrandaki harflere dokunarak çalışan klavyesiyle tabletleri tıpkı bir kağıt gibi kullanmayı sağlıyordu. 2016’da Bluetooth teknolojisiyle donatılan ve Qwertywriter adıyla markete giren yeni üründe ise ekrana dokunan tuşlar yoktu. Tamamen daktilo görünümünde bir klavye olan bu ürün, 2012’de çıkan modele göre çok daha rahat ve pratik. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Penna ise, şık ve kolay kullanım sunan daktilo klavyesiyle nostaljik olduğu kadar teknolojik! Fiyatı ise 99 dolardan başlıyor.

Nokia 3310

2000’li yılların başında 126 milyon adet satarak dünyanın en başarılı ve ünlü telefonları arasına giren Nokia 3310, gerek sağlamlığı gerekse cep telefonu oyunlarının belki de en ünlüsü yılan oyunuyla dünyanın en bilindik telefon modellerinden biri. Telefonun piyasada olmadığı dönemlerde bile efsanesi devam ettiği için bunu karlı bir girişime çevirmek isteyen marka, 2017 yılının başlarında 3310’un benzer bir tasarımla tekrar piyasaya sürüleceğini duyurarak teknoloji dünyasına damga vurdu. Tasarım bakımından her ne kadar eski modeline benzese de modern teknolojinin de özellikleriyle donatılan bu ürün, teknoloji nostaljisi yaşamak isteyenleri daha şimdiden mutlu ediyor.

Polaroid Fotoğraf Makinesi

Polaroid Fotoğraf Makinesi
Polaroid Fotoğraf Makinesi

1945 yılında icat edilen ve şipşak fotoğraf makinesi adıyla bilinen bu ürünler, fotoğrafa olan ilginin artmasıyla yeniden hayatımıza girdi. Polaroid ismiyle özdeşleşen bu fotoğraf makinelerinden Fujifilm gibi pek çok marka da farklı tasarımlarda ürün piyasaya sundu. Çok kısa sürede fotoğraf baskısı yapabilen bu fotoğraf makinelerinin modern teknolojiye uyarlanan versiyonları video çekebiliyor, fotoğrafları dijital olarak kaydederek kolayca sosyal medyada paylaşmaya uygun hale getiriyor. Böylece kullanıcılar sosyal medya paylaşımı yapmak için fotoğrafın fotoğrafını çekmek zorunda kalmıyor.

Pikap

Pikap
Pikap

“Spotify varken pikap da neymiş!” diyor olabilirsiniz. Belli ki vintage görünümlü yeni pikapları henüz keşfetmediniz. O zaman plak satışlarının her geçen gün arttığını hemen belirtelim. Öyle ki plak satışları altın çağını yaşıyor desek yeridir. Üstelik ses kalitesine göre yerli/yabancı pek çok marka ve dolayısıyla fiyat seçeneği var. Yeni pikaplarda ses kalitesi için pre-amfi ve hoparlöre de ihtiyaç duyacağınızı es geçmeyin.