En güzel keşiflerden: İstanbul'un antika ve bit pazarları

En güzel keşiflerden: İstanbul'un antika ve bit pazarları

İstanbul’un ikinci el eşya ve antika açısından zengin bit pazarlarını keşfetmediyseniz, keyifli bir yolculuk sizi bekliyor demektir. İşte İstanbul’un bit pazarları… 

İstanbul’da yaşayanlar için zaman yolculuğuna çıkmanın birçok yolu var. Binlerce yıllık tarihin görülebildiği mekanları gezebilir, müze ziyaretleri yapabilir ve o mekanlarda geçmişi soluyabilirsiniz. Bir yol daha var ki o da İstanbul’da kurulan ikinci el ürün ve antikaların satıldığı bit pazarlarını ziyaret etmek.

Yıllardır alışveriş tutkunlarının uğrak noktalarından biri haline gelen bit pazarları özellikle son dönemlerde daha çok rağbet görüyor. Kıyafetlerden elektronik aletlere, takı ve mücevherlerden mobilya ve dekoratif objelere kadar pek çok çeşitte ürünün satıldığı bit pazarları, uygun fiyatlı olması sayesinde de hiç boş kalmıyor. Sevenleri için büyük mağazalarda ya da alışveriş merkezlerinde yapılan alışverişlerden çok daha farklı bir tadı olan bit pazarları, yaşattığı deneyim nedeniyle her hafta yüzlerce insanın buluşma noktası oluyor. İşte İstanbul’un farklı semtlerinde, farklı günlerde uğrayabileceğiniz bit pazarları…

 Antika pazarları birbirinden özel parçaların bulunabildiği mekanlar.
Antika pazarları birbirinden özel parçaların bulunabildiği mekanlar.

Bomonti (Feriköy) Antika Pazarı

Şişli’de Feriköy Organik Pazarı’yla aynı yerde, pazar günleri kurulan Bomonti Antika Pazarı’nda eski plaklardan antika kılıçlara, eski teleskoplardan saatlere kadar yüzlerce antika eşya bulabilirsiniz. Pazar günlerini keyifli geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan Bomonti Antika Pazarı, 09.00 ve 18.00 saatleri arasında açık oluyor.

Bit pazarları, nostalji yaşamak ve keyifli vakit geçirmek isteyenlerin buluşma noktası.
Bit pazarları, nostalji yaşamak ve keyifli vakit geçirmek isteyenlerin buluşma noktası.

Dolapdere Bit Pazarı

Bomonti Antika Pazarı’ndan sonra en çok ilgi gören bit pazarlarından biri de Dolapdere’de. Pazar günleri Feylesof Sokak’ta kurulan pazarda mutfak eşyalarından antika tablolara kadar birçok eşya bulunabiliyor. Elektronik eşyaların da satıldığı Dolapdere Bit Pazarı'na gitmeyi düşünüyorsanız sabahın erken saatlerinde evden çıkmanız gerekebilir. Burası Pazar günleri 07.00 ve 19.00 saatleri arasında açık oluyor. Geçmişin izlerini taşıyan kıyafetler ve aksesuarların satışa sunulduğu Dolapdere Bit Pazarı’nı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise fiyatların diğer bit pazarlarına kıyasla daha uygun olması.

Eminönü Bit Pazarı

Tarihi yarımadanın Balat da dahil birçok eski semtine ulaşım açısından uygun bir konumda bulunan Eminönü Bit Pazarı “Küçükpazar Bit Pazarı” olarak da biliniyor. Cumartesi günleri kurulan pazarda birbirinden ilginç eski eşyalar bulunuyor. Eminönü’nün tarihi atmosferini yaşayıp pazarı gezebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

 Horhor Antikacılar Çarşısı birbirinden özel antika parçalara ev sahipliği yapıyor.
Horhor Antikacılar Çarşısı birbirinden özel antika parçalara ev sahipliği yapıyor.

Horhor Antikacılar Çarşısı

Aksaray’da yedi katlı bir binada bulunan Horhor Antikacılar Çarşısı, her gün açık. İstanbul’u anlatan kitaplardan da tanıdık olan Horhor Antikacılar Çarşısı, günümüzde dönem filmleri, diziler ya da reklam filmleri için kiralanan antika eşyalara da ev sahipliği yapıyor. Horhor Antikacılar Çarşısı’nda 200’den fazla dükkan ve tezgah bulunuyor. Eski ya da antika eşyalar, el yapımı mobilyalar ve ahşap aksesuarlara ev sahipliği yapan Horhor Antikacılar Çarşısı, saat 10.00’da açılıyor, 18.30-19.30 arasında kapanıyor.

Kadıköy Bit Pazarı

Cuma günleri özellikle Kadıköylülerin ilgi odağı haline gelen Kadıköy Bit Pazarı, ikinci el eşyalar ve antika ürünlerinin satıldığı en ünlü bit pazarlarının başında geliyor. Meyve ve sebze satışı da yapan pazarda hem mutfak alışverişi yapılabilir hem de bit pazarındaki özel ürünlere göz atılabilir. Sabah 09.00’da açılan pazar 17.00’de kapanıyor.

Mecidiyeköy Antikacılar Çarşısı

Türkiye'nin pek çok yerinden ziyaretçisi olan Mecidiyeköy Antikacılar Çarşısı’nda gaz lambalarından radyolara, eski telefonlardan süs eşyalarına kadar pek çok eski ya da antika ürün bulunabiliyor. Mecidiyeköy Antikacılar Çarşısı hafta içi her gün 09.00 ve 18.00 saatleri arasında ziyarete açık.